Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πίεση για την Ανάπλαση από την Συντονιστική Επιτροπή

Published

on

Μετά την συνάντηση πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της ανάπλασης στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, σήμερα Τετάρτη πραγματοποίησαν αυτοψία σε τμήμα της ανάπλασης.

Τα μέλη της επιτροπής και φορείς, όπως ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γούλας,  ο εκπρόσωπος της  δημοτικής παράταξης ΑΔΚΝ Δημήτρης Καρκατσούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δανανέλλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Μυρτώ Κιμινουλάκη –  Πλουμή, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και  ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας Βασίλης Μπαρπαγιάννης βρέθηκαν σε ένα από τα ημιτελή τμήματα του έργου της ανάπλασης, στην οδό Αγελάου.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη της Επιτροπής ανέφεραν:

Μυρτώ Κιμινουλάκη – Πλουμή (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου) :

«Το έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου είναι το πιο σημαντικό έργο του τόπου, ένα έργο που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής, για πάρα πολλούς λόγους. Το καλλωπιστικό μέρος που ίσως λίγους ενδιαφέρει, με πιο σημαντικό το κομμάτι της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Δεν γίνεται τον 21ο αιώνα να πίνουμε νερό από αμίαντο και να έχουμε βρώμικες θάλασσες. Θέλουμε αυτή η πόλη να απογειωθεί έχει όλες τις δυνατότητες. Οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και το έργο της ανάπλασης είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ένας σοβαρός λόγος που θα έρθει τουρισμός σε αυτή την πόλη.

Πραγματικά με στενοχωρεί που αυτό το έργο έχει πέσει στην αδράνεια είναι κρίμα.      Η μελέτη έχει δυνατότητες να τροποποιηθεί και να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Όχι μόνο η Δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου αλλά όλες οι παρατάξεις το φωνάζουμε πώς το έργο αυτό είναι σημαντικό για την πόλη».

Θέμης Δαβανέλλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας επαγγελαμτοβιοτεχνών):

«Επισκεφθήκαμε σήμερα ένα τμήμα της ανάπλασης, εκφράζοντας την αγανάκτησή μας σαν Ομοσπονδία που έχουμε αναλάβει και το συντονισμό της επιτροπής για το έργο και σαν φορείς, για ένα έργο που έχει σταματήσει και έχει τελματώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και δεν μιλάμε για το κυρίως έργο επί της οδού Τζαβέλα γιατί εκεί είναι μεγάλο το πρόβλημα λόγω της υδροδότησης μέσω του αμίαντοσωλήνα που υπάρχει και του διαχωρισμού των λυμάτων.

Αυτή εδώ είναι μία κίνηση όλων των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των φορέων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και του τεχνικού Επιμελητηρίου, μία κίνηση που δεν έχει σε καμία περίπτωση αντιπολιτευτική μορφή, παρά μόνο εκφράζει την επιθυμία όλων μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.

Είναι ένα έργο την αναγκαιότητα του οποίου τη γνωρίζουμε όλοι για την πόλη και θεωρούμε ότι σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου ότι αν ένα έργο τέτοιας σπουδαιότητας σταματήσει αυτό τον καιρό, αυτό σημαίνει ότι η Ναύπακτος μετά από 10 χρόνια, σύμφωνα πάλι με τη ρήση του δημάρχου, θα ξαναδεί ένα τέτοιας σπουδαιότητας έργο.

Ως συντονιστική επιτροπή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε να δουν οι αρμόδιοι πού είναι το πρόβλημα και δεν προχωράει αυτό το έργο. Προσπάθεια που είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και προς την περιφέρεια και προς το δήμο, με στόχο και σκοπό να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο για τη Ναύπακτο».

Γιώργος Γούλας ( Δημοτικός σύμβουλος):

«Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης ήρθαμε επιτόπου στο υπό εξέλιξη έργο της ανάπλασης για να διατρανώσουμε την θέλησή μας για την ολοκλήρωση του. Ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης του και δυστυχώς βλέπουμε ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα και έχει φτάσει η καθυστέρηση του αυτή στα επίπεδα του εμπαιγμού, καθώς προχωρούν κάποιες εργασίες πάρα πολύ αργά.

Το σημαντικότερο κομμάτι του έργου επί της οδού Τζαβέλλα, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου, κομμάτι που αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στην ύδρευση και την αποχέτευση στο κέντρο της πόλης. Έργο που θα λύσει σημαντικά θέματα υγείας και καθαριότητας για την πόλη.

Βλέπουμε λοιπόν ότι για ένα έργο όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο δήμαρχος αν χαθεί θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ενός αντίστοιχου, να καρκινοβατεί. Αυτό μας ανησυχεί και  όλες οι παρατάξεις και οι φορείς θέλουμε την ολοκλήρωση του.

Θέλουμε να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση, με την καλή έννοια, προς τη δημοτική αρχή, να κάνει την επίβλεψη αυτή που πρέπει, να κάνει και όλες εκείνες τις ενέργειες διοικητικά για την σύντομη και σωστή ολοκλήρωση του έργου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι αυτό το κομμάτι του δρόμου της οδού  Αγελάου που εδώ και ένα χρόνο γίνονται εργασίες για μία απλή πλακόστρωση ενός δρόμου, χωρίς καμία κυκλοφορία, χωρίς καμία δυσκολία. Πραγματικά ο κόσμος αναρωτιέται.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα πιέσουμε και θα κάνουμε το καθετί δυνατόν για την ολοκλήρωση του έργου».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ