Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίτα και Γεν. Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Crystall City Hotel στην Αθήνα με θέματα «Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός έτους 2017».

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης  ομόφωνα εξελέγη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς και γραμματέας ο Περικλής Ζιαμπάρας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μπάμπης Χαντζής αναφέρθηκε αναλυτικά στην δράση και πορεία του Συλλόγου κατά το 2017, ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους για τον παραγραμματισμό έργων και εκδηλώσεων  για το έτος 2018 και ανέφερε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε κοντά μας, όλους εσάς τα μέλη και τους φίλους μας.

Ο Σύλλογός μας καταφέρνει να είναι από τους πρωτοπόρους Συλλόγους της Ορεινής Ναυπακτίας και να γίνεται σημείο αναφοράς, ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη που διέπει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φέρνει θετικά αποτελέσματα στη πορεία του Συλλόγου μας.

Η επτάχρονη προσπάθεια αναβάθμισης του Συλλόγου μας γίνεται πράξη μέσα από τις συνεχείς δράσεις του Δ.Σ αλλά και των απλών μελών μας.

Σ΄ αυτές μας τις προσπάθειες έχουμε συμμάχους όλους εσάς. Πέραν όμως από τη βοήθειά σας έχουμε συμπαραστάτες και τους επώνυμους χορηγούς, μέλη του Συλλόγου μας, που μας βοηθούν σε κάθε μας προσπάθεια. Σε όλους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και είναι φωτεινά παραδείγματα άξια προς μίμηση. Εμείς στο Δ.Σ του Συλλόγου τους ευχαριστούμε και τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους για την μαζική τους παρουσία στην εκδήλωση και ευχήθηκε «Καλή και Δημιουργική Χρονιά με Υγεία»

Ακολούθησε ο αναλυτικός οικονομικός απολογισμός από την Ταμία Κώστα Εγγλέζο του Χρήστου  και αναγνώσθηκε η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής από τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Εγγλέζο του Ηλία.

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν:

Ομόφωνα τα παρόντα μέλη ενέκριναν την έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου και τον οικονομικό απολογισμό από 01/01/2017 έως 31/12/2017 και απάλλαξαν το Δ.Σ. και την Ε.Ε. από κάθε ευθύνη.

Με πρόταση του Δ.Σ. και κάνοντας χρήση του άρθρου 29 του καταστατικού, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα απένειμε τον τίτλο του «Ευεργέτη» στους συγχωριανούς και μέλη του Συλλόγου κ.κ. Επαμεινώνδα Κ. Πατούχα και Ιωάννη Χαρ. Λυμπέρη για τις οικονομικές τους δωρεές προς το χωριό μας.

Στην διάρκεια της Γ.Σ. ο συγχωριανός μας και μέλος του συλλόγου κος Χρήστος Εγγλέζος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα έκδοσης του επόμενου φύλου της εφημερίδας του Συλλόγου μας «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΜΟΡΗΣ». Τον ευχαριστούμε πολύ.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπούσουλας…

Published

on

By

Σκέπτεται κανείς το μπλέξιμο που θα βρεθεί και το γρίφο που θα κληθεί να δώσει  λύση ο οδηγός που για πρώτη φορά επισκέπτεται  την περιοχή και τις ομορφιές στην  ορεινή Ναυπακτία.

Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο για να ξεμπλέξει με τους προορισμούς και τα βέλη που βλέπει στις πινακίδες. Αν πιάσει και τις χιλιομετρικές αποστάσεις που δεν αναγράφονται, εκεί χάθηκε…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας  για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Published

on

By

Με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττονται καίρια οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και ι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».
Την στιγμή μάλιστα που μείζονα ζητήματα, όπως το παρεμπόριο, το λαθρεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν, καταδεικνύοντας εκκωφαντικά την αποτυχία του Κράτους να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
Και βέβαια ούτε λόγος δεν αρθρώνεται για την αντιμετώπιση της νόμιμης φοροαποφυγής και της αισχροκέρδειας.


Το νέο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών που ουσιαστικά καθορίζει ένα οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπέρ δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού.
Αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας, της μεσαίας τάξης αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές του υποχρεώσεις, έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και έχει απωλέσει ρυθμίσεις οφειλών με άμεσο κίνδυνο την επιβολή καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος του. Η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κλπ) ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την αποτυχία εφαρμογής τους.
Και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να γίνει πλήρως αντιληπτό εκείνο που τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει με τη στάση της η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή ότι πλέον δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί.
Μετά από όλα αυτά, αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρσή του και την έναρξη ευρύτατου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Τέλος διεκδικούμε :

  • Πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  • Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
  • Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα
  • Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
  • Κατάργηση του νόμου περί Δέουσας Επιμέλειας
  • Απλοποίηση του συστήματος MY DATA καθώς και κατάργηση της εφαρμογής των υπέρογκων προστίμων από 1/1/2024

Οι υπογράφοντες το ψήφισμα

Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας
Εμπορικός σύλλογος Ναυπάκτου
Σύλλογος κομμωτών
Σύλλογος υδραυλικών
Σύλλογος συνεργείων αυτοκινήτων
Σωματείο αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ
Επαγγελματική ένωση Ναυπακτίας
Εμπορικός σύλλογος Αντιρρίου
Οδοντιατρικός σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας
Δικηγορικός σύλλογος Μεσολογγίου
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (τμήμα Β/Δ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση μελών της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» – Τι θα ανακοινώσει ο Τάκης Λουκόπουλος

Published

on

By

Συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται  μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης – πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ