Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παιδεία πολιτική, κοινωνική, αγωνιστική

Published

on

Πάντοτε οι πολίτες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις δημοτικές εκλογές. Είναι η κοντινότερη μορφή εξουσίας προς αυτούς. Υπάρχει η αμεσότητα της λήψης αποφάσεων και επίλυσης των προβλημάτων, κάτι που δε συμβαίνει με την κεντρική εξουσία.

Ο Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος πρέπει να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολιτών, όλων των πολιτών όμως αδιακρίτως. Είναι καλό να έχουν πολιτική ή  και κομματική ένταξη, καθαρή και διαυγή. Δεν μπορεί να παίζουν σε πολλά ταμπλό. Ο πολίτης εκτιμά πάντοτε την καθαρή θέση και όχι την διφορούμενη. Εκλέγονται για να εργαστούν για την πόλη και τα χωριά τους.

Σε αυτά είναι η δύναμη ενός κράτους και ενός έθνους. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση μακριά από τα προβλήματα. Είναι προτιμότερο ένας δήμαρχος να αγωνισθεί να λύσει λίγα προβλήματα παρά να καταπιάνεται με πλήθος και να αποτυγχάνει.

Φυσικά χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, κοστολογημένο που για να το καταρτίσεις πρέπει να γνωρίζεις, να γνωρίζεις πολλά και να ακούς, να ακούς και ξέρεις να συνεργάζεσαι. Η συνεργασία είναι η αρχή της επιτυχίας. Δεν είναι αδυναμία η συνεργασία αλλά είναι επίδειξη γνώσης και αποφασιστικότητας.

Ο δήμαρχος και οι τοπικές αρχές δεν αντιδικούν με τους πολίτες αλλά με την αξιοπιστία τους και το έργο τους ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης και κοινωνικής παιδείας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της χρειάζεται να έχουν παιδεία. Παιδεία πολιτική, κοινωνική, αγωνιστική. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συνεργάτες για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και του χωριού.

Στην εποχή της κρίσης η αυτοδιοίκηση καλείται να ζωντανέψει την ελπίδα. Με ανάδειξη όλων των τοπικών δυνάμεων που φλέγονται από αγάπη για τον τόπο. Με μπόλιασμα των τοπικών κοινωνιών με αξίες και ιδανικά. Η επένδυση και ανάδειξη στις αξίες και τα ιδανικά είναι δουλειά της αυτοδιοίκησης.

Η καθαρή πόλη, είναι καθαρή και περιβαλλοντικά και αξιακά.

Η αυτοδιοίκηση είναι μοχλός ανάπτυξης. Οι δήμαρχοι δε θα κρύβονται πίσω από την έλλειψη χρημάτων για έργα, αλλά θα βρίσκουν νέες ευκαιρίες για τον τόπο τους.

Είναι καιρός η αυτοδιοίκηση να απαλλαγεί από τις κακόγουστες πολυδάπανες «πολιτιστικές «εκδηλώσεις που αντί να παιδαγωγούν αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.

Είναι αναγκαίο, εν όψει των τοπικών εκλογών να αρθούν όλοι οι υποψήφιοι στο ύψος των περιστάσεων. Να καταθέσουν προτάσεις και όχι αφορισμούς και μηδενιστικά σχόλια.

Οι δημότες δικαιούνται τουλάχιστον, η πιο κοντινή μορφή εξουσίας να έχει σχέδιο και όραμα. Ας επιλέξουμε με το μυαλό για τον τόπο μας.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ