Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παιδεία πολιτική, κοινωνική, αγωνιστική

Published

on

Πάντοτε οι πολίτες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις δημοτικές εκλογές. Είναι η κοντινότερη μορφή εξουσίας προς αυτούς. Υπάρχει η αμεσότητα της λήψης αποφάσεων και επίλυσης των προβλημάτων, κάτι που δε συμβαίνει με την κεντρική εξουσία.

Ο Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος πρέπει να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολιτών, όλων των πολιτών όμως αδιακρίτως. Είναι καλό να έχουν πολιτική ή  και κομματική ένταξη, καθαρή και διαυγή. Δεν μπορεί να παίζουν σε πολλά ταμπλό. Ο πολίτης εκτιμά πάντοτε την καθαρή θέση και όχι την διφορούμενη. Εκλέγονται για να εργαστούν για την πόλη και τα χωριά τους.

Σε αυτά είναι η δύναμη ενός κράτους και ενός έθνους. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση μακριά από τα προβλήματα. Είναι προτιμότερο ένας δήμαρχος να αγωνισθεί να λύσει λίγα προβλήματα παρά να καταπιάνεται με πλήθος και να αποτυγχάνει.

Φυσικά χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, κοστολογημένο που για να το καταρτίσεις πρέπει να γνωρίζεις, να γνωρίζεις πολλά και να ακούς, να ακούς και ξέρεις να συνεργάζεσαι. Η συνεργασία είναι η αρχή της επιτυχίας. Δεν είναι αδυναμία η συνεργασία αλλά είναι επίδειξη γνώσης και αποφασιστικότητας.

Ο δήμαρχος και οι τοπικές αρχές δεν αντιδικούν με τους πολίτες αλλά με την αξιοπιστία τους και το έργο τους ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης και κοινωνικής παιδείας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της χρειάζεται να έχουν παιδεία. Παιδεία πολιτική, κοινωνική, αγωνιστική. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συνεργάτες για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και του χωριού.

Στην εποχή της κρίσης η αυτοδιοίκηση καλείται να ζωντανέψει την ελπίδα. Με ανάδειξη όλων των τοπικών δυνάμεων που φλέγονται από αγάπη για τον τόπο. Με μπόλιασμα των τοπικών κοινωνιών με αξίες και ιδανικά. Η επένδυση και ανάδειξη στις αξίες και τα ιδανικά είναι δουλειά της αυτοδιοίκησης.

Η καθαρή πόλη, είναι καθαρή και περιβαλλοντικά και αξιακά.

Η αυτοδιοίκηση είναι μοχλός ανάπτυξης. Οι δήμαρχοι δε θα κρύβονται πίσω από την έλλειψη χρημάτων για έργα, αλλά θα βρίσκουν νέες ευκαιρίες για τον τόπο τους.

Είναι καιρός η αυτοδιοίκηση να απαλλαγεί από τις κακόγουστες πολυδάπανες «πολιτιστικές «εκδηλώσεις που αντί να παιδαγωγούν αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.

Είναι αναγκαίο, εν όψει των τοπικών εκλογών να αρθούν όλοι οι υποψήφιοι στο ύψος των περιστάσεων. Να καταθέσουν προτάσεις και όχι αφορισμούς και μηδενιστικά σχόλια.

Οι δημότες δικαιούνται τουλάχιστον, η πιο κοντινή μορφή εξουσίας να έχει σχέδιο και όραμα. Ας επιλέξουμε με το μυαλό για τον τόπο μας.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ