Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Published

on

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα μάθουμε πόσα παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανομή των voucher εισαγωγής των παιδιών στους σταθμούς.

Όπως διευκρίνισε ο Θ. Γκοτσόπουλος,  έχουν γίνει 142.000 αιτήσεις και «μέχρι τώρα, από την πρώτη κατανομή, μπαίνουν 94.000 παιδιά και βάσει των ποσών μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα δοθούν ακόμα30.000 με 31.000 voucher».

«Όσοι δεν πάρουν θέση μέχρι τη δεύτερη κατανομή, θα πρέπει να βρουν θέση σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «όσοι έχουν voucher θα πρέπει να κάνουν τις εγγραφές τους τώρα».

Ερωτηθείς ωστόσο αν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει (οι 142.000), απάντησε πως αφού «δεν υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά, άρα θα μείνουν κάποια εκτός παιδικών σταθμών».

Σχετικά με τους λόγους που τα παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών, απάντησε πως είναι γεγονός ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι θέσεις, όμως η κύρια αιτία είναι η «έλλειψη κτιρίων».

Ανέφερε επίσης ότι, «υπάρχει ανισοκατανομή βρεφονηπιακών σταθμών. Υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν ελλείψεις, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν».

Τέλος, αναφορικά με το ποιοι έχουν πάρει ήδη τα voucher, είπε πως έχουν προτεραιότητα και έχουν πάρει θέση όσοι πληρούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια, που είναι το ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 – 11.000 ευρώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μολύκρειο Ναυπακτίας

Published

on

By

Υπό έλεγχο τέθηκε και ακολούθως κατασβήστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Μακύνειας και Μολυκρείου της ΔΕ Αντιρρίου.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Παρά το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς, με συντονισμένες προσπάθειες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής την περιόρισαν και τελικά την έθεσα υπό έλεγχο και την κατέσβησαν.

Στην διάρκεια της κατάσβεσης, στις 01:30, ήχησε το 112 με προειδοποίηση για ετοιμότητα εκκένωσης της  περιοχής από τους κατοίκους.

Στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης  Γκίζας , ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης  Μαυρομμάτης , οι αντιδήμαρχοι Θωμάς  Κοτρωνιάς, Μπάμπης Καραδήμας,  Νίκος Ραυτόπουλος, καθώς και ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ατιμωρησία του χθες, νομιμοποιεί τη διαφθορά του σήμερα…

Published

on

By

Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Κι έτσι δικαιολογείται το κάθε νέο φαγοπότι ως… θεσμική ανάγκη.

Τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται, καταγγέλλονται μετά βδελυγμίας. Όσα, βέβαια, αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα δικά τους σκάνδαλα είτε είναι «προσωπικές υποθέσεις», είτε «fake news», είτε  «θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα». Που ποτέ δεν έρχεται.

Και κάπως έτσι λειτουργεί η περίφημη «πολιτική συνέχεια» στην Ελλάδα: η ατιμωρησία του χθες να νομιμοποιεί τη διαφθορά του σήμερα. Οι παλιοί συγχωρούνται μέσω της βρώμικης δράσης των καινούργιων. Ένας διαρκής φαύλος κύκλος, με τους πολίτες πάντα στον ρόλο του θεατή – ή του επόμενου θύματος.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι η διαφθορά στην κορυφή. Είναι η ηθική διάβρωση που εξαπλώνεται προς τα κάτω. Όταν ο πολίτης βλέπει ότι για να διοριστείς πρέπει να έχεις γνωριμία και όχι βιογραφικό, όταν βλέπει πως κανείς δεν τιμωρείται για τίποτα, το μήνυμα είναι σαφές: «Κλέψε κι εσύ, μπορείς».

Κι έτσι η ελληνική κοινωνία μαθαίνει να προσαρμόζεται. Η διαφθορά γίνεται καθημερινότητα. Το ρουσφέτι, δικαίωμα. Το ψέμα, τακτική. Και η ελπίδα, ανέκδοτο.

Όσοι διαμαρτύρονται αντιμετωπίζονται ως γραφικοί. Όσοι προσπαθούν να τηρήσουν αρχές, μένουν απ’ έξω. Το σύστημα έχει φροντίσει να τους θεωρεί «περίεργους» ή – χειρότερα – «ανίκανους να παίξουν το παιχνίδι».

Αυτή η κατάσταση δεν είναι απλώς πολιτική. Είναι πολιτισμική. Και όσο η κοινωνία παραμένει απαθής ή συμβιβασμένη, τόσο η ανακύκλωση της φαυλότητας θα συνεχίζεται. Όχι γιατί δεν υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι – αλλά γιατί κανείς δεν τους επιτρέπει να φτάσουν ψηλά χωρίς να λερωθούν.

Η αλλαγή ξεκινά από τη βάση. Από τους πολίτες που θα πάψουν να αποδέχονται την παρακμή ως κανονικότητα. Από αυτούς που δεν θα ζητούν ρουσφέτι αλλά δικαιοσύνη. Και κυρίως, από εκείνους που θα καταλάβουν πως η αδιαφορία τους είναι το ισχυρότερο καύσιμο για τη μηχανή της διαφθοράς.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγορεύεται η αφισοκόλληση – Πρόστιμα στους παραβάτες

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας υπενθυμίζει εκ νέου σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες ότι, η αυθαίρετη αφισοκόλληση σε κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται και συνεπάγεται την επιβολή διοικητικών προστίμων, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Παρά τη βελτίωση που έχει σημειωθεί, εξακολουθούν να εντοπίζονται φαινόμενα ρύπανσης που επιβαρύνουν και υποβαθμίζουν τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, διατηρούν σταθερή τη στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρύπανσης.

Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η παράνομη αφισοκόλληση επιβαρύνει όχι μόνο αισθητικά, αλλά και περιβαλλοντικά τον δημόσιο χώρο. Η ενημέρωση του κοινού μπορεί να πραγματοποιείται με εναλλακτικά μέσα, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι, η τοποθέτηση ενημερωτικού υλικού επιτρέπεται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους πίνακες ανακοινώσεων, οι οποίοι βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, με αυστηρή τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ