Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παιχνιδοϊστορίες»: Το παιχνίδι συνάντησε την ιστορία στη Δυτική Πύλη του Κάστρου της Ναυπάκτου!

Published

on

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η φετινή συμμετοχή των παιδιών στις «Παιχνιδοϊστορίες» που για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Πύλη του Κάστρου της Ναυπάκτου σε συνδιοργάνωση της «Σβούρας» και των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδος.

Πρόκειται για την τριήμερη παιδική γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, παρακολουθούν θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και μικρές συναυλίες.

Ειδικότερα, για τη φετινή διοργάνωση είχαν οριστεί τρεις θεματικές ενότητες ανά ημέρα και συγκεκριμένα οι «Πράσινες Παιχνιδοϊστορίες», το «Πικ Νικ στο Κάστρο» και ο «Κρυμμένος Θησαυρός».  Οι επιχειρήσεις της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και συμμετείχαν στην παιδική γιορτή, είχαν οργανώσει αντίστοιχες θεματικές δράσεις στα επιμέρους εργαστήριά τους με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.  Ιδιαίτερες στιγμές των «Παιχνιδοϊστοριών» ήταν τα μουσικά διαλείμματα και τα θεατρικά δρώμενα, καθώς επίσης και η παράσταση κουκλοθεάτρου στον Κήπο Μπότσαρη και Καραγκιόζη στα Σκαλάκια του Αγίου Δημητρίου στο Στενοπάζαρο.

Α. Κάντζου: «Όλοι μαζί δημιουργήσαμε αναμνήσεις καλοκαιριού!»

«Αυτό που συνέβη αυτές τις τρεις ημέρες ήταν μαγικό.  Θα έδινα τα πάντα για να το ξαναζήσω.  Πάνω από 700 παιδιά πέρασαν από το Φεστιβάλ «Παιχνιδοϊστορίες»!  Τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια, χόρεψαν, ζωγράφισαν, παρακολούθησαν παραστάσεις, ανακάλυψαν καινούργιες γειτονιές, έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους. Τα γέλια τους ακόμη ηχούν στα αυτιά μας. 

Όλοι μαζί, εδώ στην Ναύπακτο, δημιουργήσαμε αναμνήσεις καλοκαιριού και είμαστε χαρούμενοι για αυτό!  Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!  Εις το επανιδείν… έτσι όλοι μαζί!  Γιατί το «μαζί» είναι που μετράει!», μας μετέφερε η Άντζυ Κάντζου (Σβούρα).

Γ.Κοτρώνης: «Η Δυτική Πύλη μετατράπηκε σε τόπο μαγικό και παραμυθένιο»

Ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, Γιώργος Κοτρώνης σχολίασε από την πλευρά του πως «Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.  Και φέτος, το παιχνίδι συνάντησε την ιστορία στη Δυτική Πύλη του Κάστρου μας, που μετατράπηκε σε τόπο μαγικό και παραμυθένιο τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους γονείς.

Επιπλέον, και σε αυτό θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, με τη βοήθεια των επιχειρήσεων της πόλης μας που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, καταφέραμε να περάσουμε και κάποια πολύ σημαντικά μηνύματα στα παιδιά μέσα από στοχευμένες δράσεις.  Μεταξύ αυτών ήταν το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του πλανήτη μας.  Θεωρώ λοιπόν, ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να επενδύσει σε διοργανώσεις μέσα από τις οποίες καλλιεργείται η κουλτούρα και ο πολιτισμός των πολιτών του αύριο.  Εμείς ως Εκπαιδευτήρια Πάνου επιθυμούμε όχι μόνο να οργανώνουμε, αλλά και να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που αποτελούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

Τέλος, εύχομαι την επόμενη χρονιά να είμαστε ακόμη καλύτεροι με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για τα παιδιά!».

 

Σημαντική η συμβολή εθελοντών και χορηγών

Οι «Παιχνιδοϊστορίες» δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμβολή των εθελοντών και των χορηγών.  Πολύτιμη υπήρξε η στήριξη των μεγάλων χορηγών Γέφυρα ΑΕ, Πλαστικά Κοτρώνης και της ορθοδοντικού Γ.Κωταντούλα, αλλά και των χορηγών Siba Sports, Taste, Κέντρο Λογοθεραπείας Ρούλα Κονιστή, Carousel, Το Γλυκό, Αρτόπολις, e-Prisma, Χαρτί και Καλαμάρι, Ναυπακτιακόν Nouveau, Amaryllis, Δημήτριος Ιωάννου, Hyundai-Αφοί Παπαχρήστου, Andrea Gelato και Ευ-Οίνος.

  Photos: Δημήτριος Ιωάννου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα χρηματοδότηση σε Δήμους & Σχολικές Επιτροπές – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Στο ΥΠΕΣ υπέγραψαν σήμερα νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, για τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης των παιδιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 176.129  ευρώ

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 36.775 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοξοβολίας συνέχεια!

Published

on

By

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η γνωριμία με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας στη Ναύπακτο!

Μια συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε” με το “Α.Σ.Τ. Πέλοπας”, που έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενασχόληση μικρών και μεγάλων με το όμορφο αυτό άθλημα, στη πόλη της Ναυπάκτου!

Κάθε Κυριακή υλοποιούνται προπονήσεις από προπονητές του Α.Σ. Τοξοβολίας Πέλοπας και του Lepanto Archery Team, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Από τις 10.00 – 11.00 για παιδιά από 5 έως 8 ετών,

11.00 – 12.00 για παιδιά από 9 έως 12 ετών και

12.00 – 13.00 από 13 ετών και άνω.

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες. Μικρούς και μεγάλους.

Ξεκινώντας, θα διαπιστώσεις τα ψυχικά οφέλη που θα αποκομίσεις, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσεις την ισορροπία, τη δύναμη του κορμού και των άνω άκρων, την αντίληψη και τον συντονισμό, την ελαστικότητα καθώς και την αντοχή σου.

Δοκίμασε,

Σε περιμένουμε!

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr  /   @nafpaktiaarchery

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία – Τι θα προβλέπει

Published

on

By

δημοτική-αστυνομία-δημος-ναυπακτίας
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού.

Ήδη ορισμένοι δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της δημοτικής Αστυνομίας και αφορούν τις προσλήψεις του 2023.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα αιτήματα αφορούν λίγο περισσότερες από 200 προσλήψεις.
Οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι δήμοι σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιδιώξουν:

Την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων:
— Ομαδοποίηση αρμοδιοτήτων σε τρεις κατηγορίες, με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τη συχνότητα άσκησής τους.
— Κατάργηση αρμοδιοτήτων που δεν συνάδουν με τον ρόλο της (π.χ. θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων), ή είναι αδύνατον να ασκηθούν από τα στελέχη της (π.χ. τήρηση διατάξεων που αφορούν σε χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων).
— Αναδιατύπωση των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να είναι σαφές το πεδίο άσκησής τους (π.χ. Κ.Ο.Κ.)
— Κατηγοριοποίηση Δήμων με βάση αντικειμενικά κριτήρια (έκταση και πληθυσμό) και ανάθεση άσκησης κατηγοριών αρμοδιοτήτων ανά κατηγορία Δήμων.
— Δυνατότητα επιλογής άσκησης αρμοδιοτήτων για τις δύο πρώτες κατηγορίες Δήμων (έως 3.500 μόνιμους κατοίκους και από 3.501 έως 6.000 μόνιμους κατοίκους) και δυνατότητα επιλογής, επιπλέον των υποχρεωτικών, αρμοδιοτήτων για δύο επόμενες κατηγορίες Δήμων (6.001 έως 50.000 μόνιμους κατοίκους και 50.001 έως 100.000 κατοίκους).
— Άσκηση αρμοδιοτήτων κατόπιν στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας με το ελάχιστα προβλεπόμενο προσωπικό (με πρόβλεψη μεταβατικής διάταξης για τις υφιστάμενες Δημοτικές Αστυνομίες).
— Συσχέτιση ωραρίου Δημοτικής Αστυνομίας με την άσκηση κατηγοριών αρμοδιοτήτων.
— Ρύθμιση όλων των εκκρεμών θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών αστυνομικών.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ