Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλήνιες 2021: Γονείς και μαθητές προσφεύγουν στο ΣΤΕ

Published

on

Γονείς μαθητών της Γ Λυκείου προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ισχυριζόμενοι ότι διαμορφώνονται συνθήκες ανισονομίας ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν, το άνοιγμα σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργεί «μαθητές δυο ταχυτήτων», στα λύκεια διότι στις κόκκινες περιοχές οι σχολικές μονάδες δεν θα επαναλειτουργήσουν για άγνωστο ακόμη διάστημα. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η διάκριση σε τηλεκπαίδευση και δια ζώσης ειδικά στη Γ’ Λυκείου είναι αντισυνταγματική επειδή δημιουργεί υποψηφίους δύο κατηγοριών: αυτούς που συνεχίζουν με τηλεμαθήματα κι εκείνους που επέστρεψαν στη δια ζώσης διδασκαλία, οι οποίοι όμως στο τέλος της ημέρας θα εξεταστούν στα ίδια θέματα.

Εν τω μεταξύ η αγωνία των μαθητών που φέτος δίνουν πανελλαδικές κορυφώνεται και για άλλους λόγους.
Οι μαθητές από φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα ρύθμιση (βάση εισαγωγής) για την οποία δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ούτε έχουν καταλάβει πως θα «λειτουργεί».

Συγκεκριμένα, πολλά είναι τα τμήματα που φέτος θα εξαφανιστούν από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και ως εκ τούτου οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν εάν θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε τμήματα που επιθυμούν. Επίσης άγνωστο είναι εάν ο αριθμός των εισακτέων παραμείνει ίδιος με πέρυσι ή αν θα υπάρξει μείωση στις θέσεις των ΑΕΙ, γεγονός που θα τους αναγκάσει να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι μαθητές, όπως όλα δείχνουν, φέτος θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια και όπως δείχνουν τα πράγματα η μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν θα λύσει και πολλά προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα κληθεί το επόμενο διάστημα να πάρει πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση των υποψηφίων αλλά και προκειμένου να μη δημιουργηθούν ανισότητες στη «μάχη» των περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. πηγή:

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: που γίνονται rapid tests από 1.3.2021 έως 5.3.2021

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το χρονικό διάστημα από 1.3.2021 έως και 5.3.2021, οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου-Ναυπακτίας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου θα διενεργούν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) χωρίς ραντεβού, ως εξής:

Δευτέρα 1.3.2021

Αντίρριο: 10:00-13:00 (Καινούργιο Ιατρείο Αντιρρίου)

Τρίτη 2.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Τετάρτη 3.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Πέμπτη 4.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Παρασκευή 5.3.2021

Ναύπακτος: 12:00-14:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες δίνονται μέσα σε 20’.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα, επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για rapid test στο Κτήριο Τσώνη, μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Ζ. Χοχτούλα σε Ενωτική Πρωτοβουλία : “Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραψαν οι ίδιοι;”

Published

on

By

Με ανακοίνωσή του ο  Ζαχαρίας Χοχτούλας,  αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, απαντά στα όσα η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών (κολονάκια) στο λιμάνι.

Αναφέρει σε αυτή:

«Κρίμα και πάλι κρίμα. Αξίζαμε καλύτερη τύχη» ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η «Ενωτική Πρωτοβουλία», σχολιάζοντας την τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων (κολωνάκια) στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί περιλαμβάνει η μελέτη που οι ίδιοι υπέγραψαν επί ημερών τους;

Παραθέτουμε το απόσπασμα οριζοντιογραφίας (φωτο 1) από την εγκεκριμένη μελέτη του έργου με τις απαραίτητες επεξηγηματικές σημειώσεις που υπάρχουν στο απόσπασμα αυτό.

Από τη μελέτη λοιπόν αυτή, που η ίδια η «Ενωτική Πρωτοβουλία» εκπόνησε και εγκρίθηκε από όλες τις Υπηρεσίες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, για το συγκεκριμένο σημείο, προβλέπεται να τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα κολωνάκια, ενώ οι τσιμεντένιες μπάλες, βάσει της μελέτης, τοποθετούνται ως εγκεκριμένα στοιχεία μπροστά από το κτήριο «Ναυπακτία» (φωτο 3).

Οριζοντιογραφία για το σημείο (φωτο 1)

 

Επεξηγηματικές σημειώσεις για το σημείο όπου σε συνδυασμό με τη φωτο 1 γίνεται αναφορά για «Προστατευτικό στοιχείο πεζοδρομίου-χυτοσίδηρο κολωνάκι»  (φωτο 2)

Πού προβλέπονται οι τσιμεντένιες μπάλες (φωτο 3)

Τα τσιμεντένια παγκάκια, τέλος, στα οποία επίσης αναφέρεται η «Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ανακοίνωσή της, βάσει των ίδιων σχεδιαγραμμάτων, ουδεμία σχέση έχουν με το σημείο.

Κατά συνέπεια είναι απορίας άξιο πώς η «Ενωτική Πρωτοβουλία» από τη μία λοιδορεί και μέμφεται τη μελέτη που ίδια εκπόνησε και από την άλλη αποκρύπτει τεχνηέντως τα πιο πάνω βασικά στοιχεία της μελέτης.

Την απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε «Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραφαν», ας τη δώσει η κοινωνία έχοντας γνώση όλων των στοιχείων.

Ζαχαρίας Χοχτούλας

Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο Πέμπτη, εκτάκτως rapid tests χωρίς ραντεβού στο κτήριο Τσώνη

Published

on

By

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.
 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ