Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πανωπροίκι» τέλος για την ΔΕΥΑΝ

Published

on

Με τη «βούλα» του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας ανασαίνει καθώς πλέον δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για το έργο της αποχέτευσης, το γνωστό «πανωπροίκι» που απαιτούσε ο εργολάβος για πρόσθετες εργασίες επί του έργου. Αυτά ανακοινώθηκαν στην ενημέρωση που έγινε στο Δημαρχείο Ναυπακτίας σήμερα το μεσημέρι και δια στόματος του δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Καρακώστα, της προέδρου της ΔΕΥΑΝ Αγγελικής Σμπούκη, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Δημήτρη Κότσαλου και του μέλους του ΔΣ της επιχείρησης Νίκου Δημητρόπουλου.

Επί μια δεκαετία σερνόταν το οικονομικό αυτό βάρος για την ΔΕΥΑΝ απαίτηση του εργολάβου της αποχέτευσης, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην βιωσιμότητα της δημοτικής επιχείρησης. «Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα, ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της επιχείρησης προς τους δημότες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κατά την ενημέρωση.

Το υπουργείο Υποδομών έκανε δεκτή την ένσταση της ΔΕΥΑΝ προς το Συμβούλιο δημοσίων έργων της Γ.Γ. υποδομών και μετά από συνεχείς συνεδριάσεις αποφάσισε την απαλλαγή της επιχείρησης από την υποχρέωση της καταβολής του ποσού των 2.5 εκατ. ευρώ, απαλλάσσοντας την ΔΕΥΑΝ από τον χρόνιο βραχνά.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ