Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Παρά τις δυσκολίες η Τ.Κ. Δάφνης είναι ενεργή»

Published

on

Από τις μεγαλύτερες τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας, μια ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου,  είναι η Δάφνη. Για την καθημερινότητα,  τα έργα που έχουν υλοποιηθεί αλλά και αυτά που είναι αναγκαία ώστε να συμβάλουν στην βελτίωση της  ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, μιλά στο Nafsweek ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Σιτίστας.

«Παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει , λόγω της πανδημίας το ΔΣ της  Τ.Κ. Δάφνης είναι ενεργό  και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή, τόσο με τους κατοίκους, όσο και με τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα εντοπίζοντας προβλήματα και υποβάλλοντας προτάσεις».

Σε τι αφορούν τα θέματα καθημερινότητας και  ποιές είναι οι ενέργειες  που έχετε κάνει για έργα υποδομών;

«Τα θέματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος προβαίνουμε σε καθαρισμούς,  συντήρηση κεντρικών και τοπικών δρόμων, ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμό φρεατίων, χειμάρρων  κ.τ.λ.

Το καλοκαίρι βάλαμε τέλος στις ανεξέλεγκτες παράνομες χωματερές που λειτουργούσαν εδώ και χρόνια στην περιοχή μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μάλιστα προχωρήσαμε και σε ευρύ καθαρισμό    αυτών.

Ταυτόχρονα έχουμε και το τεχνικό πρόγραμμα.  Έχουν γίνει προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και επικεντρώνονται κυρίως σε διευθέτηση όμβριων υδάτων και στην εσωτερική οδοποιία. Αυτό τον καιρό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τοποθετεί μεταλλικές κουπαστές σε δύσκολα σημεία του οικισμού έτσι ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων αποφεύγοντας  ατυχήματα, μια και στον δρόμο που διέρχεται από την Δάφνη υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων.

Ένα πάγιο αίτημα της Τ.Κ. Δάφνης είναι  η δημιουργία πλατείας/ πολυχώρου και είναι απορίας άξιο μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες να μην έχει το δικό της πολυχώρο.  Φαίνεται λοιπόν αυτό το αίτημά μας  να παίρνει σάρκα και οστά. Το τοπικό συμβούλιο Δάφνης ήρθε σε έγγραφη συμφωνία με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, και  παραχωρήθηκε ο  αύλιος  χώρος  του    Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής για την κατασκευή πλατείας/πολυχώρου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ  Ιερόθεο για την πλήρη στήριξή του, τον εφημέριο πατέρα Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους τοπικούς συμβούλους».

Ένα ακόμα ζήτημα είναι η στέγαση για χρόνια  σε  κοντέινερ του Νηπιαγωγείου της Δάφνης. Υπάρχει    κάποια θετική εξέλιξη. Πείτε μας γι’ αυτό το θέμα.

« Είναι  σε εξέλιξη, σε συνεργασία με το τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης,  η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δάφνης το οποίο στεγάζεται εδώ και κάποια χρόνια σε κοντέινερ.

Αυτό που οφείλαμε να κάνουμε είναι να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε στους μικρούς μαθητές εύκολη πρόσβαση, προαύλιο χώρο και αξιοπρεπή μαθησιακό περιβάλλον, σύμφωνα με τις  τελευταίες  προδιαγραφές  που προβλέπει το     υπουργείο Παιδείας».

Η τοπική κοινότητα Δάφνης είχε κάποια θέματα  σχετικά με τα ανταποδοτικά των ανεμογεννητριών.  Δόθηκε λύση;

« Λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες μεταξύ Δάφνης και Σκάλας.

Μετά από συνάντηση των δυο προέδρων με την επιτροπή του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δόθηκε το 1\2 από μισή ανεμογεννήτρια στη Δάφνη στη θέση Μοναχή Αγκορτσιά ( όρια των δύο κοινοτήτων ).

Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής ένα εφάπαξ έσοδο, πέραν αυτών που δικαιούται η κοινότητα π.χ. ΣΑΤΑ.

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τ. Κ Σκάλας κύριο Σιαφάκα Αθανάσιο τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, προχωρήσαμε ακόμη παραπέρα και  αποτυπώσαμε σε τοπογραφικό διάγραμμα  τα πραγματικά όρια μεταξύ των δυο κοινοτήτων μετά από 61 χρόνια, βάσει των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων, αποφεύγοντας πιθανά  προβλήματα που θα προέκυπταν, όπως έγινε στο παρελθόν.

Θέλω να τονίσω επίσης ότι παραμένουν ενεργά τα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας, όπως  ο εξωραϊσμός  του Κεφαλόβρυσου (σημείο αναφοράς των κατοίκων), η    επέκταση των πεζοδρομίων,   η κατασκευή γηπέδου     ποδοσφαίρου (εκκρεμεί),  η υλοποίηση του δικτύου της αποχέτευσης,  η δημιουργία ΚΑΠΗ  κ.τ.λ».

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 254 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 254ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Εκλογές για δυνατούς λύτες…  :

Παρά του ότι μας χωρίζουν ακόμα εννέα μήνες από τον Οκτώβριο που θα διεξαχθούν οι αυτό-διοικητικές εκλογές, το προεκλογικό κλίμα ξεκίνησε και σε τοπικό επίπεδο με τις δημοτικές παρατάξεις για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Ναυπακτία να προχωρούν στα επόμενα βήματά τους.  Ανακοινώνονται  υποψηφιότητες, ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, γίνονται «μεταγραφές» και επανακάμψεις…

#   ΣΧΟΑΠ Αντιρρίου και «Καρέλι» ανέβασαν τους τόνους στο Δημοτικό συμβούλιο :

Ανέβηκαν οι τόνοι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30ης Ιανουαρίου με αφορμή ερωτήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο            Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα…

#   Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος  :

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι  υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023…

#    Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού :

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση….

#   Περί ηγεσίας…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Στη δημοκρατία και στην πολιτική η επιλογή έχει τον πρώτο ρόλο. Η επιλογή όμως προϋποθέτει Αξιολόγηση. Ως έννοια την αξιολόγηση την ακούμε πολύ συχνά, την επικαλούνται όλοι και ιδίως  αυτοί που πρεσβεύουν τη χρηστή διοίκηση και  επιζητούν…

#   Το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία:

Στη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων για όλη τη χώρα προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο     Ανδρουλάκη ο οποίος έθεσε  το κόμμα σε τροχιά  εκλογικής μάχης.…

#   Μετά Βαΐων και κλάδων οι εκλογές…  :

Επίσημα πλέον έχουμε περάσει στην προεκλογική περίοδο. Η πρώτη Κυριακή του Απριλίου εκτιμάται πως είναι πολύ νωρίς, καθώς η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σχεδόν στις αρχές Μαρτίου.  Η ημερομηνία η οποία προκρίνεται και πάλι είναι…

#    Τίτλοι τέλους για την γέφυρα στον Εύηνο :

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες   κατεδάφισης της γέφυρας του Εύηνου ποταμού στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.  Η γέφυρα είναι εδώ και έναν χρόνο κλειστή καθώς έχει υποστεί ζημιές…

#    Συνεχίζεται η απεργία στις πολεοδομίες  :

Οι τρεις ομοσπονδίες – ΠΟΕ-ΟΤΑ (δημοτικοί υπάλληλοι), ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί δημοσίου ανωτάτων σχολών) και ΠΟΜΗΤΕΔΥ (μηχανικοί δημοσίου τεχνολογικού τομέα) κάνουν λόγο για την υποστελέχωση των πολεοδομιών στους    μισούς δήμους της χώρας η οποία…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερώτηση Γ. Μπουλέ για τους μαθητές της Πυλήνης (VIDEO)

Published

on

By

Ερώτηση από τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ   Γιάννη Μπουλέ  προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα που  αφορούσε  το θέμα των μαθητών από την       Πυλήνη, που λόγω των καταπτώσεων στον δρόμο προς Θέρμο αδυνατούν να φτάσουν στο σχολείο τους εδώ και μια εβδομάδα.

Ο κ. Μπουλές ζήτησε να πάρει απόφαση ο δήμος για την μεταφορά των μαθητών σε σχολεία της Ναυπάκτου μέχρι να αποκατασταθεί η βατότητα του   δρόμου.

Από την πλευρά του ο κ. Γκίζας απάντησε  ότι  για το θέμα έχει αρμοδιότητα και έχει επιληφθεί η Περιφέρεια, με τη λύση να δίνεται άμεσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ