Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραίτηση Γιάννη Σύψα, ποιός είναι ο επόμενος;

Published

on

Σε αντίθεση με τις χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφουν αυτές τις ημέρες τα θερμόμετρα στη Ναύπακτο, το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να πιάνει το κόκκινο.

Αιτία η διαφαινόμενη παραίτηση αντιδημάρχου, με το ξεκίνημα της χρονιάς να δρομολογεί εξελίξεις στην παράταξη Λουκόπουλου, την «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Αν και επίσημα δεν υπάρχει αίτημα παραίτησης του αντιδημάρχου οικονομικών Γιάννη Σύψα προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας, αυτό φαίνεται να γίνεται τις επόμενες ημέρες μέσα από ανακοίνωσή του.

Πάντως, ήταν κοινό μυστικό η πρόθεση του κ. Σύψα, με τον ίδιον να «λοξοκοιτάζει» προς άλλον συνδυασμό.

Οι επιλογές του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται ανάμεσα στους συνδυασμούς  των κ. Παπαθανάση, Τσουκαλά, αλλά και Γκίζα.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν, δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και δεύτερη παραίτηση από την «Ενωτική Πρωτοβουλία», αυτή του Ανδρέα Κοτσανά, με τον έτερο αντιδήμαρχο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πικρία του για την δημοτική του ομάδα.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων καθώς είναι βέβαιο ότι θα  προκαλέσουν αναταράξεις, τόσο μέσα στην «Ενωτική Πρωτοβουλία», όσο και στην στρατηγική των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λειτουργεί και φέτος το Seatrac στην πλαζ Ναυπάκτου

Published

on

By

Τοποθετήθηκε και για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο  στην πλαζ Ναυπάκτου,  το Seatrac και πλέον από σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία.

Μια παροχή – υποχρέωση του Δήμου Ναυπακτίας προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Η Ναύπακτος εδώ και χρόνια πρωτοπορεί με την πρωτοβουλία αυτή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας και του Δήμου, καθώς είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά Δήμους που έχουν τοποθετήσει τον μηχανισμό Seatrac, δίνοντας πρόσβαση στην θάλασσα σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ