Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρελκυστική πολιτική υποψηφίων

Published

on

Οι αποχωρήσαντες  και ανεξαρτητοποιημένοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Λουκόπουλου δεν ανακοινώνουν επίσημα τις προθέσεις τους, δεν ανακοινώνουν την προσχώρησή τους σε άλλους συνδυασμούς. 

Αναφερόμαστε σε αυτούς που δεν σκέφτονται να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι οι ίδιοι και υποτίθεται ότι βολιδοσκοπούν  τις καταστάσεις μέχρι την οριστική τους απόφαση. 

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που τόσο οι ίδιοι όσο και οι επικεφαλής των συνδυασμών στους οποίους πρόκειται να ενταχθούν έχουν επιλέξει αυτή την τακτική.

Γιατί είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένοι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν σκοπεύουν να πάνε σπίτια τους και να αποχωρήσουν από τον πολιτικό στίβο, τον οποίο υπηρετούν πολλά χρόνια και τον ξέρουν πολύ καλά.

Παρελκυστική πολιτική, επιβράδυνση δηλαδή των εξελίξεων.

Και αυτή η τακτική έχει δύο στόχους . Πρώτος στόχος να μαλακώσουν μέχρι να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό των παρατάξεων από τις νέες προσχωρήσεις, οι      οποίες φέρνουν ψήφους αλλά κουβαλούν και το βάρος του παρελθόντος.

Δεύτερος στόχος να μην μπορούν οι άλλες παρατάξεις να εκτοξεύσουν πλέον τα αντιπολιτευτικά βέλη που έχουν στις φαρέτρες τους και σίγουρα είναι πολλά.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι διαμορφώνονται συνθήκες «ομηρείας».

Υπό τέτοιες συνθήκες κυλά η προεκλογική περίοδος χωρίς κανένας να μιλά για πρόγραμμα και προγραμματικές συγκλίσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αλλά κατόπιν εορτής και ως αποτέλεσμα σκληρής και υπόγειας διαπραγμάτευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ Περιβάλλον: Τα πεπραγμένα και οι στοχεύσεις της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Published

on

By

Η «Συνεργασία Πολιτών» του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, παρουσιάζει τα πεπραγμένα και τις στοχεύσεις της για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Όπως επισημαίνεται από την παράταξη: «Το όραμά μας βασίζεται στα ήδη πεπραγμένα μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ