Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρελκυστική πολιτική υποψηφίων

Published

on

Οι αποχωρήσαντες  και ανεξαρτητοποιημένοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Λουκόπουλου δεν ανακοινώνουν επίσημα τις προθέσεις τους, δεν ανακοινώνουν την προσχώρησή τους σε άλλους συνδυασμούς. 

Αναφερόμαστε σε αυτούς που δεν σκέφτονται να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι οι ίδιοι και υποτίθεται ότι βολιδοσκοπούν  τις καταστάσεις μέχρι την οριστική τους απόφαση. 

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους που τόσο οι ίδιοι όσο και οι επικεφαλής των συνδυασμών στους οποίους πρόκειται να ενταχθούν έχουν επιλέξει αυτή την τακτική.

Γιατί είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένοι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν σκοπεύουν να πάνε σπίτια τους και να αποχωρήσουν από τον πολιτικό στίβο, τον οποίο υπηρετούν πολλά χρόνια και τον ξέρουν πολύ καλά.

Παρελκυστική πολιτική, επιβράδυνση δηλαδή των εξελίξεων.

Και αυτή η τακτική έχει δύο στόχους . Πρώτος στόχος να μαλακώσουν μέχρι να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό των παρατάξεων από τις νέες προσχωρήσεις, οι      οποίες φέρνουν ψήφους αλλά κουβαλούν και το βάρος του παρελθόντος.

Δεύτερος στόχος να μην μπορούν οι άλλες παρατάξεις να εκτοξεύσουν πλέον τα αντιπολιτευτικά βέλη που έχουν στις φαρέτρες τους και σίγουρα είναι πολλά.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι διαμορφώνονται συνθήκες «ομηρείας».

Υπό τέτοιες συνθήκες κυλά η προεκλογική περίοδος χωρίς κανένας να μιλά για πρόγραμμα και προγραμματικές συγκλίσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αλλά κατόπιν εορτής και ως αποτέλεσμα σκληρής και υπόγειας διαπραγμάτευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ