Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΕΚΔΑΠ: 84.200 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ- Αιχμές κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου

Published

on

ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών -ΠΑΣΕΚΔΑΠ , μετά από τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τις δομές των ΚΔΑΠ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Το καταλάβαμε… Ιδίως και μετά τις χτεσινές δηλώσεις της Υφυπουργού σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα που παρουσιάζει την κατάσταση στα ΚΔΑΠ ως παραδεισένια.

Το θράσος όμως περισσεύει στο ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Εργασίας όπου προσπαθεί να θολώσει τα νερά της κακής διαχείρισης του προγράμματος με έωλα επιχειρήματα δίχως να παραθέτει στοιχεία για καμία κατηγορία.

  1. ΝΑΙ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ.
  • Για την ακρίβεια 84.200 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ
  • Και 26.000 voucher ΔΕΝ κατάφεραν να βρουν Δομή για να ενεργοποιηθούν διότι δόθηκαν σε περιοχές που δεν υπάρχουν σταθμοί να  εξυπηρετηθούν.
  1. ΌΧΙ, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ VOUCHER ΓΙΑ ΚΔΑΠ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ φέτος δόθηκαν 49.516 VOUCHER ενώ πέρσι πάνω από 63.000 VOUCHER. Σχεδόν 14.000 κουπόνια λιγότερα. Αφού βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα ΤΑΞΑΤΕ άλλα 11.000 Voucher αλλά ακόμη αναμένουμε να τα δούμε.

  1. Μειώσατε την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών από 10 εκ. σε 5εκ. όταν ξέρατε ότι με τα 10εκ στις δημοτικές δομές θα εξυπηρετούνταν περισσότερα από 50.000 παιδιά. Ενώ με τα ίδια χρήματα με τη μορφή voucher σε ιδιωτικές δομές θα εξυπηρετούνταν λιγότερα από 4.000 παιδιά. Αλήθεια ποια ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθείτε όλα αυτά τα χρόνια να ενισχύσετε;
  1. Ποια ανακατανομή vouchers ευαγγελίζεστε ότι θα πραγματοποιήσετε αρχές του 2023; Από αυτά που δεν θα ενεργοποιηθούν σε δομές ΚΔΑΠ; Τα ελάχιστα; Γιατί τα κουπόνια των παιδικών μέχρι τον Μάιο μπορούν να τοποθετηθούν.
  1. Εκεί όμως που ξεπερνάτε τον εαυτό σας είναι που ουσιαστικά συστήνετε και διαφημίζετε την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου σε βάρος των ΚΔΑΠ. Λέτε λοιπόν Κα Μιχαηλίδου: ” Και πώς σχετίζεται με τα ΚΔΑΠ η επέκταση του ολοήμερου σχολείου; Μα ουσιαστικά αφορούν στο ίδιο αντικείμενο! Δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια σε αυτό το πρόγραμμα –την επέκταση του ολοήμερου σχολείου δηλαδή- που έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο και καλύπτει τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες οικογένειες. Μιλάμε για τη επέκταση του ωραρίου έως τις 17.30 σε 2.063 ολοήμερα δημοτικά σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια. Αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως βεβαίως τους ιδιοκτήτες ορισμένων ΚΔΑΠ, αλλά καλύπτει τις οικογένειες και τις ανάγκες τους. Και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ, αλλά ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά.”

Έμμεσα το έχετε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν όταν  με την νέα ΚΥΑ μας πετάξατε έξω από τα σχολεία μολονότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης ολοήμερου σχολείου και ΚΔΑΠ, κι ας είναι ο γονιός αυτός που θα επιλέξει από ποιο πρόγραμμα εξυπηρετείται καλύτερα. Αλλά από τη νέα ΚΥΑ μέχρι σήμερα περάσατε σε ευθεία επίθεση. Κινήστε με μοναδικό σας σκοπό να εξοντώσετε τα ΚΔΑΠ, να διχάσετε τους γονείς και να μείνουμε άνεργοι.

Αξίζει εδώ να σας ενημερώσουμε πως εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ, αλλά εργαζόμενοι έως 10, 20 και πλέον χρόνια. Τις οικογένειες που υποκριτικά λέτε πως νοιάζεστε, σας μεταφέρουμε πως τις γνωρίζουμε καλά, τις εξυπηρετούμε επί πολλά χρόνια, έχουν δει την δουλειά μας και μας εμπιστεύονται. Και γι’ αυτό 1 Σεπτεμβρίου δίχως χρηματοδότηση και συμβάσεις είμαστε στις θέσεις μας να τις εξυπηρετήσουμε. Το πρόβλημα είναι πως εσάς δεν εμπιστεύονται. Φανήκατε ανακόλουθη σε όλα, προϋπολογισμό και χρονοδιαγράμματα.

Επίσης αφού κάνουμε την ίδια δουλειά με τα ολοήμερα, είμαστε εκπαιδευτικοί ποιος ο λόγος που δεν μας αναγνωρίζεται την προϋπηρεσία μας επιτέλους; Ήμαστε εργαζόμενοι φαντάσματα όλα αυτά τα χρόνια.

Κάπου ο εμπαιγμός και η αδικία να λάβουν τέλος.

Σήμερα στο και πέντε της δράσης απαιτούμε:

  1. Να ενισχύσετε άμεσα τα Δημοτικά ΚΔΑΠ με επιπλέον 10 εκ. τουλάχιστον, να είναι στο ίδιο ύψος με την σχολική χρονιά 2020 – 2021.
  1. Να επιτρέψετε στους Δήμους να λειτουργήσουν τα δημοτικά τους ΚΔΑΠ εντός των δημοτικών σχολείων τα οποία η τοπική αυτοδιοίκηση συντηρεί αποκλειστικά.
  1. Να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την εξυγίανση και την σωτηρία του θεσμού των ΚΔΑΠ, κάτι που συντεταγμένα πολεμάτε από την θεσμική σας θέση.

Να σταματήσετε τώρα την αντικοινωνική, αντιπαιδαγωγική , αντεθνική, άδικη , άρτια οργανωμένη επίθεση σας στον ΘΕΣΜΟ  των ΚΔΑΠ. Νομίζετε ότι τα βάζετε με τους εργαζόμενους και τα ΚΔΑΠ που για κάποιο λόγο απεχθάνεστε, αλλά στην πραγματικότητα τα βάζετε με τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά της χώρας μας . Σταματήστε ή φύγετε .”

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση βιβλίου πρακτικών Β’ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Published

on

By

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτέμβριου 2023 στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας Ο.ΣΥ.Ν παρουσίασε  το βιβλίο των πρακτικών του Β΄ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Συνδιοργανωτές όλοι οι φορείς της περιοχής , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , ο Δήμος Ναυπακτίας ,η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ,Η Αιτωλική Αναπτυξιακή ,η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας , το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ,η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών Ε.ΝΑ.Μ  και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας .

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν  ο Νίκος Ανδρίτσος δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου χαιρέτησε την  εσπερίδα και αναφέρθηκε εκτενώς στο διήμερο συνέδριο  και παρότρυνε τους ιθύνοντες να μελετήσουν τα πρακτικά και να υλοποιήσουν τις προτάσεις καθώς και πρότεινε το συνέδριο να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα . Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές  και μίλησε για την σπουδαιότητα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ,ο Γιώργος Σιαμαντάς Δημοτικός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος του πρώην Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και αρμόδιος Αντιδήμαρχος όταν έγινε το Συνέδριο  και ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας.                                             

Εισηγητές της Εσπερίδας ήταν ο Προέδρος της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρος Παπαδόπουλος που εκτός των άλλων δήλωσε ότι Φιλοδοξία της Ομοσπονδίας  είναι το Συνέδριο αυτό ν’ αποτελέσει θεσμό και στρατηγικό σημείο αναφοράς και συνάντηση ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας του επιχειρηματικού , πολιτικού και επιστημονικού κόσμου  και καλό θα είναι να γίνεται κάθε δυο χρόνια σε διαφορετικά σημεία του Δήμου μας.  Επίσης πρότεινε για την συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας με μέλη τους φορείς η οποία  θα  αξιολογήσει και θα προωθήσει τα συμπεράσματα του συνεδρίου και του κάθε συνεδρίου στην πολιτεία ,στην τοπική αυτοδιοίκηση ,τους φορείς ,στους επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία .

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε  στις προτάσεις  τα πορίσματα και το συμπέρασμα και για την πρόοδο πολλών εξ αυτών, στην εξωστρέφεια και είπε ότι η Ναυπακτία κοιτάζει μπροστά με όραμα .Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας έκανε λόγο για μετρήσιμα αποτελέσματα και ανέφερε σειρά έργων που υλοποιούνται . Ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτιά στην αξιολόγηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής σε εθνικό επίπεδο και πόση βοήθεια είχαν γι’ αυτό από τα πρακτικά του συνεδρίου καθώς και για την τοπική στρατηγική ,το πρόγραμμα leader και τι μας έδωσε σε αριθμούς στη Ναυπακτία  ,για τα εμβληματικά έργα Ναυμαχία Ναυπάκτου ,Βαράσοβα μουσείο μανιταριού ,Βεζίρ Τζαμί κλπ και για το νέο leader .

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Δ Θέμης Δαβανέλλος επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των προτάσεων και αναφέρθηκε στα προβλήματα των επαγγελματιών .Ο Πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς επικεντρώθηκε  στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής και ειδικότερα της Ναυπακτίας και για μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα των Δήμων .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Πάνος Λούκας αναφέρθηκε στη συμβολή της Γέφυρας στην ανάπτυξη της περιοχής , τον συνεχή έλεγχο από ειδικούς αλπινιστές για την ασφάλεια της , για τη πράσινη Γέφυρα καθώς και για τις  εκδηλώσεις που προγραμματίζουν  το 2024 για τα 20 χρόνια λειτουργείας της. Ο Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνος στάθηκε στον πνευματικό πλούτο της Ναυπακτίας και τη συμβολή της ΕΝΑΜ και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ Αριστομένης Χάρος μίλησε για τη  συμβολή και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην ανάπτυξη της Ναυπακτίας καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  .

Ακολούθησαν παρεμβάσεις Συλλόγων που αναφέρθηκαν σε θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας και συγκεκριμένα  από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Μαρίας Σαγώνα ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποκίστας  Ανδριάνας Νικολάου την Πρόεδρο του Συλλόγου Ανθοφυταίων η Γρανίτσα Κατερίνας Φούτζουλα ,του Προέδρου της Αδελφότητας Ναυπακτίων Αττικής ο Έπαχτος Κωστής Βουτσινάς ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μηλιάς Πολυτίμης Σαλτού την Αντιπρόεδρο  του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Κατερίνα Χαραλαμποπουλου και του ταμία του Πνευματικού ομίλου η δάφνη Ανδρέα Μπέσσα.

Εκτός των ανωτέρω την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Θωμάς Βαμβίνης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ,ο Ηλίας Δημητρόπουλος συγγραφέας και  επίτιμος πρόεδρος Ναυπακτίων Πάτρας ,ο συγγραφέας και ιστορικός Ντίνος Μακρυγιάννης ,υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοί για το Δήμο Ναυπακτίας ,αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων ,μέλη όλων των οργάνων της Ο.ΣΥ.Ν και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ναυπακτίας.

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Γιάννη Μπανίκα για την παραχώρηση του εμβληματικού χώρου . Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τους ετεροδημότες!

Published

on

By

Σε ανακοίνωση  η “Ενωτική Πρωτοβουλία” ενημερώνει τους  ετεροδημότες του Δήμου Ναυπακτίας.

“Η Ενωτική Πρωτοβουλία είναι εδώ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ είτε διαμένουν εντός είτε εκτός των γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Ναυπακτίας !

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Χαρακίδα Αλεξία στο τηλέφωνο 6955 542 965 .

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ναύπακτο την Τρίτη ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Published

on

By

Την πόλη της Ναυπάκτου θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πόλεις του  νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα βρίσκεται τη Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο café «Nave» στο λιμάνι της Ναυπάκτου, για μια συνάντηση με τους πολίτες και τους φορείς όπου και θα συζητηθούν το  αποτύπωμά της πολιτικής του και οι νέες προοπτικές για την περιοχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη νέα πενταετία.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος :

“Στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, το «Όλα από την Αρχή» του 2019 μετατράπηκε σε «Μπροστά για Όλους». Δεν είναι ένα απλό σύνθημα, δεν είναι ένα απλό όνομα συνδυασμού. Είναι η υπόσχεση που σήμερα δίνουμε για την επόμενη μέρα και την επόμενη θητεία. Είναι η βούλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά αλλά και ενωτικά και σε συνεργασίες με όλους για όλους.

Ξέρουμε πως δεν φτάσαμε εκεί που θέλουμε και αξίζουμε. Ξέρουμε ότι, παρά τα πολλά που έγιναν, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά του χθες που πρέπει να κλείσουν. Και ξέρουμε επίσης, ότι η Δυτική Ελλάδα πρέπει να σφραγίσει οριστικά και αμετάκλητα το εισιτήριό της στη νέα εποχή ανάπτυξης και προκοπής

Στόχος μας, να κερδίσουμε οριστικά και αμετάκλητα το χαμένο έδαφος, προχωρώντας δυναμικά στο αύριο ως ένας τόπος σύγχρονων υποδομών, μεγάλων χωροταξικών και αστικών αναπλάσεων και σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Ως ένας τόπος όπου οι νέες ιδέες και η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωράνε χέρι – χέρι με την επιχειρηματικότητα και τον μόχθο του αγρότη και του επαγγελματία. Ως ένας τόπος που θα πρωτοπορεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πράσινη μετάβαση. Και πάνω απ’ όλα, ως ένας τόπος που θα αξίζει καθένας να ζει.

Θέλουμε η Δυτική Ελλάδα να γίνει το «σπίτι» που όλοι ονειρευόμαστε! Και καλούμε κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, κάθε κάτοικο της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, να στηρίξει αυτή τη δημιουργική προσπάθεια.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ