Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πετυχημένη η δημοτική αρχή, χρειάζεται όμως επιτάχυνση των προσπαθειών

Published

on

Συνεχίζουμε μέσα από τις σελίδες του Nafsweek την παρουσίαση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ναυπακτίας, ένα χρόνο μετά την θητεία τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.   Μέσα από σειρά συνεντεύξεων ζητάμε να μας καταθέσουν την άποψή τους  για όλα εκείνα που έγιναν, αυτά που δεν πραγματοποιήθηκαν,  όσα δρομολογήθηκαν να υλοποιηθούν, τις προτάσεις τους και το όραμά τους για την Ναυπακτία.

Ο τέως δήμαρχος  και σήμερα δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Νταουσάνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος  LEADER της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, απαντά στα ερωτήματα του Nafsweek.

 

ΕΡ.   Είστε μέλος – στηρίζετε την Δημοτική Αρχή Γκίζα με την αρμοδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής    Διαχείρισης  του Προγράμματος LEADER της       Αιτωλικής Αναπτυξιακής. Ποια είναι η εικόνα που έχετε από την πορεία του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου;

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος  LEADER της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, μπορώ να πω  ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια μέσα στο χρόνο που διανύσαμε, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις, αλλά και να ξεκινήσουν οι  δημοπρατήσεις  των έργων του LEADER.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν  και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Μιχαλόπουλος, οι εργαζόμενοι σε αυτή, οι εργαζόμενοι της Τ. Υ. του Δήμου, οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου, αλλά και κυρίως ο ίδιος ο Δήμαρχος      κ. Γκίζας που είχε και την εποπτεία της όλης προσπάθειας. Μάλιστα σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι τέσσερα έργα από αυτά έχουν όχι μόνο ξεκινήσει  αλλά έχουν σχεδόν ήδη ολοκληρωθεί και είναι τα          παρακάτω:

Πολυχώρος  <Μανιταριού> Κεντρικής στην Ορεινή Ναυπακτία, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, κόστους  28.000  ευρώ μετά την έκπτωση.

Κατασκευή Καταθλιπτικού Αγωγού και Αντλιοστασίου Ύδρευσης στην περιοχή Λυγιά Ναυπάκτου, προ  ϋπολογισμού 55.500 ευρώ, κόστους 25.800 ευρώ μετά την έκπτωση.

Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Πούντου, προϋπολογισμού 18.389 ευρώ, κόστους 12.000 ευρώ μετά την έκπτωση.

Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Μαμουλάδας, προϋπολογισμού 24.791 ευρώ, κόστους 15.800 ευρώ μετά την έκπτωση.

Όσο για τα υπόλοιπα έργα, κάποια έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινάνε και κάποια είναι στη φάση της δημοπράτησης».

ΕΡ.   Μετά από 14 μήνες θητείας πείτε μας την άποψή σας για την διαδρομή της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα.

«Όπως έχω ήδη αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή μου, ο πρώτος χρόνος της νέας Δημοτικής Αρχής θεωρείται πετυχημένος  διότι ο Δήμαρχος κ. Γκίζας έδειξε μεγάλη ευαισθησία στη συνέχεια του Δήμου, κάτι που προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό.

Έκανε επίσης σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση νέων μελετών και την εξασφάλιση πιστώσεων ώστε να ξεκινήσουν νέα απαραίτητα έργα.

Σήμερα βέβαια βρισκόμαστε στο τρίτο μήνα του δεύτερου χρόνου, και  επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος, χρειάζεται επιτάχυνση των προσπαθειών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί».

ΕΡ.   Ποια θεωρείτε ότι είναι τα άμεσα έργα που έχει  ανάγκη η Ναυπακτία;

«Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το τι πρέπει να γίνει γενικά στη Ναυπακτία άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.  Άλλωστε έχω τοποθετηθεί για αυτό αρκετές φορές  δημόσια  και αναφέρεται  και  στο  πρόγραμμά μου.

Για να απαντήσω όμως ακριβώς στην ερώτησή σας για άμεσα έργα που έχει ανάγκη η Ναυπακτία στην περίοδο που βρισκόμαστε, θεωρώ  ότι  πρέπει:

Να γίνουν τα πεζοδρόμια, Ανατολικά από Σκα προς   Ξηροπήγαδο  και Δυτικά στην οδό Θέρμου.

Να γίνουν δύο μεγάλοι χώροι στάθμευσης, ένας Ανατολικά στο Γρίμποβο δίπλα από το Αλσύλλιο και ένας στο τέλος της Ψανής,  οι οποίοι θα συνδεθούν με λαστιχοφόρο τρενάκι, το οποίο μάλιστα μπορεί να είναι και    δωρεά,  που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τους επισκέπτες ανά πάσα στιγμή, κάτι που θα δώσει και  τουριστικό χρώμα στην πόλη μας.

Να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Έχω κάνει συγκεκριμένη πρόταση για την επίλυσή του.

Να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία.  Να γίνει άμεσα μελέτη για Διοικητήριο του Δήμου και να ενταχθεί σε πρόγραμμα για την άμεση κατασκευή του, όπου θα στεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για εξοικονόμηση  80. 000 ευρώ περίπου το χρόνο που είναι τα ενοίκια.

Αξιοποίηση του χώρου που ήταν οι νεροτσουλήθρες  ο οποίος σε συνδυασμό με την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Να γίνει ανάπλαση  του χώρου κοντά στο  Αναρριχητικό Πεδίο Βαράσοβας, ώστε σε συνδυασμό με το έργο του Leader  να είναι ο χώρος πιο καθαρός και ελκυστικός για τους επισκέπτες.

Κατασκευή του δρόμου πρόσβασης  στον Αρχαιολογικό Χώρο στα Ελληνικά Βελβίνας  του οποίου οι ανασκαφές βαίνουν προς το τέλος και είναι τόσο σημαντικός που θα καταστεί πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Βελτίωση του οδικού άξονα Ναυπάκτου, Σκάλας, Νεοκάστρου, Ανεμάκι  που θα εξυπηρετεί πολλές Τοπικές Κοινότητες της Ορεινής Ναυπακτίας.   Μικρά απαραίτητα έργα σε κάθε Τοπική Κοινότητα και στην πόλη  που έχουν σχέση και με την καθημερινότητα.

Άμεση ένταξη στο  πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για την αποζημίωση  των τριών και πλέον στρεμμάτων της Πλατείας  Παπαχαραλάμπους  που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Κάτι που θα ονόμαζα και αγορά του αιώνα αφού είναι γνωστό το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο χώρος.

Και βέβαια από το ίδιο πρόγραμμα εξασφάλιση πίστωσης  για την αποζημίωση και άλλων κοινόχρηστων χώρων ζωτικής σημασίας για την πόλη μας.

Επί τέλους ολοκλήρωση του Γ. Π. Σ. Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού καθώς και του ΣΧΟΑΠ  Σχέδιο Χωρικής και Οικονομικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων Αντιρρίου.

Πρέπει  να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός πρότυπου Δημοτικού Σχολείου για την επίλυση του προβλήματος του τρίτου Δημοτικού. Ο χώρος των 52 στρεμμάτων που είχαμε δρομολογήσει να γίνει το ΤΕΙ είναι τεράστιος και πρέπει άμεσα να δούμε την αξιοποίησή του».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κέντρο της πόλης αλλάζει

Published

on

By

Ανοικτό-κεντρο-εμποριου-ναυπακτος
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οσό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις   και στις  οδούς  Καλαντζοπούλου,  Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη και  Κορυδαλλέως -από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ. Δωριέων
Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», με αρχικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ