Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρης Δικαίωση του Γιάννη Μπουλέ και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Published

on

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μετά από την συζήτηση που έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάκληση της απόφασης 171/2076 για την υπόθεση “Εμπρός” του Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Νίκησε ο ορθός πολιτικός λόγος – Η  λάσπη γυρίζει σε αυτούς που την χρησιμοποιούν

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αναδείχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές  ήταν και παραμένει ο βασικός πολιτικός αντίπαλος που στοχοποιούνται κατά περιόδους για προφανείς λόγους.

Μετά από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε απόφασή του για αποστολή στον εισαγγελέα  στοιχείων για δήθεν υπερτιμολογήσεις υπέρ της εφημερίδας «Εμπρός».

  • Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν βάσιμα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την κοστολόγηση δημοσιεύσεων στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το 2016 και δεν είχε εφαρμοστεί λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων που να στοιχειοθετούν την κατηγορία παράνομων κοστολογήσεων σε βάρος του τέως δημάρχου Γιάννη Μπουλέ.

Τελευταία η ΑΔΚΝ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος παραπληροφόρησης  μέσα από ανακοινώσεις, δηλώσεις και διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων με προφανή στόχο να πληγεί η συμπαγής ενότητα και η δυναμική της παράταξης και του ίδιου του επικεφαλής της.

  • Ο Γιάννης Μπουλές ξεκαθάρισε με στοιχεία ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ουδεμία σχέση έχει με καταγγελίες και παρεμπόδιση έργων. Αντίθετα ως δημοτική αρχή αντιμετώπισε ενυπόγραφες καταγγελίες αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία του Δήμου. Η προσπάθεια σημερινού αντιδημάρχου να συνδέσει την επώνυμη καταγγελία που έγινε για τον παραλιακό δρόμο στην Παλαιοπαναγιά με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μέρος της εκλογικής τακτικής της δημοτικής αρχής.  
  • Αναδείχτηκε με τον πιο  κατηγορηματικό τρόπο από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ ότι ουδεμία σχέση έχουν ειδήσεις και ευφάνταστα σενάρια για υποτιθέμενες μυστικές συνεργασίες του ίδιου με την παράταξη Λουκόπουλου ή την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του κ. Κατσιφάρα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην εικοσαετή αυτοδιοικητική της ιστορία πορεύεται βάσει αρχών και αξιών που εκφράζονται με ορθό πολιτικό λόγο και μετουσιώνονται σε πράξεις και έργα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας έγινε στόχος καταγγελιών, φημολογιών και λασπολογίας παρέμεινε στο ύψος των περιστάσεων λογοδοτώντας πάντα στους δημότες με επιχειρήματα και έργα.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα με συνέπεια και αφοσίωση υπηρετούμε αρχές που προωθούν  την πολιτική εντιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό με παρρησία και ορθό πολιτικό λόγο. Οι δημότες αναζητώντας την πολιτική αλήθεια μέσα από την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση θα μας κρίνουν όλους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκοντάφτει» στην απαγόρευση των προσλήψεων!

Published

on

By

Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στους κόλπους  χιλιάδων ενδιαφερόμενων για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας για την κάλυψη 1.213 νέων μόνιμων προσλήψεων σε δήμους σε την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης της Δημοτικής Αστυνομίας από το ΑΣΕΠ, χωρίς δική του υπαιτιότητα, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες εν δυνάμει υποψηφίους, αφού ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πολλοί κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει ανώτατο ηλικιακό όριο για την συμμετοχή υποψηφίων, το οποίο ορίζεται στα 35 έτη και καθορίζεται βάσει της χρονολογίας γέννησης των υποψηφίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το 2023 έχουν      συμπληρώσει τα 35 χρόνια, εάν η προκήρυξη βγει το 2024 μένουν «εκτός» αφού θα έχουν μπει στο 36ο έτος της ηλικίας τους.

Ενώ το  ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό, αναμένει τις απαραίτητες «υπογραφές» από τους δημάρχους των δήμων που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη για τις 1.213 θέσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στο ποιοι δήμαρχοι θα υπογράψουν τις προσλήψεις αυτές.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που  αφορούν στον διορισµό ή την πρόσληψη  προσωπικού σε ΟΤΑ εξαιτίας της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών,  η έκδοση της προκήρυξης μέχρι τα    τέλη του 2023 φαντάζει σχεδόν αδύνατη, αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να προχωρήσει στην   αποδοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορούν τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Για τον Δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με το αίτημά του, προβλέπονται 10 θέσεις για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έξοδος» Λουκόπουλου, διεργασίες στην “Ενωτική πρωτοβουλία”

Published

on

By

Συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» πραγματοποιήθηκε σήμερα   Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης – πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου.

Κατά την συνάντηση που είχε πρακτικά χαρακτήρα αποτίμησης του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της  7ης Οκτωβρίου ο Τάκης  Λουκόπουλος αφού αναφέρθηκε στην πορεία της παράταξης αλλά και του ίδιου επί μια δεκαετία, έκανε και εκτενή αναφορά στα έργα τα οποία άφησε στην Ναυπακτία επί της θητείας του, με κάποια από αυτά να μην τα ολοκληρώνει η νυν δημοτική αρχή,       δήλωσε πως θα παραμείνει μέλος της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» αποχωρώντας από την θέση του επικεφαλής αυτής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά από δυο ήττες δείχνει πως πρέπει να αποχωρήσω, τόνισε.

Ακολούθησε «κεκλεισμένων των θυρών» συζήτηση για τις αιτίες της ήττας της παράταξης και για την επόμενη ημέρα.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη αναμένεται να  ακολουθήσει εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπονται στο       πλαίσιο της εσωτερικής της λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, με την  «έξοδο» να έχει και συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: ΟΧΙ στο φορολογικό νομοσχέδιο από την Ομοσπονδία

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου – ενημέρωση με την συμμετοχή μελών σωματείων και φορέων πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες προέδρους Συλλόγων και Σωματείων η ανάγκη απόσυρσης του νομοσχεδίου καθώς η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, προχωρά σήμερα 22 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν αποκαθίσταται η δικαιοσύνη και δεν αλλάζει ο «αντιλαϊκός χαρακτήρας» του φορολογικού συστήματος.

Η ΓΣΕΒΕΕ διεκδικεί να καταργηθεί η συνάφεια τριετίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στο επίπεδο κάλυψης των βασικών αναγκών της οικογένειας, να υπάρχει φορολογική διαφάνεια, να καταργηθεί το 35% των συνεταιρισμών και το 25% των ΟΕ και ΕΕ.

Επίσης, η εισαγωγή του λογιστικού προσδιορισμού των κερδών να συνδέεται από αναγνώριση του κύρους των βιβλίων και έκπτωση όλων των εξόδων, να αλλάξει η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων και να καθιερωθεί αφορολόγητο αποθεματικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να είναι αφορολόγητο.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ