Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρης Δικαίωση του Γιάννη Μπουλέ και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Published

on

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μετά από την συζήτηση που έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάκληση της απόφασης 171/2076 για την υπόθεση “Εμπρός” του Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Νίκησε ο ορθός πολιτικός λόγος – Η  λάσπη γυρίζει σε αυτούς που την χρησιμοποιούν

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αναδείχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές  ήταν και παραμένει ο βασικός πολιτικός αντίπαλος που στοχοποιούνται κατά περιόδους για προφανείς λόγους.

Μετά από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε απόφασή του για αποστολή στον εισαγγελέα  στοιχείων για δήθεν υπερτιμολογήσεις υπέρ της εφημερίδας «Εμπρός».

  • Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν βάσιμα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την κοστολόγηση δημοσιεύσεων στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το 2016 και δεν είχε εφαρμοστεί λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων που να στοιχειοθετούν την κατηγορία παράνομων κοστολογήσεων σε βάρος του τέως δημάρχου Γιάννη Μπουλέ.

Τελευταία η ΑΔΚΝ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος παραπληροφόρησης  μέσα από ανακοινώσεις, δηλώσεις και διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων με προφανή στόχο να πληγεί η συμπαγής ενότητα και η δυναμική της παράταξης και του ίδιου του επικεφαλής της.

  • Ο Γιάννης Μπουλές ξεκαθάρισε με στοιχεία ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ουδεμία σχέση έχει με καταγγελίες και παρεμπόδιση έργων. Αντίθετα ως δημοτική αρχή αντιμετώπισε ενυπόγραφες καταγγελίες αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία του Δήμου. Η προσπάθεια σημερινού αντιδημάρχου να συνδέσει την επώνυμη καταγγελία που έγινε για τον παραλιακό δρόμο στην Παλαιοπαναγιά με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μέρος της εκλογικής τακτικής της δημοτικής αρχής.  
  • Αναδείχτηκε με τον πιο  κατηγορηματικό τρόπο από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ ότι ουδεμία σχέση έχουν ειδήσεις και ευφάνταστα σενάρια για υποτιθέμενες μυστικές συνεργασίες του ίδιου με την παράταξη Λουκόπουλου ή την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του κ. Κατσιφάρα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην εικοσαετή αυτοδιοικητική της ιστορία πορεύεται βάσει αρχών και αξιών που εκφράζονται με ορθό πολιτικό λόγο και μετουσιώνονται σε πράξεις και έργα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας έγινε στόχος καταγγελιών, φημολογιών και λασπολογίας παρέμεινε στο ύψος των περιστάσεων λογοδοτώντας πάντα στους δημότες με επιχειρήματα και έργα.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα με συνέπεια και αφοσίωση υπηρετούμε αρχές που προωθούν  την πολιτική εντιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό με παρρησία και ορθό πολιτικό λόγο. Οι δημότες αναζητώντας την πολιτική αλήθεια μέσα από την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση θα μας κρίνουν όλους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η φτώχεια δεν κάνει θόρυβο…

Published

on

By

Η  Έκθεση για τη Φτώχεια στην Ελλάδα το 2025, καταγράφει πως ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Το όριο της φτώχειας ορίζεται στα 6.510 ευρώ τον χρόνο.

Δηλαδή, να ζεις με λιγότερα από 550 ευρώ. Είναι ξεκάθαρο πως η «εξίσωση»  δεν βγαίνει.

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, θα αρχίσουν πάλι τα ρεπορτάζ για τις πληρότητες στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όμως τι γίνεται με εκείνους που δεν βγάζουν τον μήνα;

Σε αντίθεση με τον πλούτο, η φτώχεια δεν κάνει θόρυβο. Δεν φωνάζει.

Καλή η αριθμητική και οι δείκτες, όμως, υπάρχει κάτι που δεν αποτυπώνεται σε κανέναν δείκτη και είναι αυτή η αίσθηση ότι, χρόνο με τον χρόνο, για πολλούς, ακόμη και το πιο στοιχειώδες γίνεται πολυτέλεια…

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια μεγάλη διαφορά…

Published

on

By

(…) Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά σε σύγκρισή με το ιστορικό πλαίσιο το οποίο υπήρχε όταν έλαβε χώρα η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ποια είναι αυτή;

Με άλλα λόγια , όταν κάνουμε λόγο για κατάλυση ή αποδυνάμωση της Δημοκρατίας συνήθως σκεφτόμαστε αυτομάτως ή το τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο ή την εικόνα της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973 στη Χιλή.

Όταν οι βόμβες έπεφταν στο προεδρικό μέγαρο και ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος Αλλιέντε αυτοκτονούσε μέσα στις φλόγες ύστερα από ένα τελευταίο διάγγελμα στο λαό.

Όμως , στους καιρούς μας οι δημοκρατίες υφίστανται περισσότερο πλήγματα από εκλεγμένες κυβερνήσεις παρά από το στρατό. Αυτό ακριβώς συνέβη στη Βενεζουέλα , την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Αυτή η «εκλογική οδός» προς το θάνατο της δημοκρατίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, επειδή ακριβώς είναι παραπλανητική.

Τα πάντα φαίνονται «κανονικά». Δεν κυκλοφορούν τανκς στους δρόμους («Levitsky-Ziblatt, How Democracies Die»).

Παρόλα αυτά η διάβρωση της Δημοκρατίας συντελείται και είναι αδιόρατη. Τι εννοώ;

Όταν ένας Πρόεδρος , όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική «ελέγχει» (με τους διορισμούς των δικαστών που έκανε) το Ανώτατο Δικαστήριο και εξασφαλίζει ασυλία για τα εγκλήματά του, τότε είναι προφανές ότι εκκολάπτεται ένας «σύγχρονος τύραννος», αφού ούτε η Δικαιοσύνη δεν θα μπορεί να ελέγχει την ενδεχόμενη ροπή του για τη διάπραξη και νέων εγκλημάτων (φορολογικών ή άλλων ).

Επίσης, όταν ένας Πρωθυπουργός στην Ευρώπη ακρωτηριάζει κάθε «αντίβαρο θεσμικού ελέγχου» της κυβερνητικής του εξουσίας , όπως λχ, τη δράση μιας Ανεξάρτητης Αρχής, τότε είναι επίσης προφανές ότι διαμορφώνεται ένας αυταρχικός «Ηγεμόνας» , σύμφωνα με το πρότυπο το οποίο είχε σκιαγραφήσει ο Μακιαβέλι στο ομώνυμο έργο του.

Επιπλέον, όταν καταλύονται βασικά συνταγματικά δικαιώματα , όπως το απόρρητο των επικοινωνιών (με αναιτιολόγητες και προσχηματικές επικλήσεις ενός μέγιστου εθνικού συμφέροντος), τότε είναι επίσης σαφές ότι η Δημοκρατία υφίσταται θανάσιμο πλήγμα.(…)

Απόσπασμα από άρθρο του  Γρηγόρη Καλφέλη, Καθηγητή της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο νέες παροχές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας (video)

Published

on

By

Την ανακοίνωση δυο ακόμα παροχών προς τους συνδημότες μας , από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ντίνος Τσουκαλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον χώρο που στεγάζεται και λειτουργεί η δομή.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ