Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρης Δικαίωση του Γιάννη Μπουλέ και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Published

on

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μετά από την συζήτηση που έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάκληση της απόφασης 171/2076 για την υπόθεση “Εμπρός” του Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Νίκησε ο ορθός πολιτικός λόγος – Η  λάσπη γυρίζει σε αυτούς που την χρησιμοποιούν

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αναδείχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές  ήταν και παραμένει ο βασικός πολιτικός αντίπαλος που στοχοποιούνται κατά περιόδους για προφανείς λόγους.

Μετά από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε απόφασή του για αποστολή στον εισαγγελέα  στοιχείων για δήθεν υπερτιμολογήσεις υπέρ της εφημερίδας «Εμπρός».

  • Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν βάσιμα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την κοστολόγηση δημοσιεύσεων στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το 2016 και δεν είχε εφαρμοστεί λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων που να στοιχειοθετούν την κατηγορία παράνομων κοστολογήσεων σε βάρος του τέως δημάρχου Γιάννη Μπουλέ.

Τελευταία η ΑΔΚΝ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος παραπληροφόρησης  μέσα από ανακοινώσεις, δηλώσεις και διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων με προφανή στόχο να πληγεί η συμπαγής ενότητα και η δυναμική της παράταξης και του ίδιου του επικεφαλής της.

  • Ο Γιάννης Μπουλές ξεκαθάρισε με στοιχεία ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ουδεμία σχέση έχει με καταγγελίες και παρεμπόδιση έργων. Αντίθετα ως δημοτική αρχή αντιμετώπισε ενυπόγραφες καταγγελίες αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία του Δήμου. Η προσπάθεια σημερινού αντιδημάρχου να συνδέσει την επώνυμη καταγγελία που έγινε για τον παραλιακό δρόμο στην Παλαιοπαναγιά με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μέρος της εκλογικής τακτικής της δημοτικής αρχής.  
  • Αναδείχτηκε με τον πιο  κατηγορηματικό τρόπο από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ ότι ουδεμία σχέση έχουν ειδήσεις και ευφάνταστα σενάρια για υποτιθέμενες μυστικές συνεργασίες του ίδιου με την παράταξη Λουκόπουλου ή την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του κ. Κατσιφάρα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην εικοσαετή αυτοδιοικητική της ιστορία πορεύεται βάσει αρχών και αξιών που εκφράζονται με ορθό πολιτικό λόγο και μετουσιώνονται σε πράξεις και έργα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας έγινε στόχος καταγγελιών, φημολογιών και λασπολογίας παρέμεινε στο ύψος των περιστάσεων λογοδοτώντας πάντα στους δημότες με επιχειρήματα και έργα.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα με συνέπεια και αφοσίωση υπηρετούμε αρχές που προωθούν  την πολιτική εντιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό με παρρησία και ορθό πολιτικό λόγο. Οι δημότες αναζητώντας την πολιτική αλήθεια μέσα από την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση θα μας κρίνουν όλους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά τα νέα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση υποβλήθηκε την 10η Μαΐου 2024, με αριθμό πρωτοκόλλου Α. Π.: 101926.

Η πρόσκληση αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής     Ελλάδας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου.

#   Πλήρες ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο, κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπακτίας και η Terra Nova. Απώτερος στόχος του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξη εθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

  • Θωμά Κοτρωνιά, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας
  • Μαίρη Πλατή, Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ανδρέα Σωτηρόπουλο, Terra Nova

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα υπογραφεί η Εθελοντική Συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ