Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρης Δικαίωση του Γιάννη Μπουλέ και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Published

on

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μετά από την συζήτηση που έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάκληση της απόφασης 171/2076 για την υπόθεση “Εμπρός” του Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Νίκησε ο ορθός πολιτικός λόγος – Η  λάσπη γυρίζει σε αυτούς που την χρησιμοποιούν

Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αναδείχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές  ήταν και παραμένει ο βασικός πολιτικός αντίπαλος που στοχοποιούνται κατά περιόδους για προφανείς λόγους.

Μετά από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε απόφασή του για αποστολή στον εισαγγελέα  στοιχείων για δήθεν υπερτιμολογήσεις υπέρ της εφημερίδας «Εμπρός».

  • Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν βάσιμα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την κοστολόγηση δημοσιεύσεων στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το 2016 και δεν είχε εφαρμοστεί λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχείων που να στοιχειοθετούν την κατηγορία παράνομων κοστολογήσεων σε βάρος του τέως δημάρχου Γιάννη Μπουλέ.

Τελευταία η ΑΔΚΝ και ο επικεφαλής της έχουν γίνει στόχος παραπληροφόρησης  μέσα από ανακοινώσεις, δηλώσεις και διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων με προφανή στόχο να πληγεί η συμπαγής ενότητα και η δυναμική της παράταξης και του ίδιου του επικεφαλής της.

  • Ο Γιάννης Μπουλές ξεκαθάρισε με στοιχεία ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ουδεμία σχέση έχει με καταγγελίες και παρεμπόδιση έργων. Αντίθετα ως δημοτική αρχή αντιμετώπισε ενυπόγραφες καταγγελίες αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία του Δήμου. Η προσπάθεια σημερινού αντιδημάρχου να συνδέσει την επώνυμη καταγγελία που έγινε για τον παραλιακό δρόμο στην Παλαιοπαναγιά με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μέρος της εκλογικής τακτικής της δημοτικής αρχής.  
  • Αναδείχτηκε με τον πιο  κατηγορηματικό τρόπο από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ ότι ουδεμία σχέση έχουν ειδήσεις και ευφάνταστα σενάρια για υποτιθέμενες μυστικές συνεργασίες του ίδιου με την παράταξη Λουκόπουλου ή την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του κ. Κατσιφάρα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας στην εικοσαετή αυτοδιοικητική της ιστορία πορεύεται βάσει αρχών και αξιών που εκφράζονται με ορθό πολιτικό λόγο και μετουσιώνονται σε πράξεις και έργα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας έγινε στόχος καταγγελιών, φημολογιών και λασπολογίας παρέμεινε στο ύψος των περιστάσεων λογοδοτώντας πάντα στους δημότες με επιχειρήματα και έργα.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα με συνέπεια και αφοσίωση υπηρετούμε αρχές που προωθούν  την πολιτική εντιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό με παρρησία και ορθό πολιτικό λόγο. Οι δημότες αναζητώντας την πολιτική αλήθεια μέσα από την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση θα μας κρίνουν όλους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ