Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλημμύρισε με κέφι και κόσμο η Ναύπακτος

Published

on

Με κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων την παρέλαση της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το «Επαχτίτικο Καρναβάλι 2019».

Με πάρα πολύ κόσμο να συμμετέχει και να παρακολουθεί τα δρώμενα, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, η Ναύπακτος έφτασε στο αδιαχώρητο.

Με το παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, που διαδραματίστηκε στην κεντρική πλατεία, το δρώμενο – αναβίωση του εθίμου στην «οδό Μεζεδίων», στο Στενοπάζαρο και την Καρναβαλική παρέλαση έκλεισε το αποκριάτικο τριήμερο κεφιού και γλεντιού στη Ναύπακτο.   

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη δημάρχου στο εργοτάξιο του Ξενία

Published

on

By

Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας

Τον  χώρο του «Ξενία» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Θωμά Κοτρωνιά.

Πλέον οι εργασίες αποκατάστασης – αναστήλωσης και ανάδειξης του κτηρίου συνεχίζονται κανονικά με την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πραγματική κατάσταση της στατικότητας του κτηρίου διέφερε από εκείνη που αναφερόταν στην αρχική μελέτη.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου 18 μήνες, όπου στον χώρο πλέον θα λειτουργεί Μουσείο εικονικής πραγματικότητας, πινακοθήκη, συνεδριακό κέντρο – αίθουσα εκδηλώσεων και καφέ- εστιατόριο.

Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας Ξενία-επίσκεψη-δήμαρχος-Γκίζας

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Οι Δραπέτες της Σκακιέρας» αύριο Τετάρτη στην Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

ΚΕΔΝ-Πανεπιστημιο-Πατρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας σας προσκαλούν στην διαδραστική θεατρική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους, ¨Οι Δραπέτες της Σκακιέρας¨ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 17.30 στην Παπαχαραλάμπειο  αίθουσα . Η παράσταση είναι βασισμένη σε απόσπασμα από την ομώνυμη όπερα του Γιώργο Κουρουπού – Ευγένιου Τριβιζά.

H δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του  Εργαστήριου Σκηνικής Πράξης  και Λόγου του τμήματος «Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών».

Η διδασκαλία της σκηνικής δημιουργίας και ερμηνείας είναι της Μαρίας Φραγκή  της μουσικής και των τραγουδιών της Αγγελικής Κορδέλλου , της κίνησης και του χορού της Κάτιας Σαβράμη , που διδάσκουν στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ενωτική Πρωτοβουλία»: Προχωρά το πολιτιστικό μονοπάτι – Στοχεύστε και σε νέες χρηματοδοτήσεις από το «Πράσινο Ταμείο»

Published

on

By

Πολιτιστικό-μονοπάτι-Ναύπακτος-Πράσινο-Ταμείο

Από το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και στελεχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην περιοχή του κάστρου, όπου συνεχίζουν οι εργασίες για το «πολιτιστικό μονοπάτι», έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση, προτρέποντας την δημοτική αρχή να εκμεταλλευτεί τις νέες χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν από το «Πράσινο ταμείου» ώστε να προχωρήσει και σε επόμενα έργα προς όφελος της κοινωνίας.
Αναφέρει η ανακοίνωση:

Το πολιτιστικό μονοπάτι προχωρά αλλά και ο δρόμος για νέες χρηματοδοτήσεις είναι ανοικτός και περιμένει.

Θα προλάβουμε;

«Ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, με στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε την περιοχή του κάστρου, όπου συνεχίζουν οι εργασίες για το «πολιτιστικό μονοπάτι» και διαπίστωσε:

«Το έργο του πολιτιστικού μονοπατιού, μετά από μια μικρή διακοπή, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», είναι ομαλή και το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Για άλλη μια φορά θα  τονίσω ότι μας γεμίζει χαρά όταν βλέπουμε να υλοποιείται ο σχεδιασμός μας για την ανάδειξη της Ναυπάκτου στην θέση που της αξίζει. Επιτέλους όλη η καλή δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αρχίζει να γίνεται ορατή στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.»

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε – προτείνουμε  κάποιες (αυτονόητες για εμάς) δράσεις.

Παρακολουθώντας τις δημόσιες προσκλήσεις διαδικτυακά, εδώ και μήνες είναι γνωστό ότι το Πράσινο Ταμείο μπορεί άμεσα να χρηματοδοτήσει κι άλλες παρεμβάσεις του δήμου. Μια ανάπλαση με ελάχιστο Προϋπολογισμό 560.000 ευρώ και έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με βραβεία μέχρι 150.000 ευρώ.

Θα προλάβουμε;

Πιό αναλυτικά:

  • Από τις 2 Δεκεμβρίου του 2019 το Πράσινο Ταμείο, καλεί τους δήμους να καταθέσουν νέες προτάσεις με καταληκτική ημερομηνία την 8η Μαΐου του 2020. Για τον δήμο Ναυπακτίας υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 340.000 ευρώ, αρκεί να υποβάλλει πρόταση στον άξονα προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και στο μέτρο 1.1 με τίτλο «Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου». Η μελέτη πρέπει να έχει αρχικό προϋπολογισμό 560.000 ευρώ, εκτιμώντας , σύμφωνα με το Πράσινο Ταμείο, ότι μετά την δημοπράτηση θα προκύψει έκπτωση περίπου 40%. Στο συρτάρι του δήμου υπάρχουν μελέτες που μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πρόσκλησης και να κερδίσουμε την χρηματοδότηση.

Τι περιμένουμε λοιπόν και δεν προετοιμάζουμε εδώ και δύο μήνες τις αδειοδοτήσεις για να καταθέσουμε πρόταση;

  • Από τον Ιούλιο του 2019, πάλι το Πράσινο Ταμείο, χρηματοδοτεί τους δήμους για την διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών. Στο μέτρο 1 της πρόσκλησης για μελέτες αστικών αναπλάσεων – διαμόρφωσης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, η χρηματοδότηση φθάνει στο σύνολο των προβλεπόμενων βραβείων και μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ, για όλα τα είδη των διαγωνισμών (απλούς ή σύνθετους, διαγωνισμούς προσχεδίων, διαγωνισμούς ενός σταδίου, ή ανοικτούς διαγωνισμούς). Προβλέπεται μάλιστα και το ποσό των 5.000 ευρώ για τα υπόλοιπα έξοδα του διαγωνισμού.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση της πλατείας του Λιμανιού; Σημειώνουμε δε, πως αν προχωρήσουμε στον διαγωνισμό το Πράσινο Ταμείο δεσμεύεται, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, να χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα το έργο που θα προκύψει, σε επόμενες προσκλήσεις του.

Οργανώνοντας έτσι τις δράσεις του ο δήμος Ναυπακτίας, θα μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί τις μελλοντικές του παρεμβάσεις.

(προς ενημέρωση όλων επισυνάπτουμε και τις σχετικές προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου)

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ