Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλημμύρισε νιάτα και ρυθμούς το Παπαχαραλάμπειο (ΦΩΤΟ)

Published

on

Για έκτη χρονιά ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν στο Κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Το Σάββατο, 6 Μαΐου μαθήτριες και οι μαθητές από συνολικά 11 σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το δικό τους ραντεβού σε μια γιορτή έκφρασης και δημιουργίας, πλημμυρίζοντας με ρυθμούς και ζωντάνια το κλειστό του Σταδίου της Ναυπάκτου.

Στην γιορτή πήραν μέρος μαθητές από:

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

1ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Μια γιορτή της νεολαίας που θα πρέπει να αγκαλιάσει ο Δήμος Ναυπακτίας καθώς για έξι χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της, έχοντας  προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον.

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 267 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 267ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# ΞΕΝΙΑ: Το σήμερα, το αύριο και τα…  ερωτήματα

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας 4 Αστέρων plus», συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023  το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας.  Το θέμα της χρήσης του Ξενία…

#   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ναύπακτο:

Παρουσία του δημάρχου Ναυπακτίας,  των βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη, αντιπεριφερειαρχών, και υποψηφίων βουλευτών του νομού, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους συγκεντρωμένους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά και…

#   Λήψη μέτρων προστασίας για τα πλατάνια :

Τα μέτρα για την εξάλειψη και την αποφυγή διάδοσης του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου, μιας ασθένειας που εδώ και δύο δεκαετίες εξαπλώνεται στα     πλατανοδάση της Δυτικής Ελλάδας απο τον παθογόνο μύκητα Ceratocystis platani, περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…

#    Πρόσκληση «Πράσινου Ταμείου» προς Δήμους  :

Οι δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αφορούν: Αστικές αναπλάσεις πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πάρκων, διευθέτηση ρεμάτων, αξιοποίηση κτηρίων, πολεοδομικά σχέδια…

#   Στόχος η ανάπτυξη…        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                             

Αφορμή για τα όσα ακολουθούν είναι η εικόνα που εμφάνισε η Ναύπακτος και η  Ναυπακτία τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Άρα υπάρχουν  ευκαιρίες για ανάπτυξη…

#   Τι σοι ανάπτυξη είναι αυτή!  :

Είναι ξεκάθαρο ότι στο διαχρονικό φιλοσοφικό, επιστημονικό και εντέλει βαθιά πολιτικό δίλημμα «Περιβάλλον ή  Ανάπτυξη», οι αρμόδιοι παίρνουν σαφή θέση υπέρ της Ανάπτυξης.

Ποιας ανάπτυξης όμως;  Αυτό που περιγράφεται…

#   «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις:

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που       αντικαθίστανται…

#   1.000 ευρώ για εγκατάσταση οπτικών ινών σε πολυκατοικίες και  μονοκατοικίες :

Πρόκειται για το πρόγραμμα Smart Readiness, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου σε     περίπου 120.000 κτίρια θα εγκατασταθούν οπτικές ίνες. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

194η επέτειος απελευθέρωσης της Ναυπάκτου 1829

Published

on

By

Στις 13 και 14 Μαΐου 2023 θα εορταστεί με λαμπρότητα η 194η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ“,  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, με συνδιοργανωτές  τον  Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και το Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη.

Το  Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00 θα γίνει βραδινή παρέλαση αρματωμένων, στην παραλία Ψανής έως το λιμάνι, με συμμετοχή 20 Αναβιωτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα θα πλαισιώνουν ιππείς των Σχολών Ιππασίας Παντελή Αναστασόπουλου και Γεωργίου Δημητρίου.

Συμμετέχουν αντιπροσωπείες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ναυπάκτου και Αντιρρίου, τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη και πολιτιστικοί Σύλλογοι Ναυπάκτου και Αντιρρίου.

Την παρέλαση συνοδεύουν μουσικά  οι Φιλαρμονικές Δήμου Ναυπάκτου και Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, στο  λιμάνι θα γίνει αναπαράσταση της άφιξης του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος υπέγραψε την συνθήκη παράδοσης της πόλης και αποχώρησης των Τούρκων.

Η βραδιά θα κλείσει με Δημοτικά τραγούδια και χορούς.

Την Κυριακή, 14 Μαΐου, θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κα Ολυμπία Βικάτου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νότη Μπότσαρη στη πλατεία λιμανιού, όπου και θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Απόγονοι Σουλιωτών και άλλοι επίσημοι.

Με τα το πέρας των χαιρετισμών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας θα απονείμει αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν την προβολή και Αναβίωση του μοναδικού αυτού γεγονότος !

Ναύπακτος 2 Μαΐου 2023

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρία Σαγώνα

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ