Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοί  …ρήμαξαν την ΔΕΗ: Οι πολιτικοί μας δια σκόρπισαν τα ιμάτια της και την σκύλεψαν…

Published

on

Η εντολή του Μωυση ήταν σαφής: Βρείτε μάνατζερ-ατζέντηδες να πουλήσουν τα διασκορπισμένα ιμάτια της ΔΕΗ.             Να γκρεμίσουν το άλλοτε καμάρι της, τα λιγνιτικά εργοστάσια, για να τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιώτες παραγωγοί  και να γεμίσει η χώρα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικα made in Germany.

Έτσι κι έγινε. Μπήκε στη μέση μια εταιρεία head hunters, από αυτές που ανακαλύπτουν τα…αστέρια των τελευταίων ετών στην Ελλάδα των μνημονίων και τα ταλέντα βρέθηκαν. Ένας “τεχνοκράτης” με λαμπρή σταδιοδρομία στην…Ρουμανία, αγνώστων λοιπών δεξιοτήτων και ένας άλλος ναυπηγός στο επάγγελμα, που δηλώνει πρώην διευθυντής προμηθειών πολυεθνικού ομίλου, αλλά και “συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων βιοιατρικής τεχνολογίας” -Καταλάβαμε.

Ο ένας πήγε στο τιμόνι της ΔΕΗ, πρόεδρος και διευθύνων, παρακαλώ και ο άλλος επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ μιας 100%(σ.σ. ακόμη…) θυγατρικής της που διαχειρίζεται την λειτουργία του δικτύου. Εκεί για πρόεδρο βάλανε έναν άλλο…αστέρα, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ταυτόχρονα μιας επιχείρησης που φτιάχνει ανοξείδωτους νεροχύτες.

  • Πότε βρίσκει χρόνο αυτός ο τελευταίος να επισκέπτεται το γραφείο του στον ΔΕΔΔΗΕ για να ασκεί τα, διακοσμητικά έστω, καθήκοντα του, είναι απορίας άξιον, αλλά ελάχιστη σημασία έχει.

Το ουσιώδες είναι ότι αυτά ακριβώς τα “ταλέντα” που ανακάλυψε με εντολή Μωυσή, άφησαν την μισή Αττική για δύο 24ωρα τουλάχιστον (καθόσον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το μπλακ-άουτ συνεχιζόταν) χωρίς ρεύμα, μέσα σε συνθήκες πολικού ψύχους. Η διακοπή αυτή του ρεύματος είχε σε πολλές περιπτώσεις ως αποτέλεσμα και διακοπή νερού, αφού έπαψαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια για την τροφοδοσία του δικτύου.

Για όλο αυτό το τριτοκοσμικό αλαλούμ, που άφησε ηλικιωμένους να ξεπαγιάζουν, μικρά παιδιά νηστικά, οικογενειάρχες σε απόγνωση και βεβαίως την μεγάλη ομάδα  συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρειάζεται κάποιου είδους μηχανική υποστήριξη, κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, με κλειστούς τους δρόμους από τον χιονιά, δεν έχει παραιτηθεί προς το παρόν κανείς.

Οι δικαιολογίες αυτών των μεγάλων “ταλέντων” είναι πολλές: Φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι δήμαρχοι που δεν έκοψαν τα δέντρα, φταίνε κι οι κάτοικοι που είχαν την απαίτηση να ζουν σε πευκόφυτες περιοχές.

Όσο περνάει ο καιρός θα ακούτε και άλλα πιο νόστιμα ανέκδοτα. Η αλήθεια είναι όμως μόνο μια. Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, ακόμη και το 2008, για να μη μιλήσουμε για παλιότερα, οι σημερινοί “ταλαντούχοι” τεχνοκράτες είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση, τόσο για την σφοδρότητα, όσο και για την διάρκεια του φαινομένου.

Συνεπώς αν δεν τους έφταναν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της διαλυμένης ΔΕΗ που ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί, έπρεπε να έχουν συνεννοηθεί με ιδιώτες εργολάβους ή ακόμη και με τις μονάδες μηχανικού του στρατού, από πριν. Οχι να τους ψάχνουν εκ των υστέρων.

  • Η ακόμη όμως, πιο πικρή αλήθεια είναι ότι για την διάλυση της άλλοτε κραταιάς ΔΕΗ, εκτός από τα “ανεκδιήγητα” ταλέντα, φταίνε πρωτίστως οι πολιτικοί μας που δια σκόρπισαν τα ιμάτια της και εξακολουθούν να την σκυλεύουν κατ’ εντολή των δανειστών, στο όνομα τάχα μου της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.
Καλλιγάς Κ. Ανδρέας

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται το όριο για τις απευθείας αναθέσεις

Published

on

By

Το σχέδιο νόμου που επιφέρει αλλαγές στο νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, προβλέπει πως πριν την κατακύρωση – ανάθεση της σύμβασης, αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί για διάστημα πέντε ημερών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να λάβει γνώση ποιος θα την αναλάβει και με το ύψος του τιμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων για σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Με σημερινό αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, ένδεκα δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συγκληθεί το Σώμα εντός 6 ημερών (όπως ορίζεται από τον νόμο) και να συζητηθεί το θέμα “Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με σκοπό την  ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Ναυπακτίας

Τι είναι μία ενεργειακή κοινότητα

Η Ενεργειακή Κοινότητα είναι μία σύμπραξη από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου Ο.Τ.Α,   ιδιωτών κ.α για την παραγωγή ενέργειας (σε χώρους και εκτός της έδρας των επιχειρήσεων ή των οικιών). Συνεπώς, είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού. Φορολογικά αυτό σημαίνει ότι χειρίζεται ως μια αστική εταιρία.

Ποιο στόχο πετυχαίνουν

Μέσω του Συμψηφισμού των καταναλώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή του φωτοβολταϊκου συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία, επιτυγχάνεται μείωση έως και μηδενισμός του κόστους της ενέργειας που καταναλώνεται.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση Ομοσπονδίας προς Τσιχριτζή

Published

on

By

Σκληρή απάντηση δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας και τους χαρακτηρισμούς του, σχετικά με την «Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».   Αναφέρει η ανακοίνωση:

«  Την 9-2-2021 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με επιστολή μας, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και προς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος της Διαχειριστικής Ευρωπαικών Προγραμμάτων η οποία ανέλαβε την προκήρυξη και υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ,  εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας  για τον άδικο τρόπο υλοποίησης του προγράμματος με την ενίσχυση λίγων επιχειρήσεων με μεγάλα ποσά και όχι με την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων με μικρότερα ποσά.

Επανερχόμαστε στο θέμα ,επειδή προκληθήκαμε με επιστολή που λάβαμε από τον πρόεδρο κ. Τσιχριτζή και όχι ύστερα από απόφαση του ΔΣ του επιμελητηρίου και πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας θέσατε:

  1. Κύριε Πρόεδρε, επικαλείστε ότι έγινε διαβούλευση από 18-9-2020 έως 2-10-2020 με ανάρτηση στο portal της περιφέρειας και του επιμελητηρίου, μπορείτε να μας πείτε αν γνωρίζετε έστω και έναν επαγγελματία που γνωρίζει το portal  ή και αν υπάρχει η ευχέρεια παρακολούθησης και ενημέρωσης μας με αυτόν τον τρόπο;
  2. Κύριε Πρόεδρε, πράγματι διοργανώσατε ενημερωτική εκδήλωση όχι μόνο στο Αγρίνιο την 7-10-2020 αλλά και στην Ναύπακτο (που ξεχάσατε) την 14-10-2020, στην οποία είμαστε παρόντες με τον Πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας μας. Η εκδήλωση όμως αυτή όπως σωστά λέτε είχε μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Είχαμε την δυνατότητα υποβολής προτάσεων;
  3. Κύριε Πρόεδρε, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπάρχουν περίπου πενήντα χιλιάδες (50000) επιχειρήσεις και επιδοτηθήκανε περίπου χίλιες (1000) , αυτό έγινε γιατί ενημερωθήκανε από τα δεκάδες site και τηλεοπτικούς σταθμούς ή γιατί όλες οι υπόλοιπες είναι υγιείς ή γιατί ήταν λάθος η διαδικασία που επιλέξατε;
  4. Κύριε Πρόεδρε, την διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και πολλοί άλλοι τόσον απλοί επαγγελματίες όσον και φορείς ,όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, γιατί όμως εσείς επιλέξατε να απαντήσετε μόνο στην Ομοσπονδία μας και στον Εμπορικό Σύλλογο Αμφιλοχίας;

Κύριε Πρόεδρε, τέλος επιτρέψτε όμως και σε εμάς αφενός μεν να αναγνωρίσουμε τα 35 χρόνια εμπειρίας σας ,αλλά αφετέρου θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να ζητάμε συγνώμη ώστε να προχωράμε ενωμένοι μπροστά και μην μας κατηγορείτε για λαικισμούς και  «κατσίκες» γιατί εμείς τουλάχιστον έχουμε αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι υπηρετούμε, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος , όλους τους επαγγελματίες και είμαστε πάντα στο πλευρό τους .»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                           Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ