Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πολιτικές εξελίξεις και η πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», το θέμα της Γ.Σ της ΟΜ Ναυπακτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

Ανοικτή Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 10.30 πμ, στο ΞΕΝΙΑ τα μέλη της  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας. Θέμα της συζήτησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις και η πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέλευση ήταν παρόντες όπου και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και το  μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  Μάκης Θεοφιλάτος.

 

Να διευρύνουμε τις κατακτήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλά στο Nafsweek για την συνέλευση στη Ναύπακτο αλλά και για την  διαδρομή προς το Συνέδριο του κόμματος.

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

«Η πορεία προς το συνέδριο δεν είναι μία εσωτερική διαδικασία. Είναι μία πορεία προς το λαό μία πορεία προς την κοινωνία.

Μπορεί να χάσαμε τις εκλογές όμως ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού μας έδειξε ξανά εμπιστοσύνη, μας στηρίζει, περιμένει από εμάς να κάνουμε μία σοβαρή δομική αντιπολίτευση, προς όφελος όχι μόνο του κόσμου που μας ψήφισε αλλά και εκείνων που δεν μας στήριξαν.

Υπάρχει μία καινούργια κυβέρνηση μεν,  έχει δείξει όμως δείγματα γραφής για το τι θέλει ακριβώς να εφαρμόσει, ποιους θέλει να στηρίξει με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει.

Εμείς έχουμε ένα καθήκον: Πρώτον να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, που σήμερα διαθέτει μία επικοινωνιακή υπεροπλία και επιχειρεί να δημιουργήσει μία ψεύτικη μια εικονική πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στη Χώρα.

Το δεύτερο είναι να έρθουμε σε μία στενή επαφή με τον κόσμο, σε μία πορεία αλληλοϋποστήριξης και να υπερασπιστούμε όσες κατακτήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουμε πετύχει.

Στόχος μας είναι να διευρύνουμε όλες αυτές τις κατακτήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα  και τον ελληνικό λαό.

 

Ο κόσμος που μας στήριξε να γίνει ένα με τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Θεοφιλάτος σε δήλωσή του στο Nafsweek σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται στις διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα από τις ομάδες μελών του ΣΥΡΙΖΑ,  εν όψει του 3ου Συνέδριου, μας είπε:

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία διαδικασία “εν κινήσει” και οδεύει προς το 3ο  Συνέδριό του, στα πλαίσια της διεύρυνσης και της ανασυγκρότησης, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και έχει υιοθετηθεί από όλα τα συλλογικά όργανα.

Σε αυτή την προσπάθεια, κλιμάκια οργώνουν όλη την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τις επαφές που έχει ο Πρόεδρος όπου στοχευμένα βρίσκεται σε κάθε νομό κάθε εβδομάδα και κάνει ανοιχτές συνελεύσεις, αντίστοιχα στελέχη της κεντρικής επιτροπής και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα σε ανοιχτές συνελεύσεις όπου εκεί γίνεται η συζήτηση για τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο.

Είναι μία ελπιδοφόρα διαδικασία. Υπάρχει σοβαρή ανταπόκριση με ανοιχτό δημοκρατικό τρόπο, δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί τίποτα και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι αυτή η καμπάνια που έχει ξεκινήσει θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Το Συνέδριο δρομολογείται περίπου το Πάσχα, λίγο μπρος λίγο πίσω, που μέχρι τότε θεωρούμε ότι είναι αρκετός ο χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν αυτές οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Να ακούσουμε τον κόσμο, να διδαχτούμε από τις εμπειρίες, να ακούσουμε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό σε κάθε καφενείο, τι γνώμη έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλα αυτά να συμπυκνώνονται στο σύνθημα “Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”.

Να σημειώσω ότι το ποσοστό  32% που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό και αυτό οφείλεται όχι στο βασικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ, μία και τα κομματικά μέλη είναι σε μία αναντιστοιχία με αυτό που υπάρχει στην κοινωνία.

Αυτό λοιπόν εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί, δηλαδή να έχεις ένα κόμμα με αναφορά 1.800.000 ψηφοφόρους και τα κομματικά μέλη να είναι σε ένα ποσοστό κάτω του 2%.

Πρέπει να γίνει αυτή η αντιστοίχιση και στο κάλεσμα αυτό νομίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αυτός ο κόσμος που μας στήριξε σε τρεις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις να γίνει ένα με τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

ΣΥΡΙΖΑ-ΟΜ-Ναυπακτίας-συνέλευση-ναύπακτος-ΞΕΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»

Published

on

By

Η Ιωάννα Μαρή ίδρυσε στην Ελλάδα το 1989 και προεδρεύει έκτοτε την «Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής», Σωματείο, που έχει, ως κοινωνικό σκοπό, την δημιουργία μιας ανθρωπότητας υγιούς, ειρηνικής και πνευματικής, με την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας, για την μεγάλη, κατά την επιστήμη, σπουδαιότητα της προγεννητικής φάσης της ζωής.

«Είναι αναγκαία  η προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να συμπράξουν σ’ αυτό το μεγάλο έργο, την δημιουργία άξιων αυριανών πολιτών», μου είπε, ξεκινώντας την συνέντευξη που παραχώρησε στο Nafsweek.gr.

Τι είναι η προγεννητική αγωγή κα Μαρή ;

«Είναι η αγωγή, που οι γονείς έχουν να προσφέρουν στο παιδί τους πριν από την γέννησή του, από την σύλληψη έως την γέννησή του, δηλαδή στο προγεννητικό στάδιο της ζωής του. Σ’αυτή την περίοδο όμως τίθενται τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου. Αυτή η Προγεννητική Παιδαγωγική είναι μια νέα Παιδαγωγική Επιστήμη που συμπληρώνει –χωρίς φυσικά να καταργεί- την μέχρι τώρα Παιδαγωγική, η οποία ασχολείτο με την αγωγή του παιδιού, μετά την γέννησή του, στα διάφορα στάδια της μετά την γέννηση ζωής του.

Η Προγεννητική Αγωγή βασίζεται στις νέες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης, Ιατρικής, Βιολογίας, Γενετικής, Επιγενετικής, Νευροεπιστήμης, Ψυχολογίας, οι οποίες συμπλήρωσαν με τις νέες έρευνές τους σημαντικά κεφάλαια, αναφερόμενα στην προγεννητική περίοδο της ζωής.

Ανακάλυψαν πρώτα με την Επιγενετική, ότι  το επι-γενετικό περιβάλλον του Ανθρώπου, δηλαδή αυτό που έρχεται μετά από τα γονίδια –και το πρώτο περιβάλλον είναι το ενδομήτριο περιβάλλον-  επηρεάζει πολύ βαθειά το έμβρυο: η επίδραση φθάνει μέχρι την γενετική του ιδιοσυστασία, δηλαδή τις ιδιότητες των γονιδίων του».

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για το έμβρυο;

«Αυτό σημαίνει ότι σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα της μητέρας-εγκύου έχουν την δύναμη να επιτρέψουν την έκφραση των ομοίων γονιδίων και να αφήσουν σιωπηρά τα ανόμοια γονίδια.

Ανακάλυψαν έπειτα ότι τα κύτταρα έχουν μνήμη. Κι επομένως ό,τι προέρχεται από την έγκυο, τον πατέρα και τον περίγυρό τους εγγράφεται στα κύτταρα του εμβρύου και το επηρεάζει στην μετέπειτα ζωή του.

Επίσης ότι η ψυχική ζωή της εγκύου μετατρέπεται σε ορμόνες που από το αίμα της φθάνουν στο έμβρυο και του δίνουν τις ίδιες ψυχικές καταστάσεις…

Αυτά και πολλά άλλα καθιστούν την ενδομήτρια περίοδο, μια περίοδο θέσης θεμελίων για όλη την ζωή, για την υγεία και ισορροπία σώματος και ψυχισμού της νέας ζωής. Δεν μας επιτρέπεται να αφήνουμε στην τύχη της αυτή την σπουδαία περίοδο της ζωής».

 Τι θα συμβουλεύατε τα νέα ζευγάρια

« Πρέπει να πληροφορήσουμε τους νέους μέλλοντες γονείς, διότι αυτοί θα αναθρέψουν τα παιδιά τους στη αρχή της ζωής τους. Αυτοί θα τους δώσουν την πρώτη αγωγή: την προγεννητική αγωγή και πρέπει να μάθουν.

«Οι μέλλοντες γονείς είναι οι γενετικοί αρχιτέκτονες των παιδιών τους. Επείγει αυτό να το μάθουν» εξηγεί ο Αμερικανός βιολόγος καθηγητής dr Bruce Lipton.

Τα μεγαλύτερα ονόματα σης σύγχρονης έρευνας έχουν ασχοληθεί με την προγεννητική αρχή της ζωής.

Επίσης όμως οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι της αρχαιότητας, και σπουδαίες μορφές της θρησκείας μας, καθώς και οι παραδόσεις πολλών λαών… Όλοι είναι σύμφωνοι με την επιστήμη».

Ποια είναι η Ιωάννα Μαρή

Η Ιωάννα Μαρή,  με σπουδές Νομικής και Ψυχολογίας στην Αθήνα και στο Παρίσι, είναι ανωτάτη δικαστικός: Σύμβουλος Επικράτειας, ήδη επίτιμη, ( τρίτη γυναίκα που εισήλθε στον κλάδο), υπηρέτησε  τα τελευταία 15 έτη της σταδιοδρομίας της στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ίδρυσε στην Ελλάδα το 1989 και προεδρεύει έκτοτε την «Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής», Σωματείο, που έχει, ως κοινωνικό σκοπό, την δημιουργία μιας ανθρωπότητας υγιούς, ειρηνικής και πνευματικής, με την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας, για την μεγάλη, κατά την επιστήμη, σπουδαιότητα της προγεννητικής φάσης της ζωής.

Η Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής είναι μέλος της «ΟΜΑΕΡ»: της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής , που συγκεντρώνει ήδη 25 σωματεία από αντίστοιχες χώρες και 4 ηπείρους σ΄ όλον τον κόσμο, έχει δεχθεί από τον ΟΗΕ το «ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς» (2005), και έχει πρόσβαση σε διεθνείς συναντήσεις στην Γενεύη στην Ν. Υόρκη και διεθνή συνέδρια.

Παρουσίασε την Προγεννητική Αγωγή στην Γενεύη, στον ΟΗΕ,  σε πάνελ εργασίας  με θέματα σχετικά με την διεθνή σύμβαση για τα  δικαιώματα του Ανθρώπου και του Παιδιού του ΟΗΕ, με την Ειρήνη στον κόσμο, με την Παιδεία, με το Περιβάλλον, και σε διεθνή ανά τον κόσμο συνέδρια,

Ίδρυσε νέα σωματεία στην Βραζιλία, στην Αφρική: τρία (Κογκό: Brazzaville, kinshasa, Benin,), στην Κύπρο, στην Βουλγαρία, με επιτόπια μετάβαση και συντονισμό  Συνεδριακών εκδηλώσεων,

Δημιούργησε έντυπα που μεταφράσθηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ( βραζιλιάνικα), τούρκικα,

Δίδαξε την Προγεννητική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Perugia, Ιταλίας, σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Μαιευτικής, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών, Ιωαννίνων κλπ, Κρήτης, Κομοτηνής, Φιλοσοφικής, Νομικής Αθηνών και σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ελληνικό επίπεδο, ως Πρόεδρος του Ελληνικού  Σωματείου, οργάνωσε συνέδρια διεθνή και ελληνικά, συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με φορείς του Υπουργείου Υγείας,  Παιδείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνέγραψε βιβλία, οργανώνει συναντήσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης, σε συνεργασία με τα μέλη της Οργάνωσης.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της 451ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Published

on

By

Σήμερα 3/10/22  η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Σπετσέρης του Λεπάντο»

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 451ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Σπετσέρης του Λεπάντο».  Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στο Αρχοντικό Μπότσαρη, στις 20:00′, με την υποστήριξη της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών και του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών κ.Νίκος Τριψιάνος, η φιλόλογος κ.Ελένη Αδαμοπούλου και η φιλόλογος-ποιήτρια κ.Μαρία Δρογγίτη.

Αφήγηση: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, εκπαιδευτικός-συγγραφέας και Δημήτρης Σιούντας, ηθοποιός-θεατρολόγος.

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pink the City 2022 – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Published

on

By

Pink-the-city-2022-Άλμα-Ζωής

Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 ξεκινούν, στο ειδικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου, οι εγγραφές για το φετινό PINK THE CITY.

Οι γυναίκες του δυναμικού Συλλόγου δίνουν και πάλι το παρόν συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση του Οκτώβρη, μήνα διεθνώς καθιερωμένου για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Pink-the-city-2022-Άλμα-Ζωής

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΞΑΝΑ-βάφει την πόλη ροζ και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κορυφαία αυτή δράση, στον Περίπατο Ζωής, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια.

Με την εγγραφή σας στηρίζετε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ για να μπορεί να συνεχίζει τις δράσεις και τα προγράμματα του, που παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο μαστού  (ψυχοκοινωνική στήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενημέρωση για παροχές και δικαιώματα, περούκες, επιθέματα, υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης φροντιστών ογκολογικών ασθενών ) και παίρνετε δώρο το συλλεκτικό μπλουζάκι των 10 χρόνων Pink the City (μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος).

Επίσης στις 5-6-7-8 Οκτωβρίου, Τετάρτη- Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο θα διενεργηθούν οι καθιερωμένες κλινικές εξετάσεις μαστού για τον γενικό πληθυσμό από τους πλέον έγκυρους και εξειδικευμένους χειρουργούς της πόλης στην Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, που θα βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου ως εξής:

-Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  10:00-14:00

-Πέμπτη 6 Οκτωβρίου  10:00-14:00 & 18:00-21:00

-Παρασκευή 7 Οκτωβρίου  10:00-14:00 & 18:00-21:00

-Σάββατο 8 Οκτωβρίου  10:00-14:00

Το Σάββατο, στις 8 Οκτωβρίου, εξάλλου, το Pink the City θα μεταφερθεί για λίγο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου, προκειμένου να διαχυθεί η προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των γυναικών και εκεί, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας &  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου , την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και τον Δήμο Αγρινίου.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στις  20:00, θα ανάψει στα χρώματα του PINK THE CITY 2022, o ιστορικός κυματοθραύστης της πόλης υπό τους ήχους του σαξόφωνου του Νίκου Βεντούρα. Σας περιμένουμε στο Μώλο για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

Μείνετε συντονισμένοι στους ρυθμούς PINK THE CITY 2022 !!!

Pink-the-city-2022-Άλμα-Ζωής

 

Pink-the-city-2022-Άλμα-Ζωής

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ