Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πολιτικές εξελίξεις και η πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», το θέμα της Γ.Σ της ΟΜ Ναυπακτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

Ανοικτή Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 10.30 πμ, στο ΞΕΝΙΑ τα μέλη της  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας. Θέμα της συζήτησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις και η πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέλευση ήταν παρόντες όπου και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και το  μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  Μάκης Θεοφιλάτος.

 

Να διευρύνουμε τις κατακτήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλά στο Nafsweek για την συνέλευση στη Ναύπακτο αλλά και για την  διαδρομή προς το Συνέδριο του κόμματος.

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

«Η πορεία προς το συνέδριο δεν είναι μία εσωτερική διαδικασία. Είναι μία πορεία προς το λαό μία πορεία προς την κοινωνία.

Μπορεί να χάσαμε τις εκλογές όμως ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού μας έδειξε ξανά εμπιστοσύνη, μας στηρίζει, περιμένει από εμάς να κάνουμε μία σοβαρή δομική αντιπολίτευση, προς όφελος όχι μόνο του κόσμου που μας ψήφισε αλλά και εκείνων που δεν μας στήριξαν.

Υπάρχει μία καινούργια κυβέρνηση μεν,  έχει δείξει όμως δείγματα γραφής για το τι θέλει ακριβώς να εφαρμόσει, ποιους θέλει να στηρίξει με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει.

Εμείς έχουμε ένα καθήκον: Πρώτον να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, που σήμερα διαθέτει μία επικοινωνιακή υπεροπλία και επιχειρεί να δημιουργήσει μία ψεύτικη μια εικονική πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στη Χώρα.

Το δεύτερο είναι να έρθουμε σε μία στενή επαφή με τον κόσμο, σε μία πορεία αλληλοϋποστήριξης και να υπερασπιστούμε όσες κατακτήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουμε πετύχει.

Στόχος μας είναι να διευρύνουμε όλες αυτές τις κατακτήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα  και τον ελληνικό λαό.

 

Ο κόσμος που μας στήριξε να γίνει ένα με τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Θεοφιλάτος σε δήλωσή του στο Nafsweek σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται στις διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα από τις ομάδες μελών του ΣΥΡΙΖΑ,  εν όψει του 3ου Συνέδριου, μας είπε:

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία διαδικασία “εν κινήσει” και οδεύει προς το 3ο  Συνέδριό του, στα πλαίσια της διεύρυνσης και της ανασυγκρότησης, όπως έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και έχει υιοθετηθεί από όλα τα συλλογικά όργανα.

Σε αυτή την προσπάθεια, κλιμάκια οργώνουν όλη την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τις επαφές που έχει ο Πρόεδρος όπου στοχευμένα βρίσκεται σε κάθε νομό κάθε εβδομάδα και κάνει ανοιχτές συνελεύσεις, αντίστοιχα στελέχη της κεντρικής επιτροπής και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα σε ανοιχτές συνελεύσεις όπου εκεί γίνεται η συζήτηση για τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο.

Είναι μία ελπιδοφόρα διαδικασία. Υπάρχει σοβαρή ανταπόκριση με ανοιχτό δημοκρατικό τρόπο, δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί τίποτα και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι αυτή η καμπάνια που έχει ξεκινήσει θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Το Συνέδριο δρομολογείται περίπου το Πάσχα, λίγο μπρος λίγο πίσω, που μέχρι τότε θεωρούμε ότι είναι αρκετός ο χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν αυτές οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Να ακούσουμε τον κόσμο, να διδαχτούμε από τις εμπειρίες, να ακούσουμε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό σε κάθε καφενείο, τι γνώμη έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλα αυτά να συμπυκνώνονται στο σύνθημα “Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”.

Να σημειώσω ότι το ποσοστό  32% που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό και αυτό οφείλεται όχι στο βασικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ, μία και τα κομματικά μέλη είναι σε μία αναντιστοιχία με αυτό που υπάρχει στην κοινωνία.

Αυτό λοιπόν εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί, δηλαδή να έχεις ένα κόμμα με αναφορά 1.800.000 ψηφοφόρους και τα κομματικά μέλη να είναι σε ένα ποσοστό κάτω του 2%.

Πρέπει να γίνει αυτή η αντιστοίχιση και στο κάλεσμα αυτό νομίζω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αυτός ο κόσμος που μας στήριξε σε τρεις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις να γίνει ένα με τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος Γενική-συνελευση-ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-Ναυπακτος-Βαρεμένος-Θεοφιλάτος

ΣΥΡΙΖΑ-ΟΜ-Ναυπακτίας-συνέλευση-ναύπακτος-ΞΕΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεχρεώνει τους Δήμους το υπ. Εσωτερικών

Published

on

By

υπουργείο-εσωτερικών-ΟΤΑ-προσλήψεις

Τη διαδικασία επιχορήγησης των Δήμων, για την εξόφληση τελεσίδικων υποχρεώσεών τους (διαταγές πληρωμές και δικαστικές αποφάσεις), ορίζει απόφαση του Υπ. Εσωτερικών.

Η απόφαση αφορά αξιώσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τη 16η Δεκεμβρίου 2019, από εκτέλεση έργων,   αξιώσεις συμμετεχόντων στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων και λήψη αναγκαστικών μέτρων από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Το πρόγραμμα επιχορήγησης ολοκληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Η διαδικασία

– Ο ασκών χρέη Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης στη Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενο από αναλυτική κατάσταση με τις διαταγές πληρωμής, τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς και τις υποχρεώσεις προς την ΕΥΔΑΠ.

– Τα αιτήματα επιχορήγησης αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά, έως και την 30η Απριλίου 2020.

– Η Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΕΣ., κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων των Δήμων, εκδίδει την απόφαση επιχορήγησής τους από τον Υπουργό Εσωτερικών.

– Με την έκδοση της εν λόγω απόφασης και την κοινοποίηση αυτής στους Δήμους, αυτοί εγγράφουν άμεσα με αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους, το ποσό που θα λάβουν ως έκτακτη επιχορήγηση.

– Για την εξόφληση των οφειλών, οι επιχορηγούμενοι Δήμοι συμπληρώνουν κάθε φορά τον Πίνακα «Εντολή Εξόφλησης ..(δικαιούχου φορέα)..» και τον αποστέλλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Επιχορηγήσεων Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ: α) ταχυδρομικώς και β) ηλεκτρονικά σε μορφή excel. Ο εν λόγω Πίνακας επέχει θέση εντολής εξόφλησης.

– Η Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής αφού ελέγξει τους πίνακες, εκδίδει χρηματική εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο με τη σειρά του θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τον τελικό δικαιούχο και στη μεταφορά του συνολικού ποσού των κρατήσεων και παρακρατήσεων προς τον επιχορηγούμενο Δήμο.

Οι Δήμοι υποχρεούνται στην άμεση απόδοση των προηγούμενων κρατήσεων και παρακρατήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας εξόφλησης και με βάση το extrait του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων πραγματοποιείται η σχετική λογιστική τακτοποίηση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, κατά την ημέρα πληρωμής, οι τελικοί δικαιούχοι πρέπει να είναι φορολογικά, ασφαλιστικά και δημοτικά ενήμεροι.

Η πληρωμή γίνεται απευθείας από το Ταμείο Παρακαταθηκών &Δανείων (ΤΠ&Δ).

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπακτίας με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου»

Published

on

By

Γκίζας-δήμαρχος-Ναυπακτίας-συνάντηση-στο-Πράσινο-Ταμείο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Θωμά Κοτρωνιά.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονταν προτάσεις που αφορούν στην αστική αναβάθμιση του Δήμου Ναυπακτίας και πιο συγκεκριμένα σε αστικές αναπλάσεις και κατασκευές πεζοδρομίων, με στόχο τη χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι θα στηρίξει τις προτάσεις του Δήμου ζητώντας το συντομότερο δυνατό να κατατεθούν προς επεξεργασία στον φορέα οι σχετικές μελέτες, κάτι που έχει ήδη θέσει σε άμεση προτεραιότητα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Γκίζας επεσήμανε τη σημαντικότητα της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην αστική αναζωογόνηση του Δήμου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, στον ευρύτερο σχεδιασμό περιλαμβάνονται έργα για τα οποία έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία με τη σύνταξη μελετών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοσπονδία κόβει την πίτα της την Κυριακή

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο LEPANTO, στη Ναύπακτο την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ