Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτιστικό Μονοπάτι: Ένα Αναπτυξιακό εργαλείο – συνέντευξη με τον Πολιτικό μηχανικό Κων/νο Πατούχα

Published

on

Ένα έργο αναπτυξιακό, ιστορικό, πολιτιστικό, που θα συμβάλει στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με διαδρομές που διατρέχουν τα γραφικότερα μέρη της πόλης, στην περιοχή του Κάστρου και όχι μόνο, διασχίζοντας ιστορικά την πόλη της Ναυπάκτου, είναι το Πολιτιστικό Μονοπάτι.

Ο περιπατητής – επισκέπτης της Ναυπάκτου θα βιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασχίζοντας μια διαδρομή 3.500 χρόνων ιστορίας. Το έργο με προϋπολογισμό 530.000 ευρώ εντάχθηκε  οριστικά και θα χρηματοδοτηθεί από το «Πράσινο Ταμείο», με την μελέτη να προβλέπει παρεμβάσεις με ανακατασκευές και στην ίδια μορφή µε την αρχική, µε χρήση των ίδιων υλικών, με τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, καθιστικούς πάγκους, πεζούλια, φυτεύσεις κλπ. και με τον χώρο να σηματοδοτείται για την παροχή της απαραίτητης πληροφόρησης στον επισκέπτη και να φωτίζεται µε διακριτικό φωτισμό.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, είναι με μια σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, που «κουμπώνουν» η μία στην άλλη, όπως:  αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, η συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου και η ανάδειξη των κρηνών της καστρούπολης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.α  που θα  συντείνουν στην ανάδειξη της Ναυπάκτου, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τελικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

 

Το Πολιτιστικό Μονοπάτι είναι έργο με διαχρονική στόχευση καθώς η αρχική μελέτη έγινε το 2011 από την τότε Δημοτική Αρχής Γ. Μπουλέ και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας. Την ομάδα εργασίας συγκροτούσαν οι: Πατούχας Κων/νος (Πολιτικός Μηχανικός), Υφαντής Ιωάννης (Πολεοδόμος), Υφαντής Αθανάσιος (Αρχιτέκτονας Μηχανικός), Σούκος Αλέξανδρος ( Αρχιτέκτονας Μηχανικός) και  Σταμάτη Μαρία (Αρχιτέκτονας Μηχανικός). Ο επικεφαλής εκείνης της αρχικής ομάδας των επιστημόνων που το οραματίστηκαν, Πολιτικός Μηχανικός Κων/νος Πατούχας μιλά στο Nafsweek

Τι είναι το Πολιτιστικό Μονοπάτι ;

«Το Πολιτιστικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου σχεδιάστηκε ως μια ολοκληρωμένη διαδρομή που ο επισκέπτης και ο κάτοικος θα έχουν την δυνατότητα περιδιαβαίνοντάς το να δουν και να πληροφορηθούν στοιχεία από την μακρά ιστορία της πόλης μέσω πληροφοριακής σήμανσης και έντυπου υλικού.

Μνημεία, αρχαιότητες, κρήνες, σημαντικά κτίρια διατηρητέα και μη, τοπωνυμικά, συνοικίες και οδωνυμικά συνθέτουν τις δύο βασικές διαδρομές όπου σε 3500μ αποτυπώνεται μια ιστορία 3500 χρόνων, η ιστορία της Ναυπάκτου.  Η 1η διαδρομή αφορά την Καστροπολιτεία Ναυπάκτου με την ανάδειξη και διαμόρφωση της διαδρομής μεταξύ της Ακρόπολης του Κάστρου (Ιτς Καλέ) και του Ενετικού Λιμένα.

Η 2η διαδρομή αφορά την σύνδεση της Δυτικής Πύλης του Κάστρου με το Ασκληπιείο στο Λόφο Τσουκάρι μέσα και από τον αστικό ιστό, όπου ενώνεται η σύγχρονη, νεότερη, μεσαιωνική, αρχαία και  προϊστορική περίοδο της πόλης».

Πότε σχεδιάστηκε ;

Από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό της δεκαετίας του 1980 και την μελέτη Habitat Agenda στις αρχές του 2000, η ανάγκη διαμόρφωσης θεματικών διαδρομών στην πόλη της Ναυπάκτου ήταν ένας επιβεβλημένος στόχος.

Το 2010 στο πλαίσιο των Ομάδων Εργασίας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ) κατατέθηκε η ιδέα για το Πολιτιστικό Μονοπάτι.  Στη συνέχεια η ιδέα μετεξελίχθηκε σε προγραμματική πρόταση το 2011 σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και υλοποιήθηκε η μελέτη για την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων των δύο βασικών διαδρομών από την ομάδα μελετητών της ανατολικής ανάπλασης του ΟΣΑΑ και των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.  Από τότε το Πολιτιστικό Μονοπάτι έχει γίνει αποδεκτό και από το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και φορέων του Δήμου.  Η παρούσα Δημοτική Αρχή από το σύνολο της πρότασης ενέταξε την 1η διαδρομή όπως είχε μελετηθεί,  σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και αναμένεται να υλοποιηθεί.

Ποιο ήταν το πρώτο βήμα στο Πολιτιστικό Μονοπάτι…

Η υλοποίηση της 1ης διαδρομής με την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων (διαδρομή και θέσεις θέας), την απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση και τα  έργα φωτισμού,  αποτελεί το μισό από το πρώτο βήμα ενός σημαντικού πολιτιστικού αναπτυξιακού έργου της πόλης.

Μαζί και με την 2η διαδρομή δημιουργείται μια ραχοκοκαλιά για έργα αναπλάσεων και διαμορφώσεων κοινοχρήστων χώρων που θα ενισχύσουν το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της πόλης.

Ήδη η ολοκληρωμένη ανατολική ανάπλαση, η επικείμενη κεντρική ανάπλαση και η «ενοποίηση των παραλιών», οι εργασίες διαμόρφωσης του Πάρκου Θερβάντες και της Δυτικής Πύλης του Κάστρου, οι εργασίες αποκατάστασης των Τειχών του Κάστρου από το ΥΠΠΟ εντάσσονται στις περιοχές παρέμβασης γύρω ή εντός του Πολιτιστικού Μονοπατιού.

Αντίστοιχα και η μελέτη του 2013 για τη διαμόρφωση του Λόφου της Δεξαμενής σε πάρκο αναψυχής στα πλαίσια του προγράμματος Cherplan σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, και η μελέτη από το 2003 για τη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Πάρκου στο Δημοτικό Κτήμα Κοζώνη με το Ανοιχτό Θέατρο,  αποτελούν κρίσιμα σημεία για την αξιοποίηση ποιοτικών χώρων της πόλης με πολιτιστικό και τουριστικό προσανατολισμό.

Το Πολιτιστικό Μονοπάτι αποτέλεσε την βάση για την εκπόνηση του Ολοκληρωμένου Σχέδιου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) του Δήμου όπως ισχύει και σήμερα και όπου προβλέφθηκαν σειρά από έργα και δράσεις τόσο για το ΕΣΠΑ 2007-2013 όσο και για το ΕΣΠΑ 2014-2020».

Πολιτιστικό Μονοπάτι στο μέλλον….

«Με την σταδιακή διαμόρφωση των 2 πρώτων διαδρομών μπορούν να γίνουν συμπληρώσεις και επεκτάσεις. Για παράδειγμα η 2η διαδρομή μπορεί να επεκταθεί μέχρι το Ασκληπιείο, την Βρύση της Αγάπης, το Αλσύλλιο Γριμπόβου και μελλοντικά μέχρι το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης & το νέο Τουριστικό Λιμένα.  Επίσης η διαμόρφωση εισόδου από την Ακρόπολη του Κάστρου μπορεί να ενισχύσει και να αναβαθμίσει  την 1η διαδρομή.

Αυτή η δράση εφόσον ολοκληρωθεί με τα απαραίτητα συμπληρωματικά έργα (σύνδεση της οδού Θέρμου με την Παράκαμψη Ναυπάκτου μέσω του Λόφου του Κάστρου και διαμόρφωση νέου κόμβου, έργα ΥΠΠΟ) θα αλλάξει άρδην την εικόνα της πόλης και ουσιαστικά «ενώνοντας» ξανά την Ακρόπολη του Κάστρου με το υπόλοιπο των οχυρώσεων που φτάνουν ως τον Ενετικό Λιμένα, θα μπορεί ο επισκέπτης και ο κάτοικος να αντιλαμβάνεται την μοναδικότητα και σπουδαιότητα του Μνημείου.

Παράλληλα η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη της διαδρομής είναι απαραίτητη και αυτονόητη. Μια μελλοντική ηλεκτρονική εφαρμογή του Μονοπατιού μέσω applications θα μπορεί να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στον χρήστη.

Δίπλα στο Πολιτιστικό Μονοπάτι θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες πρωτίστως, αλλά και με άλλους φορείς (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Περιφέρεια κ.α.) να υποστηρίξει δράσεις αναστύλωσης, αποκατάστασης και φωτισμού των Τειχών του Κάστρου και σταδιακά να αποδοθεί σε χρήση ο Περίδρομος των Τειχών που ολοκληρωμένα θα επεκτεινόταν σε μήκος 3χλμ ενώ σήμερα είναι επισκέψιμα με περιορισμούς περίπου 450μ.

Όλες αυτές οι διαδρομές με τα συμπληρωματικά έργα τους θα θεμελιώσουν τον Πολιτιστικό & Τουριστικό χαρακτήρα της πόλης συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην  ανάπτυξη του  Δήμου.

Οι σκέψεις αυτές αποτελούν τμήμα του βασικού σχεδίου  για την ανάπτυξη της πόλης (Master plan) που είχαμε επεξεργαστεί ως ομάδες εργασίας της  ΑΔΚΝ».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαίνουν οι υπογραφές για μελέτες μαρίνας Ναυπάκτου και λιμενικών υποδομών

Published

on

By

Αύριο Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00‘, υπογράφεται στο Δημαρχείο Ναυπακτίας η σύμβαση με τον ανάδοχο για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς επίσης:

  • Η αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Η κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Η επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κολυμπάει» η αποχέτευση

Published

on

By

Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών που απασχόλησε πρόσφατα και για μια ακόμα   φορά το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας,   πέραν της επίπτωσης που αφορά σε θέματα ασφάλειας αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων, δημιουργεί  ένα ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα, με τεράστιο μάλιστα οικονομικό  κόστος.

Αυτό της διάβρωσης του δικτύου και των αντλιοστασίων της αποχέτευσης καθώς όλο το δίκτυο  περνά, από τότε που ολοκληρώθηκε το έργο, δίπλα στο κύμα στον παραλιακό δρόμο του Πλατανίτη και  της Παλαιοπαναγιάς.

Αυτό συνέβαινε πριν από σχεδόν δυο δεκαετίες,  όταν το έργο κατασκευάστηκε από την τότε  Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, με το δίκτυο σήμερα να    βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα στη θάλασσα     εξαιτίας της διάβρωσης της  ακτογραμμής.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα αντλιοστάσια διαβρώνονται, παύουν να είναι στεγανά και         παρουσιάζουν προβλήματα με την σωστή   λειτουργία τους ή και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Με δεδομένο την σύνδεση του δικτύου και της  αποχέτευσης του Αντιρρίου στο υφιστάμενο δίκτυο, αντιλαμβάνεται κανείς τα προβλήματα που θα  δημιουργηθούν στο μέλλον στο σύνολο της        αποχέτευσης της Ναυπάκτου.

Πέρα από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις στον παραλιακό Πλατανίτη – Παλαιοπαναγιάς με την   δημιουργία κάποιων τοιχίων, με  ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις το πρόβλημα παραμένει και       μεγαλώνει.

Με τον Δήμο Ναυπακτίας να έχει αιτηθεί κατά  καιρούς χρήματα για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα το κεντρικό κράτος κωφεύει μέχρι σήμερα.

Με τις αντιδράσεις της πολιτείας να είναι από αργές, έως μηδενικές είναι προφανές πως απαιτείται        παρέμβαση του δήμου στο υπουργείου και συνεχής πίεση για την εξεύρεση χρηματοδότησης ώστε με σωστές μελέτες να δοθεί τέλος στο πρόβλημα.  Χρειάζεται πολιτική βούληση καθώς οι επιπτώσεις από την μη λύση του προβλήματος θα είναι   κρίσιμες για την υγεία των κατοίκων, το περιβάλλον και με τεράστιο πλέον το κόστος αποκατάστασης.

Με καθορισμένη πλέον την γραμμή αιγιαλού και ύστερα από την κτηματογράφηση, απαιτείται ο   δήμος Ναυπακτίας να προχωρήσει και σε όλες      εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή της πράξης αναλογισμού στην περιοχή.

Τα όρια ζώνης δίνουν τουλάχιστον δέκα μέτρα  πάνω από τον υφιστάμενο παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα δημιουργία  ασφαλούς δρόμου για πεζούς και οχήματα, δίνοντας τέλος στην  χρόνια παθογένεια στην περιοχή.

Η εξεύρεση λύσης σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, μια και το πρόβλημα εμφανίζεται και στην ακτογραμμή του δήμου από Αντίρριο μέχρι Κρυονέρι, είναι επιτακτική, με την κλιματική κρίση να είναι πλέον γεγονός.

Η εκπόνηση μελετών, οι αδειοδοτήσεις και η εξεύρεση χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από χθες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας – Χριστούγεννα -Πρωτοχρονιά

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και να μοιραστούν αξέχαστες Γιορτές με ένα πλούσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, Δράσεων και Δραστηριοτήτων!

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι και φέτος η πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα υπάρχουν τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια των παιδιών, ενώ όπως και κάθε χρόνο, θα φιλοξενούνται σε αυτά και οι Σύλλογοι ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ και Γονέων Παιδιών με Νεοπλαστματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ Ναυπάκτου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024

  • 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Λυγιά, το Δημοτικό Σχολείο Λυγιά και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

  • 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με την Τ.Κ Γαλατά, το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά και τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024

  • 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Χριστουγεννιατικές δράσεις για τα παιδιά και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι» και το ΚΔΑΠ Αντιρρίου. Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

  • 19:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ναύπακτο. Συμμετέχουν: ο Σύλλογος «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές», η σχολή χορού της Μάρθας Καραλή και η Σχολή Ιππασίας «Δημητρίου Horses». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00 «Τα φλουριά του Άι-Βασίλη» με τη Συντηρήτρια Έργων Τέχνης, Αφροδίτη Τηλιγάδα και τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές».
  • 17:30-20:30 Μουσικά παιχνίδια με τον Νίκο Τριανταφύλλου & τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
  • 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Δάφνη, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Δάφνης, το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024        

  • 17:30-20:30 Γύψινα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά  με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου.

Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-16:00 Rockpainting (για παιδιά 7-12 ετών) και προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας, με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
  • Βόλτα με την άμαξα του Άγιου Βασίλη (διάρκεια 1 ώρα).
  • 12:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00 Άγιος Βασίλης με δαχτυλομπογιές (για παιδιά 5-8 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου.
  • 17:30-20:30 Φτιάχνω τον πιο ξεχωριστό Άγιο Βασίλη (για παιδιά 5-8 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές.
  • 17:30-20:30 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές.  Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00 Κατασκευή Ημερολογίου. Σύλλογος «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές».
  • 17:30-20:30 Γλυκά Χριστούγεννα – Γλυκές Δημιουργίες με την Σωτηρία Προδρόμου & τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00 Κατασκευή Ημερολογίου με τον Σύλλογο «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές».
  • 17:30-20:30 Διαδραστικό Παραμύθι με τη συγγραφέα Χριστίνα Καρρά & τον Σύλλογο «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
  • 20:00 Have yourself a Merry Little Christmas – Τραγουδάμε τα Χριστούγεννα, με τη Ζωή Παπαδοπούλου και τον Νίκο Ζιάζιαρη. Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα Ναυπάκτου

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-13:00  Origami Άγιος Βασίλης (για παιδιά 5-7 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου.
  • 17:30-20:30 «Χριστουγεννιάτικα θαύματα από χαρτί». Origami για ενήλικες και παιδιά με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Τρίτη  31 Δεκεμβρίου 2024

  • 11:00-16:00 Χριστουγεννιάτικη Τέχνη και Επιστήμη – Φωτεινός Τάρανδος (για παιδιά 8-12 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
  • 12:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

  • 11:00-13.00 Μουσικά παιχνίδια με τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου
  • 17:30-20:30 Ζωγραφική και Κατασκευές από τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές».  Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

Βόλτα με την άμαξα του Αγίου Βασίλη (διάρκεια 1 ώρα).

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

  • 11:00-13:00  Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου
  • 17:30-20:30 «Πιγκουίνος στο Παγοδρόμιο του Χρόνου» AR Εφαρμογή (για παιδιά 5-12 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025

  • 11:00-13:00 Pixel Art (για παιδιά 5-12 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου
  • 17:30-20:30  Crafts (για παιδιά 5-12 ετών) με τον εικαστικό Ηλία Παπαγεωργίου. Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

Βόλτα με την άμαξα του Αγίου Βασίλη (διάρκεια 1 ώρα).

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025

  • 11-13:00 Ζωγραφική και Κατασκευές. «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές».
  • 17:30-20:30 «Τα Καλικαντζαράκια».  Μουσική, Παιχνίδι και Χορός με τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές». Πλατεία έναντι Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025

  • 11:00 Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου.

#  Η Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στολίζει Χριστουγεννιάτικα Δέντρα:

6 Δεκεμβρίου, ώρα 09:30, Ειδικό σχολείο, πλατεία Φαρμάκη

10 Δεκεμβρίου, ώρα 10:15, 5ο δημοτικό σχολείο, πλατεία λιμένος

13 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00, 3ο δημοτικό σχολείο, πλατεία Ησιόδου

19 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00, 1ο δημοτικό σχολείο, πλατεία Φαρμάκη

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ