Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς νέα παράταση του lockdown – Τι θα γίνει με σχολεία, λιανική, καφέ και εστιατόρια

Published

on

Προς νέα παράταση βαίνει το lockdown ενώ πλέον είναι πιθανότερο από ποτέ να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.  Διασωληνωμένοι και θάνατοι παραμένουν σταθερά σε υψηλούς αριθμούς, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θέλοντας να τονίσει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ανέφερε τις 18 περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. Πρόκειται για τις Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο, Καβάλα και Τρίκαλα, γεωγραφικές ενότητες, στις οποίες η επιδημιολογική εικόνα υπερβαίνει κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο, κινητοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό, ενώ επιβαρυμένοι εμφανίζονται και και οι τρεις νομοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να καταλήξει το επόμενο διάστημα στο τελικό σχέδιο εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσαρμοσμένο στις συνθήκες κορωνοϊού.

Αρνητικοί είναι οι επιστήμονες στο ενδεχόμενο άρσης των μέτρων καθώς όπως αναφέρουν θα υπάρξει νέα αναζωπύρωση του ιού στη χώρα μας. Τόσο η κ. Λίνου όσο και κ. Παπαευαγγέλου εκφράζουν ανοιχτά αυτό τον προβληματισμό.

Πάντως, βούληση της κυβέρνησης είναι να ηχήσει  προ Χριστουγέννων το σχολικό κουδούνι γεγονός που επιβεβαίωσαν ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι οι τελικές αποφάσεις επαφίονται στους λοιμωξιολόγους.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, προβλέπεται η αγορά να λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στα καταστήματα.

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away. Δηλαδή θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Παρά τα σχέδια που τοποθετούσαν την έναρξη λειτουργίας καφετεριών και εστιατορίων τις παραμονές Χριστουγέννων, δηλαδή περί τις 21 Δεκεμβρίου,  οι δύο κλάδοι μάλλον θα παραμείνουν κλειστοί την περίοδο των γιορτών, στεγανοποιώντας έτσι κάθε πιθανή εστία μετάδοσης του ιού, όπως σημειώνεται από τους ειδικούς, αφού θεωρούν ως «τεράστιο κίνδυνο» τις εξόδους για φαγητό.

Την τύχη της εστίασης θα έχει την περίοδο των γιορτών και η διασκέδαση, αφού κλειστά θα παραμείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και αίθουσες χορού, ενώ όσες καφετέριες και εστιατόρια λειτουργήσουν, δεν θα επιτρέπονται μουσική και όρθιοι θαμώνες. Στις εορταστικές απαγορεύσεις, μελετάται ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων όπως το φετινό Πάσχα, όπως και μετακινήσεις από τον έναν νομό στον άλλο.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστούγεννα στη Ναυπακτία!

Published

on

By

Θέατρο, μουσική, χορός και πολλές ακόμη δράσεις για τους μικρούς μας φίλους περιλαμβάνει το Πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για αυτές τις γιορτές! 

Σημειώνεται ότι, καθημερινά, από τις 15/12/2022 έως και 5/1/2023 και ώρες 11:00-13:00 και 18:00-20:00 (εκτός από 25/12/2022 και 1/1/2023), σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές», θα υλοποιούνται δράσεις για τα παιδιά στην πλατεία Φαρμάκη.  Χριστουγεννιάτικα  σπιτάκια θα λειτουργούν στην πλατεία Λιμένος από τους Συλλόγους Αλκυόνη και Φλόγα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ:

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

5:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι»,  τη συμμετοχή της  Χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου, το ΚΔΑΠ Αντιρρίου & τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  «ο Απόλλων» .

Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

7:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης,  Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, Παπαχαραλάμπειος  Δημοτική Φιλαρμονική, Χορωδία του Συλλόγου «Αλκυόνη»

Διευθύνουν: Ελ. Παπαδοπούλου-Αραβαντινού, Δ. Αμπατζής

Πιάνο: Ζ. Κορκοντζέλου, Σ. Πόθου

Παπαχαραλάμπειος αίθουσα Ναυπάκτου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ΤΚ  Δάφνης.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και την Τοπική Κοινότητα Δάφνης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά,  τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

7:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας, ο Σύλλογος «Ναύπακτος. Πολιτιστικές Διαδρομές»  και ο Ιππικός Όμιλος Ναυπάκτου.

Πλατεία Φαρμάκη

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

5:00μ.μ. «Γράφω μια χριστουγεννιάτικη κάρτα και στέλνω τις ευχές μου σε ένα παιδί της Φλόγας», από τη «Φλόγα» Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Πλατεία Λιμανιού

6:00μ.μ. «Singing Christmas» από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Αλεξία Παληού»

Πλατεία Φαρμάκη

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

5:00-8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας

Πλατεία Φαρμάκη

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

6:00-7:30 Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά της Αλκυόνης, Σύλλογος ΑΜΕΑ Ναυπακτίας & Δωρίδος, Πλατεία Λιμανιού.

8:00μ.μ. JazzSwing  χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τους Vibes, Στενοπάζαρο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

12:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή

5:00-7:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας

Πλατεία Φαρμάκη

Τρίτη 27-Δεκεμβρίου 2022, 

10:00-11:30 “Κρυφτούλι με τον Αϊ Βασίλη”,  Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου Για παιδιά 4-6 ετών.

Τετάρτη 28-Δεκεμβρίου 2022,

10:00-11:30 “Ένα δέντρο μια φορά” Για παιδιά 7-12

 Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Φωτάκια…» από την  AMKE «Δρώντων Κάθαρσις». Θεατρική διασκευή: Ευ. Σουβατζή      Σκηνοθεσία: Λ. Τσάγκας     Ηθοποιοί:  Ευ.  Σουβατζή,  Ε. Ευαγγελάτου,     Ε.  Μπουρανή, Ο. Δεδοπούλου

Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα

Παρασκευή  30 Δεκεμβρίου 2022

12:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή

8:00μ.μ. Χριστούγεννα με τους djs: Γ.Τσόβολο,  Nikos Diamantopoulos & Cj Jeff Λιμάνι Ναυπάκτου

Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2023

Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΔΕΥΑ

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπακτίας κ. Δημήτρης Κότσαλος συμμετείχαν στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, βουλευτές των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Χάρης Σαχίνης, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Ε. κ. Θανάσης Δαγούμας και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η αγωνία για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Επί τάπητος τέθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ενεργειακό κόστος λόγω της υπέρογκης αύξησης της τιμής του ρεύματος που έχει ως συνέπεια την πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς και η υποστελέχωσή τους σε επιστημονικό προσωπικό.

Στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των Δ.Ε.Υ.Α. προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ήταν η διαχείριση του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα η επαρκής οικονομική ενίσχυση, η ύπαρξη ειδικού τιμολογίου ενέργειας λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων, η ανάκτηση κόστους νερού να επιβάλλεται σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αλλά και η ψηφιοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ζητήθηκε χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός κ. Πέτσας, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. ενώ, για την κάλυψη των ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επενδυτικές προτάσεις για Εργοταξιακούς Αντιρρίου- Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα 

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Πέντε προτάσεις – προσφορές κατατέθηκαν στο  ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, για την πώληση του ακινήτου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Τις προσφορές κατέθεσαν τα παρακάτω  επενδυτικά σχήματα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ   (ART & FIRE – ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τζάκια | Παστίδα Ρόδου).

ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.  (Παραγωγή μαγειρικού λίπους, μαργαρίνης, σπορέλαιων, σαπουνιών, πρώτων υλών ζωοτροφών και βιοντήζελ)

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ. Α.Ε. (Γενικές Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Εθνικές Μεταφορές – Διεθνείς Μεταφορές)

PROMARINE REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.  (Συντηρήσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής – ανακατασκευές, ανακαινίσεις)

WEST A.E. (Sales and marketing company)

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο των πρώην εργοταξιακών χώρων έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπακτίας σε επενδυτικές προτάσεις δημιουργίας φωτοβολταικού πάρκου στον χώρο καθώς και εγκαταστάσεων συντήρησης –βαφής κλπ γιοτ.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρει για το θέμα:

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 5 επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, καταρχήν εκφράζω την ικανοποίησή μου για το επενδυτικό ενδιαφέρον.  Ιδιαιτέρως, σε μία εποχή και σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από επενδύσεις.

Τονίζω ωστόσο ότι, προκρίνοντας πάντοτε την τουριστική και συναφή αξιοποίηση του ακινήτου, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής.  Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επενδυτή».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ