Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωταθλήτρια αύξησης θέσεων εργασίας η Δυτική Ελλάδα

Published

on

Ν. Φαρμάκης: «Τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα μας ωθούν σε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνει η Δυτική Ελλάδα πρωταθλήτρια εργασίας»

«Η Δυτική Ελλάδα, από πρωταθλήτρια ανεργίας έχει μετατραπεί σε πρωταθλήτρια αύξησης θέσεων εργασίας σε σύγκριση με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες. Όμως ο δρόμος που έχουμε ακόμα να διανύσουμε είναι πολύ μεγάλος. Και δεν θα σταματήσουμε καθόλου, μέχρι η περιοχή μας να γίνει πρωταθλήτρια εργασίας και να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στην παρουσίαση της β’ φάσης των αποτελεσμάτων του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς σε τρία μόλις χρόνια υπάρχει μία πλήρης αντιστροφή της εικόνας της Δυτικής Ελλάδας, προσθέτοντας πως η μείωση της ανεργίας υπήρξε ένας από τους πιο βασικούς στόχους της Περιφερειακής Αρχής, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «ανεργία σημαίνει μικρότερο ΑΕΠ, σημαίνει οι δικοί μας άνθρωποι να φεύγουν για να βρουν δουλειά αλλου, σημαίνει κοινωνική ασυνέχεια και δυσαρέσκεια».

«Τρέξαμε πολύ τα τελευταία τρία χρόνια και τα αποτελέσματα φαίνεται να μας δικαιώνουν» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά και τη σημασία του Μηχανισμού, ο οποίος καταγράφει τις ζητούμενες δεξιότητες και ειδικότητες στην τοπική αγορά εργασίας, με στόχο να δημιουργηθούν στοχευμένες δράσεις κατάρτισης ανέργων και ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

«Ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του νέου ΕΣΠΑ κατευθύνεται προς αυτή την προτεραιότητα και δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο ούτε ένα ευρώ», είπε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας πως μέσω αυτής της στοχευμένης πολιτικής, μπορούν να επιτευχθούν ακόμα πιο θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαίμης, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, μία πλήρης καταγραφή που είναι προσβάσιμη σε όλους, που θα λειτουργήσει ως πυξίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν τα προγράμματα ειδίκευσης και κατάρτισης ανέργων, με στόχο να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, δηλαδή να δημιουργούν θέσεις εργασίας, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν ανάπτυξη και πλούτο γι το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας». «Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κινηθήκαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν εργαστήκαμε μόνο για να έχουμε κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα, αλλά με εργαλεία όπως ο συγκεκριμένος Μηχανισμός, μπορούμε να σχεδιάσουμε πολύ καλύτερα το μέλλον και να φιλοδοξούμε βάσιμα σε μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώθηκαν στην μελέτη, η μείωση της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία έτη, με το έτος 2022 να παρουσιάζεται η καλύτερη επίδοση (12,6%) και με την ΠΔΕ να κατατάσσεται πλέον στην 5η καλύτερη θέση μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, σε αντίθεση με το 2019 όπου κατατάσσονταν 12η στο σύνολο  των Περιφερειών. Πρόοδος παρουσιάζεται και σε επιμέρους δείκτες. Το ποσοστό ανεργίας της ηλικιακής ομάδας 35-44 ετών είναι μικρότερο του αντίστοιχου εθνικού ποσοστού για πρώτη φορά από το 2014.  Επίσης, για τον ενεργό πληθυσμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ποσοστό ανεργίας για το 2022 (10,7%) είναι χαμηλότερο τόσο του αντίστοιχου εθνικού (14,8%), όσο και του ευρωπαϊκού ποσοστού (12,2%), ενώ για τον ενεργό πληθυσμό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ποσοστό ανεργίας για το 2022 (8,3%) είναι χαμηλότερο τόσο του αντίστοιχου εθνικού ποσοστού (8,9%), πρώτη φορά από το 2004. Τέλος, το 2022, το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια ήταν 8%, έναντι 7,7% του αντίστοιχου ποσοστού στο σύνολο της χώρας, σημειώνοντας μείωση σχεδόν 29% από το 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση της τελευταίας εξαετίας, με το ποσοστό των γυναικών μακροχρόνια άνεργων το 2022 ήταν 10%, μικρότερο του αντίστοιχου εθνικού ποσοστού (10,5%), μοναδική φορά τη δεκαετία 2011-2022.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εντείνοντας τις προσπάθειές της για την περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών της αγοράς εργασίας, μέσα από τις δράσεις του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020 – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), έχει ξεκινήσει τη δημιουργία του Μηχανισμού  Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (https://www.pde-mae.gr). Επί της ουσίας, ο εν λόγω Μηχανισμός συνιστά ένα σύγχρονο «εργαλείο» λεπτομερούς καταγραφής του παλμού και των τάσεων της αγοράς εργασίας, μέσω του οποίου επιδιώκεται η πλήρης χαρτογράφηση των αναγκών και των συνδεόμενων με τις ανάγκες αυτές δεξιοτήτων.

Ο Μηχανισμός συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και οπτικοποιεί στατιστικά στοιχεία από εθνικές και ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων (ΕΛΣΤΑΤ, ΕΡΓΑΝΗ, ΔΥΠΑ, Eurostat), ενώ παράλληλα διενεργούνται ενέργειες διαβούλευσης και έρευνες πεδίου σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, για τον εντοπισμό πιθανών αναντιστοιχιών στην προσφορά και ζήτηση εργασίας και την ανάδειξη των αναγκών της αγοράς εργασίας σε επαγγέλματα και δεξιότητες.

Συγκεκριμένα:

 • Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον 10 στοχευμένα θεματικά εργαστήρια σε θεματικούς αναπτυξιακούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων(αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία, βιομηχανία, πολιτισμός, ενέργεια και ενεργειακή εξοικονόμηση, κατασκευές, υγεία και κοινωνική μέριμνα, ΤΠΕ, κλπ.)
 • Έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται έρευνες πεδίου στο σύνολο των φορέων της αγοράς εργασίας (έρευνες σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους), από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά ευρήματα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, όπως το χαμηλό επίπεδο συμμετοχής επιχειρήσεων και εργαζομένων σε ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης
 • Είναι σε διαρκή υλοποίηση διαδικτυακές έρευνες με προτάσεις για νέες ανάγκες σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης (στην ιστοσελίδα www. pde-mae.gr)
 • Διενεργούνται σε ετήσια βάση έρευνες σε επιχειρήσεις στις οποίες  καταγράφονται οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με βάση τις ζητούμενες δεξιότητες και ικανότητες, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκαν πλήρως τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, εξειδικεύοντας την ανάλυση σε επίπεδο Δήμων. Επιπλέον, έχουν χαρτογραφηθεί οι ομάδες στόχοι και εκείνες οι ηλικιακές ομάδες που χρήζουν άμεσης παρέμβασης με κατάλληλα προγράμματα προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας (σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μακροχρόνια άνεργοι, οι νέοι έως 29 ετών και οι άνεργες γυναίκες).

ΒΑΣΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

 • Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε 516 επιχειρήσεις εντός του 2022 το 91% δηλώνει δυσκολία στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, ενώ κάτω από τις μισές 47,9% των επιχειρήσεων έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για πρόσληψη προσωπικού, ευρήματα που δείχνουν την αναγκαιότητα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων στην Δυτική Ελλάδα αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας επιχειρήσεων και ΔΥΠΑ.
 • 7 στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού και επίσης 6 στις 10 δεν σχεδιάζουν να οργανώσουν σχετικές δράσεις για την ανάπτυξη τους, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη ευαισθητοποίησης τους τα ως προς την χρήση προγραμμάτων κατάρτισης για το προσωπικό τους
 • Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε 1026 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το 89% δεν είχε συμμετάσχει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, και από όσους το είχαν πράξει η επιλογή του προγράμματος ήταν προσωπική και όχι επιλογή της εταιρείας
 • Πιο Δεκτικοί στην βελτίωση των δεξιοτήτων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης : Οι γυναίκες, οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με σημαντική προϋπηρεσία

*** Η τοποθέτηση του περιφερειάρχη στον σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/watch?v=NatqBRwZeQ0

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

194η Επέτειος από την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Published

on

By

Εκεί στη σιδερόπορτα η Σκιά τους,

τους βλέπεις σαν η Πούλια  ξεκαμπίζει

αρρενωποί κι’ αγριεμένοι  στη θωριά τους,

το μοιρολόι ακούς,  η πόρτα τρίζει!…

 

Το μοιρολόι ακούς, τα’ άρματα τρίζουν

κι’ η  κουκουβάγια απ’ τα χαλάσματα θρηνεί,

τα Κάστρα απ’ τη μούχλα δεν σαπίζουν,

έχουν και αυτά ψυχή παντοτινή!…

Θανάσης Δράκος

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, το Ίδρυμα Δημητρίου και Αγλαΐας Μπότσαρη συμμετέχουν στη διοργάνωση του εορτασμού της 194ης επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου 2023.

 Πρόγραμμα εορτασμού

 Σάββατο 13 Μαΐου

8:00 μμ Εκκίνηση πομπής από την παραλία Ψανής (Φλοίσβος) και μετάβαση στον χώρο της προβλήτας του δυτικού βραχίονα (Ανεμογιάννης).

Υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Συμμετέχουν:

 • Αντιπροσωπείες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου και Αντιρρίου,
 • Αντιπροσωπεία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη,
 • ο Σύλλογος “Ναύπακτος, Πολιτιστικές Διαδρομές”,
 • ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ”,
 • το “Τεχνουργείον” Πολυχώρος Τέχνης

Καθώς και οι Αναβιωτικοί Σύλλογοι:

– Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς & Οπλισμού “Ο ΛΙΑΡΟΣ”, Μεσολόγγι

– Αναβιωτικός Σύλλογος “Σάλωνα του 21”, Άμφισσα

– Σύλλογος Νεδουσαίων, Καλαμάτα

– Σύλλογος Αναβίωσης Παναγιώτης Καρατζάς, Αίγιο

– Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης “Βοστίτσα 1821”, Αίγιο

– Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών όπλων Πάτρας, Πάτρα

– Σύλλογος Καλαμάτας “Η Αγία Τριάδα”, Καλαμάτα

– Αθλητικός Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας Τμήμα Αναβίωσης

“Παναγιώτης Κεφάλας”, Καλαμάτα

– Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, Καρπενήσι

– “Ελληνομνήμονες” Σπύρος Κατσίρας, Καλαμάτα

– Όμιλος Διαφύλαξης Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού

“Οι Ταξιάρχες”, Αιτωλικό

– Λαογραφικός Σύλλογος “Μωραΐτες εν χορώ”, Πάτρα

– Ι.Λ.Ε.Α Ιστορική Λαογραφική εταιρεία Αιγίου, Αίγιο

– Ιστορικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, Μεσολόγγι

– Στέγη Παράδοσης “Αγία Λαύρα”, Πάτρα

– Σύλλογος Αιτωλικού “Γρηγόρης Λιακατάς”, Αιτωλικό

– Φρουρά Ακροπόλεως, Αθήνα

– Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Χαράλαμπος Βελαέτης, Πύργος Ηλείας

– Φιλαρμονική Δήμου Ιεράς πόλης Μεσολογγίου, Μεσολόγγι

– Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ”, Ναύπακτος

– Σχολή Ιππασίας Παντελή Αναστασόπουλου και Γεωργίου Δημητρίου, Ναύπακτος.

 

Τελετάρχης: Α. Μπέκος Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Συνεπικουρούν: Α. Ράικου δασκάλα χορού, Β. Παπανδρέου εκπαιδευτικός

και Μ. Νταλάκα αναβιώτρια.

 

8:30 μμ Χαιρετισμός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κων/ντίνου Τσουκαλά   και της Προέδρου του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ”,  Μαρίας Σαγώνα.

8:45 μμ Πανηγυρικός λόγος για την 194η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας

και Λευκάδος Δρ. Ολυμπία Βικάτου.

9:00 μμ Αναπαράσταση άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας

Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Κείμενα: κ. Γιάννης Χαλάτσης Δ/ντής της Παπαχαραλάμπειος Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου

Αφηγητής: κ. Πέτρος Πιτσιάκκας Δ/ντής του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου

Ερμηνευτές: Ιωάννης Καποδίστριας- Ηρακλής Μπεζαΐτης,

Αυγουστίνος Καποδίστριας – Νικόλας Νούλας,

Δανός Φιλέλλην Φαβρίκιος – Χρήστος Λαγιόπουλος,

Βαρκάρης – Θανάσης Κρίτσας, Σωματοφύλακας – Γιάννης Αδρασκέλας

Σκηνοθεσία: 1) Ιωάννης Ζαραφωνίτης Ηθοποιός

2) Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ”.

 

Απόδοση Αναμνηστικών στους συμμετέχοντες από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλειο Γκίζα.

 

9:30 μμ Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Τελετάρχης ορίζεται ο Παπαναστασόπουλος Παναγιώτης, δημοτικός υπάλληλος.

 

 Κυριακή 14 Μαΐου

7:30 πμ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ Ιεροθέου

10:30 πμ Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης.

Κατάθεση στεφάνων. (Προτομή Νότη Μπότσαρη – Πλατεία Λιμένος)

11:00 πμ Χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου

και Αγίου Βλασίου κ.κ Ιερόθεο, τον Δήμαρχο Nαυπακτίας Βασίλειο Γκίζα, Περιφερειάρχες, και τους απογόνους Σουλιωτών Κώστα Τζαβέλλα και

Γιάννη Μπανίκα.

 

Τελετάρχης ορίζεται η Κωστή Ιωάννα, δημοτική υπάλληλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναύπακτος:  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, σε πολιτική  εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ναυπακτίας σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου σε γνωστό ξενοδοχείο στο Γρίμποβο.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια του κόμματος στον νομό Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό απαρτίζουν  οι:

Aθανασούλη Σίσση, Βαρεμένος Γιώργος, Ζαμπάρας Μίλτος, Θεοδωράκης Γρηγόρης, Καραγκούνης Σταύρος, Μιχαλάτου Γεωργία, Μωραϊτης Θάνος, Παντιώρα Φωτεινή και Τσιμλή Ειρήνη.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Σταρακά: Ενθουσιασμός και κλίμα νίκης σε συνάντηση – συγκέντρωση στο Μεσολόγγι!

Published

on

By

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου βρέθηκε για ακόμη μία φορά η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με φίλους στο γνωστό κατάστημα εστίασης “Αλατιέρα” της πόλης, η οποία ωστόσο ξέφυγε εκτός κάθε προγραμματισμού, καθώς παρά την καταρρακτώδη βροχή, όλοι οι χώροι του μαγαζιού γέμισαν ασφυκτικά από υποστηρικτές της Χριστίνας Σταρακά με αποτέλεσμα η συνάντηση να μετατραπεί σε κανονική συγκέντρωση!

Εμφανώς συγκινημένη από το πλήθος και τον ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη σύντομη τοποθέτησή της είπε μεταξύ άλλων:

Video: Το Μεσολόγγι μίλησε! Πλήθος και πάθος στη συνάντηση – συγκέντρωση Σταρακά (4/5/2023)

«Φίλες και φίλοι από το λατρεμένο μου Μεσολόγγι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την σημερινή σας παρουσία!

Κάθε φορά που έρχομαι στο Μεσολόγγι με κάνετε να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου.

Είμαι σπίτι μου!

Σε αυτή την Ιερή Πόλη έζησα τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου.

Όταν προσπάθησα και εγώ να στηρίξω με τη δουλειά μου τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, κάθε νοικοκυριό με ένα κομπόδεμα στην τράπεζα.

Ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα με την ψήφο σας την πόλη σας και τον νομό μας στην Περιφέρεια.

Και τώρα σας ζητώ να μου κάνετε την τιμή να σας εκπροσωπήσω και από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου!

 

Με το ΠΑΣΟΚ. Πάντα με το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα με τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ που εκσυγχρόνισε την Ελλάδα με τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Το ΠΑΣΟΚ που κράτησε όρθια και μέσα στο ευρώ την Ελλάδα με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Έτσι και τώρα έχει η χώρα μας ανάγκη την εμπειρία, τη σοβαρότητα και την ανανέωση που φέρνει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη!  

    

Επιζήσαμε ως Παράταξη εκεί που οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα έσβηνε οριστικά.

Και τώρα επιστρέφουμε.

Γιατί η Δημοκρατία μας θέλει ακόμα περισσότερες τομές ισότητας, λογοδοσίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας για να επιβιώσει.

Στις 21  Μαΐου, κάνουμε την οργή, την απογοήτευση, το θυμό, την ελπίδα, απόφαση αλλαγής!

Με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής!

Δεν εφησυχάζουμε!

Πατάμε γκάζι!

Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία!

Μέχρι τη νίκη!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Δεν θα την προδώσω ποτέ!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ