Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόσκληση «Πράσινου Ταμείου» προς δήμους  για δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου

Published

on

Πράσινο-Ταμείο-έργα-αναπλάσεις-δήμοι

Το «Πράσινο ταμείο» καλεί όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τον οδηγό διαχείρισης για την χρηματοδότηση δράσεων στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου για τα έτη 2023 2024 (έκδοση Απρίλιος 2023).

Η συνολική διάρκεια της πρόσκλησης εκτείνεται στα ημερολογιακά έτη 2023-2024. Επισημαίνεται ότι στο διάστημα αυτό δεν θα εκδοθεί άλλη πρόσκληση.

Για κάθε δήμο ισχύει ο περιορισμός υποβολής έως δύο προτάσεων για τα διοικητικά του όρια στο ίδιο μετρό σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον οδηγό διαχείρισης του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Οι δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αφορούν αστικές αναπλάσεις πεζοδρόμων πεζοδρομίων και πάρκων, διευθέτηση ρεμάτων, αξιοποίηση κτηρίων, πολεοδομικά σχέδια.

Διαδικασία αξιολόγησης, επιλογής και ένταξης

Οι υποβαλλόμενες προτάσεις εξετάζονται με άμεση αξιολόγηση, με σειρά προτεραιότητας εισερχομένου.

Ως ημερομηνία έναρξης αξιολόγησης των προτάσεων ορίζεται η Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Κάθε πρόταση που υποβάλλεται, αξιολογείται χωρίς να απαιτείται να παρέλθει η προθεσμία υποβολής της πρόσκλησης.

Τα έργα εντάσσονται με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου. Η απόφαση ένταξης του έργου εκδίδεται με βάση τον προϋπολογισμό του, λαμβάνοντας υπόφη το «ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο» όπως διαμορφώνεται ανά Μέτρο 1 ή 2 ή 3 της παρούσας πρόσκλησης και όπως αναλυτικά αναφέρεται και στον Οδηγό και σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου.

Κατά της απόφασης αυτής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ασκήσουν τις διοικητικές προσφυγές του άρθρου 24 του ν. 2690/1999.

Κριτήρια αξιολόγησης προτάσεων

Προκειμένου το Πράσινο Ταμείο να προχωρήσει σε ένταξη, οι προτάσεις αξιολογούνται με βάση τα εξής κριτήρια επί ποινή αποκλεισμού:

  • Επιλεξιμότητα (Μέτρο 1-2-3)
  • Ιδιοκτησιακό / θεσμικό καθεστώς (Μέτρο1-2)
  • Ωριμότητα (Μέτρο 1-2-3)
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον (Μέτρο1-2)

Για να θεωρηθεί μια πρόταση πλήρης και να ενταχθεί θα πρέπει να πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια στο σύνολό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 266 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 266ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Στο δρόμο προς την κάλπη, ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο :

Μια    σειρά παραγόντων, κάποιοι εκ των οποίων   αστάθμητων, αναμένεται να καθορίσουν το    αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.       Η πρώτη μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις…

#   Το θέμα Ξενία και πάλι στο προσκήνιο :

Με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μετά από αίτημα του αναδόχου του έργου, για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου με τον  τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου» μέχρι το τέλος Ιουλίου 2023, ανέβηκαν οι τόνοι…

#   Από Σεπτέμβρη η προκήρυξη για τις θέσεις στη Δημοτική αστυνομία :

Παρότι οι δήμοι υπέβαλλαν τις τελευταίες αιτήσεις τους προς το υπουργείο Εσωτερικών στις 31 Ιανουαρίου 2023, το προσχέδιο της προκήρυξης δεν έχει φτάσει ακόμα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να γίνει…

#    Δημοτικές εκλογές: Κατάρτιση συνδυασμών – υποβολή υποψηφιοτήτων:

Αλλαγές στις Δημοτικές Εκλογές, που αφορούν στην  κατάρτιση συνδυασμών και την υποβολή υποψηφιοτήτων. Συγκεκριμένα, στον νέο νόμο…

#   Θα καούμε και φέτος;     ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                             

Με την αντιπυρική περίοδο να ξεκινά από την 1η  Μαΐου, για άλλη μια φορά θα ακούσουμε πόσο έτοιμοι θα είμαστε, πόσο καλά οργανωμένες θα είναι οι  εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, πόσα χρήματα θα διατεθούν…

#   Ξεκίνησε η κατασκευή των πεζοδρομίων του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου:

Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά με σκοπό τη μικρότερη δυνατή διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και τη μικρότερη δυνατή όχληση των μόνιμων κατοίκων.

Η πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών προβλέπει …

#   Το παραλιακό μέτωπο της πόλης αλλάζει μορφή :

Προβλέπονται  παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1,79 εκ. ευρώ, οι οποίες υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δ. Ναυπακτίας.  Η εικόνα της πόλης μας σε μήκος 3 περίπου χιλιομέτρων…

#   Ναύπακτος: Σε ρυθμούς  «SUPER CUP next generation Mountain Bike» :

Με συμμετοχές από σωματεία της Κρήτης, της Κω, της Ρόδου, των Τρικάλων, της Έδεσσας, της Φλώρινας, της Αττικής, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας κ.α. και με τις εντυπώσεις τόσο των αθλητών όσο και των συνοδών τους προπονητών, τεχνικών και γονέων να είναι άκρως θετικές τόσο για τον αγώνα όσο και για την πόλη της Ναυπάκτου, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες «SUPER CUP next generation Mountain Bike»…

#   Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενδεχόμενη        αύξηση των κουνουπιών :

Η εντατικοποίηση των δράσεων του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει στο πεδίο ψεκασμούς με ελικόπτερο, καθώς και καθημερινούς ψεκασμούς με drones. Εκτιμάται πως εντός των επόμενων εβδομάδων…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά η κατασκευή των πεζοδρομίων του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου

Published

on

By

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Τετάρτη 26/4

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι ξεκινά την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 το σημαντικό έργο κατασκευής των πεζοδρομίων στα ανατολικά της Ναυπάκτου.

Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά με σκοπό τη μικρότερη δυνατή διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και τη μικρότερη δυνατή όχληση των μόνιμων κατοίκων.

Η πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών προβλέπει το κλείσιμο του ρεύματος κυκλοφορίας από Ναύπακτο προς Ιτέα μεταξύ των οδών Σωκράτους (ύψος πρατηρίου Βασιλικής Πολιτοπούλου) και Σαλβαρά (ύψος Πυροσβεστικής).  Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλάξ με φωτεινούς σηματοδότες, ενώ οι οδηγοί θα μπορούν εναλλακτικά να επιλέγουν τις παράπλευρες οδούς.

Σημειώνεται ότι, το έργο συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την προστασία των πεζών και ταυτόχρονα την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ