Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσω ολοταχώς για τις κάλπες

Published

on

Πνεύμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας διακρίνει όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς που κατέρχονται στις κάλπες των φετινών δημοτικών εκλογών μετά και την κατάθεση των ψηφοδελτίων Το νέο εκλογικό σύστημα καθιστά επισφαλής την οποιαδήποτε πρόβλεψη και εκτίμηση αποτελεσμάτων ακόμα κι αν κάποιος επιχειρήσει να αξιολογήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε συνδυασμού που θα μπορούσαν να του δώσουν κάποιο προβάδισμα. Μελετώντας λοιπόν  τις ανακοινώσεις και τις κινήσεις των υποψηφίων συνδυασμών διακρίνονται τα εξής στοιχεία:

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο παρά τις βροντερές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών με μεγάλη «εκλογική πελατεία» κατήρτισε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο και μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί ως όπλο της το έργο της ως δημοτική αρχή. Το στοίχημα για αυτήν  είναι να πείσει τους δημότες για την αποτελεσματική διοίκηση της πενταετίας που πέρασε και να καλύψει τις χαμένες ψήφους των αποχωρησάντων συμβούλων της, ιδιαίτερα στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μπουλέ κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων και είναι και η μόνη παράταξη που κατήρτισε δικό της ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα Ναυπάκτου.  Κύριο όπλο της παράταξης είναι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της η ενότητα της, το έργο της κατά την πρώτη περίοδο του Δήμου Ναυπακτίας και η ενίσχυση της με νέες δυνάμεις. καθώς και ότι είναι η παράταξη που πρώτη σε αυτή την προεκλογική περίοδο παρουσιάζει πρόγραμμα. Το στοίχημα για αυτήν είναι να συγκρατήσει τις δυνάμεις της στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και να αυξήσει τη διείσδυση της στην πόλη της Ναυπάκτου.

Η «Ανανέωση και Δημιουργία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γούλα παρά την αποχώρηση του συνοδοιπόρου Γιάννη Νταουσάνη κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Το κύριο όπλο της παράταξης είναι η εμπειρία που διαθέτει ο επικεφαλής της ως δημοτικός σύμβουλος τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχοντας αναλάβει και θέσεις διοίκησης. Το στοίχημα είναι να κεφαλαιοποιήσει  τη μέχρι τώρα πορεία του και να αναπληρώσει τις δυνάμεις που χάνει από τη δημιουργία άλλου συνδυασμού από τον Γιάννη Νταουσάνη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφια δήμαρχο την Ντίνα Μπούρη κατήρτισε ψηφοδέλτιο με 29 υποψηφίους. Το δικό της όπλο είναι η ιδεολογική της ταυτότητα. Είναι η μοναδική παράταξη με σαφή πολιτικό χαρακτήρα. Το στοίχημα είναι να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη  «Πρωταγωνιστής ο Άνθρωπος»  και υποψήφιο δήμαρχο τον Ντίνο Τσουκαλά κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο προβάλλοντας κυρίως ότι είναι ο συνδυασμός που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από νέα στην πολιτική σκηνή πρόσωπα. Το δικό της όπλο είναι από τη μια η αμεσότητα του επικεφαλής της αλλά και οι δυνατοί πολιτικοί δεσμοί του, όπως φάνηκε από παρουσίες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. Το στοίχημα είναι να κεφαλαιοποιήσει τη διείσδυση που διαφαίνεται ότι έχει.

Η παράταξη «Με συνέπεια και Αμεσότητα» και υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Κοτσανά κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο παρόλο που τελευταίος μετά την αποχώρησή του από την παράταξη Λουκόπουλου πήρε την απόφαση να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο. Το δικό του όπλο όπως υποστηρίζεται είναι η αποτελεσματικότητα που επέδειξε ως αντιδήμαρχος στη τελευταία δημοτική περίοδο. Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει πέρα από το Αντίρριο που είναι το «φρούριο» του να διεισδύσει εκλογικά και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες και κυρίως στη Ναύπακτο.

Η «Νέα Πορεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Νταουσάνη κατέθεσε ψηφοδέλτιο 33 υποψηφίων. Το δικό της όπλο είναι η συνεχής παρουσία του επικεφαλής της στα κοινά της περιοχής για πολλές δεκαετίες και το έργο που έκανε ως δημοτική αρχή στη Ναύπακτο. Το στοίχημα είναι να διατηρήσει τις δυνάμεις που προσελκύει ο επικεφαλής της.

Η «Συνεργασία Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Γκίζα κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Το δικό της όπλο είναι ότι ο επικεφαλής της είναι ένα εντελώς καινούριο πρόσωπο στα κοινά της Ναυπακτίας και έτσι επενδύει στη διάθεση του κόσμου για το καινούριο, παρόλο που από τους αντιπάλους του χρεώνεται απειρία την οποία καλύπτει με την παρουσία των έμπειρων στελεχών που προσχώρησαν σε αυτόν από την παράταξη Λουκόπουλου. Το στοίχημα είναι να αντιμετωπίσει την παραπάνω κριτική και να ξεπεράσει τα εμπόδια που αυτή δημιουργεί.

 

#Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ