Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσω ολοταχώς για τις κάλπες

Published

on

Πνεύμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας διακρίνει όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς που κατέρχονται στις κάλπες των φετινών δημοτικών εκλογών μετά και την κατάθεση των ψηφοδελτίων Το νέο εκλογικό σύστημα καθιστά επισφαλής την οποιαδήποτε πρόβλεψη και εκτίμηση αποτελεσμάτων ακόμα κι αν κάποιος επιχειρήσει να αξιολογήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε συνδυασμού που θα μπορούσαν να του δώσουν κάποιο προβάδισμα. Μελετώντας λοιπόν  τις ανακοινώσεις και τις κινήσεις των υποψηφίων συνδυασμών διακρίνονται τα εξής στοιχεία:

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο παρά τις βροντερές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών με μεγάλη «εκλογική πελατεία» κατήρτισε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο και μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί ως όπλο της το έργο της ως δημοτική αρχή. Το στοίχημα για αυτήν  είναι να πείσει τους δημότες για την αποτελεσματική διοίκηση της πενταετίας που πέρασε και να καλύψει τις χαμένες ψήφους των αποχωρησάντων συμβούλων της, ιδιαίτερα στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μπουλέ κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων και είναι και η μόνη παράταξη που κατήρτισε δικό της ψηφοδέλτιο για την Κοινότητα Ναυπάκτου.  Κύριο όπλο της παράταξης είναι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της η ενότητα της, το έργο της κατά την πρώτη περίοδο του Δήμου Ναυπακτίας και η ενίσχυση της με νέες δυνάμεις. καθώς και ότι είναι η παράταξη που πρώτη σε αυτή την προεκλογική περίοδο παρουσιάζει πρόγραμμα. Το στοίχημα για αυτήν είναι να συγκρατήσει τις δυνάμεις της στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και να αυξήσει τη διείσδυση της στην πόλη της Ναυπάκτου.

Η «Ανανέωση και Δημιουργία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γούλα παρά την αποχώρηση του συνοδοιπόρου Γιάννη Νταουσάνη κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Το κύριο όπλο της παράταξης είναι η εμπειρία που διαθέτει ο επικεφαλής της ως δημοτικός σύμβουλος τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχοντας αναλάβει και θέσεις διοίκησης. Το στοίχημα είναι να κεφαλαιοποιήσει  τη μέχρι τώρα πορεία του και να αναπληρώσει τις δυνάμεις που χάνει από τη δημιουργία άλλου συνδυασμού από τον Γιάννη Νταουσάνη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφια δήμαρχο την Ντίνα Μπούρη κατήρτισε ψηφοδέλτιο με 29 υποψηφίους. Το δικό της όπλο είναι η ιδεολογική της ταυτότητα. Είναι η μοναδική παράταξη με σαφή πολιτικό χαρακτήρα. Το στοίχημα είναι να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη  «Πρωταγωνιστής ο Άνθρωπος»  και υποψήφιο δήμαρχο τον Ντίνο Τσουκαλά κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο προβάλλοντας κυρίως ότι είναι ο συνδυασμός που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από νέα στην πολιτική σκηνή πρόσωπα. Το δικό της όπλο είναι από τη μια η αμεσότητα του επικεφαλής της αλλά και οι δυνατοί πολιτικοί δεσμοί του, όπως φάνηκε από παρουσίες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. Το στοίχημα είναι να κεφαλαιοποιήσει τη διείσδυση που διαφαίνεται ότι έχει.

Η παράταξη «Με συνέπεια και Αμεσότητα» και υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Κοτσανά κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο παρόλο που τελευταίος μετά την αποχώρησή του από την παράταξη Λουκόπουλου πήρε την απόφαση να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο. Το δικό του όπλο όπως υποστηρίζεται είναι η αποτελεσματικότητα που επέδειξε ως αντιδήμαρχος στη τελευταία δημοτική περίοδο. Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει πέρα από το Αντίρριο που είναι το «φρούριο» του να διεισδύσει εκλογικά και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες και κυρίως στη Ναύπακτο.

Η «Νέα Πορεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Νταουσάνη κατέθεσε ψηφοδέλτιο 33 υποψηφίων. Το δικό της όπλο είναι η συνεχής παρουσία του επικεφαλής της στα κοινά της περιοχής για πολλές δεκαετίες και το έργο που έκανε ως δημοτική αρχή στη Ναύπακτο. Το στοίχημα είναι να διατηρήσει τις δυνάμεις που προσελκύει ο επικεφαλής της.

Η «Συνεργασία Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Γκίζα κατέθεσε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Το δικό της όπλο είναι ότι ο επικεφαλής της είναι ένα εντελώς καινούριο πρόσωπο στα κοινά της Ναυπακτίας και έτσι επενδύει στη διάθεση του κόσμου για το καινούριο, παρόλο που από τους αντιπάλους του χρεώνεται απειρία την οποία καλύπτει με την παρουσία των έμπειρων στελεχών που προσχώρησαν σε αυτόν από την παράταξη Λουκόπουλου. Το στοίχημα είναι να αντιμετωπίσει την παραπάνω κριτική και να ξεπεράσει τα εμπόδια που αυτή δημιουργεί.

 

#Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ