Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόταση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Published

on

Με  απόφασή του το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές οφειλές( ΠΕΔ), στην συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου του έτους 2018, απέστειλε πρόταση  για την αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος προς: Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Τα εν τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπούμενα κόμματα, Την αρμόδια  Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος της Ελλάδος.

Το κείμενο ΠΡΟΤΑΣΗΣ  στηρίζεται σε  αποφάσεις  του Δ.Σ.   έτους 2016  ,  Γ.Σ. έτους 2017, Δ.Σ. έτους 2017, Δ.Σ.  20-7-2018 και 9-11-2018  της Πανελλήνιας  Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις ( Π.Ε.Δ.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων (Π.Ε.Δ) για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλειο Κυριαζή, Δικηγόρο Πατρών, και τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, Δικηγόρο Αθηνών και Πολιτευτή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 15/11/2018 στην Βουλή όλα τα Πολιτικά Κόμματα, στα οποία κατέθεσε  πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Παράλληλα την ίδια ημέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ είχε ιδιαίτερες συναντήσεις για το ίδιο θέμα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον Αντιπρόεδρο αυτής Γιώργο Βαρεμένο.

Με την προσθήκη – τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, με την ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος,  οι συγγενείς των θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας θα αποκτήσουν το νομικό δικαίωμα κατάθεσης ενώπιον των Εθνικών μας Δικαστηρίων αγωγών αποζημίωσης κατά της Γερμανίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ