Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πρώτη» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με πρόστιμα…

Published

on

δημοτικό-λιμενικο-ταμειο-ναυπάκτου

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019  το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤ) με οκτώ θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη:

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό που αφορούσε την αφαίρεση της πλωτής εξέδρας  που βρίσκεται εκτός του λιμανιού της Ναυπάκτου και την αποθήκευσή της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σπύρος Τσέλιος, ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ,  καθώς η ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί η πλωτή εξέδρα έχει παρέλθει, αφού η άδεια  τοποθέτησής της ήταν εξάμηνης διάρκειας, έχει έρθει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ για την μη συμμόρφωση, ενώ αναμένονται και άλλα.

Να θυμίσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την αφαίρεση της πλωτής εξέδρας ήταν η 27η  Αυγούστου.  Στο νομικό μέρος του θέματος, πέραν των προστίμων, σήμερα όλη η κατασκευή είναι παράνομη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόδοση ευθυνών στην περίπτωση που θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Στο συμβούλιο του Ταμείου συζητήθηκε και το θέμα της μερικής ανακατασκευής του ξύλινου ντέκ του Γριμπόβου, καθώς έντονα είναι τα παράπονα δημοτών και επαγγελματιών για την επικίνδυνοτητά του.

Με δεδομένα τα ισχνά οικονομικά του Ταμείου αποφασίστηκε να υπάρχουν παρεμβάσεις στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα κάθε φορά, μια και το κόστος της αποκατάστασης του ξύλινου πατώματος στο σύνολό του είναι τεράστιο.

δημοτικό-λιμενικο-ταμειο-ναυπάκτου

Διαβάστε εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ