Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Πυρά” Σμπούκη κατά Λουκόπουλου

Published

on

Σε ανοικτή επιστολή η πρ. δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη δηλώνει την αποχώρησή της από την δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου, εξαπολύοντας  ταυτόχρονα “πυρά” κατά  εκείνων που επανέκαμψαν στην παράταξη αλλά και του ίδιου του επικεφαλής της παράταξης Τάκη Λουκόπουλου.

Αναφέρει στην επιστολή:

Αγαπητοί συνδημότες
Μετά από έντονο προβληματισμό και πολλή θλίψη αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας εκφράσω κάποιες βαθύτερες σκέψεις μου. Άλλωστε εσείς πάντοτε μου δίνατε δύναμη με τη στήριξή σας σε κάθε μάχη που δώσαμε απέναντι σε δύσκολα προβλήματα και σας ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό.
Ως ενεργό και σταθερό μέλος της παράταξης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, υπηρέτησα το Δήμο και την παράταξή μου από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, ενώ δέχτηκα τη θέση της προέδρου της ΔΕΥΑΝ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, αφήνοντας πίσω μου αξιοσημείωτο έργο προς όφελος της κοινωνίας. Επίσης με αυταπάρνηση αποδέχτηκα τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία περίοδο που η παράταξη κλυδωνίστηκε από απανωτές αποχωρήσεις στελεχών. Πάντοτε από όπου και αν μου ζητήθηκε, υπηρέτησα με εντιμότητα και σεβασμό, πιστή στις αρχές μου και στο ήθος που πρέπει να διέπει κάθε πολιτικό, άνθρωπο και οικογενειάρχη.
Στη μακρόχρονη αυτή πορεία της παράταξης μας όμως, υπήρξαν άνθρωποι που δε στάθηκαν αντάξιοι του ρόλου τους και των κοινών αρχών μας.
Άνθρωποι που πάνω από όλους και όλα τοποθέτησαν το ατομικό τους συμφέρον και από θέση ισχύος έδρασαν ανεξέλεγκτοι, εργαζόμενοι νυχθημερόν για ψηφοθηρικούς σκοπούς, αφήνοντας πίσω τους μηδενικό έργο για το κοινωνικό σύνολο.
Άνθρωποι που με τους τραμπουκισμούς και τις απειλές τους επέβαλαν την προσωπική τους ατζέντα και ατίμαζαν καθημερινά και σε κοινή θέα τόσο τον επικεφαλής και όσο και τα μέλη της παράταξής μας.
Άνθρωποι που όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα της εκλογικής μάχης, κιότεψαν, το έβαλαν στα πόδια και εγκατέλειψαν τη μάχη, προδίδοντας τα ιδανικά και τις αρχές της παράταξής μας, εργαζόμενοι μάλιστα μεθοδικά για την καταστροφή και τον αφανισμό μας.
Άνθρωποι που τελικά αποτέλεσαν τη βασικότερη αιτία της ήττας της παράταξής μας στις εκλογές του 2019.
Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα επέστρεψαν στην παράταξή μας μετά βαΐων και κλάδων, έχοντας μάλιστα πιο αναβαθμισμένο ρόλο.
Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα ενδύονται το μανδύα του «ασώτου» υιού, χρησιμοποιώντας την παράταξή μας ως όχημα για την ανακατάληψη της εξουσίας
Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μας μετατρέπουν μέρα με τη μέρα σε ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα, χωρίς κοινή αφετηρία, χωρίς κοινό αξιακό κώδικα, χωρίς όραμα.
Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, μόλις πετύχουν το σκοπό τους, ως πανίσχυροι και ανεξέλεγκτοι πλέον, θα βυθίσουν με τις πολιτικές τους τη Ναυπακτία στο απόλυτο σκοτάδι.
Με αυτούς τους ανθρώπους δε μας συνδέει, ποτέ δε μας συνέδεε και δε θα πρέπει να μας συνδέει τίποτα κοινό.
Εκπλήσσομαι πραγματικά δυσάρεστα πως παρά τις διαβεβαιώσεις στο πρόσωπό μου, ξαφνικά υιοθετήθηκε από τον κ. Λουκόπουλο η λογική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, ξεπερνώντας κόκκινες γραμμές που ο ίδιος είχε θέσει.
Μετά από ώριμη λοιπόν σκέψη και σεβόμενη πρωτίστως την αξιοπρέπειά μου και τα ιδανικά της παράταξης, οφείλω να μην περάσω τις κόκκινες γραμμές μου και να μη συμβάλλω και εγώ να ξαναπέσει ο Δήμος μας στα χέρια αυτών των ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό θέτω τον εαυτό μου εκτός παράταξης. Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και η κοινωνία θα με κρίνει για αυτό, όπως θα μας κρίνει όλους, δίνοντας απαντήσεις όταν και όπως πρέπει.
Σας διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν πρόκειται να πάψω να αγωνίζομαι για τη διαφάνεια, την ισοτιμία και το κοινωνικό συμφέρον, χωρίς ποτέ κανένας να καταφέρει να με φιμώσει ή να με χειραγωγήσει.
Με εκτίμηση
Αγγελική Σμπούκη”

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε η αυλαία στο «ΟΙΚΟθέατρο»  με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο», μια πολυβραβευμένη δράση που για δωδέκατη χρονιά υλοποιεί  η περιβαλλοντική οργάνωση  «Πράσινο+Μπλέ», σε συνδιοργάνωση με τον  Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δράσεις – θεατρικές παραστάσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, ολοκληρώθηκαν με την παράσταση των παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης – ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.

Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση      «Ο Δρακοπόταμος» από το παραμύθι της  Βάσως Μιχαηλάκη – Αρφαρά.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Χαράλαμπος Καραδήμας.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης της Ναυπάκτου σε θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος, διατροφής, διαφορετικότητας κ.α,  υλοποιούνται σειρά θεατρικών παραστάσεων, από μαθητές.

Σκοπός είναι η εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και παρουσιάζουν  στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων, με   είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές και έχει βραβευτεί από διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“ΟΙΚΟθέτρο” : Κυριακή 19/3 πέφτει η αυλαία με το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο “ΟΙΚΟθέατρο” με την παράσταση που θα παρουσιάσει το ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας  την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:00 στην Παπαχαραλάμπεο αίθουσα εκδηλώσεων.

Οι μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν τον “Δρακοπόταμο” της Βάσως Μιχαηλάκη – Αρφαρά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 260 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 260ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Βαρύς ο φόρος αίματος – Σύσκεψη στην Ομοσπονδία για την επικινδυνότητα των δρόμων :

Η Ναύπακτος δυστυχώς, συγκαταλέγονται στις περιοχές όπου το τελευταίο, μάλιστα, χρονικό διάστημα, καταγράφεται μεγάλος αριθμός τροχαίων, με τα όποια κάθε φορά αποτελέσματα. Η Αιτία; …

#   Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι :

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν συνολικά τρεις φάσεις και θα πραγματοποιούνται τμηματικά, για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου και τη μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων…

#   Παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου την Τρίτη 21/3:

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ  θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου). Μετά την ολοκλήρωση…

#    Άρχισε το έργο για πίστα ΒΜΧ στο αλσύλλιο :

Το έργο αφορά  πίστα επαγγελματικών προδιαγραφών στην οποία κάλλιστα θα μπορούν διοργανωθούν ακόμη και ευρωπαϊκά event. Η χωροθέτηση του έργου…

#   Μελέτες και ανθρώπινο δυναμικό…          ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                              Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι υπηρεσίες υπογράφουν μελέτες που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να ελέγξουν όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν την κατάρτιση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις…

#   Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου – Τί προβλέπει:

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών…

#   «L’Étape Greece by Tour de France»  για πρώτη φορά στην Ελλάδα :

Την 1η Απριλίου 2023 για πρώτη φορά, ο θρύλος του «Tour de France», (γύρος της Γαλλίας) του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας…

#   Πλήγωσε η κακοκαιρία!  :

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στη Ναύπακτο καθώς οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν δένδρα, με πιο σημαντική τη ζημιά που έγινε…

#   Οι καλλιεργητές της πεδιάδας του Μόρνου προσφεύγουν για αποζημιώσεις  

Δεδομένου ότι η τελευταία φορά που οι αγρότες αποζημιώθηκαν για ηρτημένη εσοδεία ήταν το έτος 2010, χωρίς μέχρι σήμερα το έργο του αναδασμού του Μόρνου να έχει καταστεί λειτουργικό…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ