Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πως θα λύνουν οι Κοινότητες τις διαφορές τους για τα έσοδα από ΑΠΕ

Published

on

ανεμογεννήτριες-αιολικά-παρκα

Οι Υφυπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας προχώρησαν σε τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2019, που ρυθμίζει τον επιμερισμό του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές που λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε(Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και Υβριδικοί σταθμοί.

Οι μεταβολές έχουν ιδίως ως αντικείμενο την περίπτωση υποβολής ενστάσεων στις οποίες τίθενται θέματα που αφορούν στα διοικητικά όρια μεταξύ των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την αντικατάσταση της παρ.7 του αρ.4 της προηγούμενης ΚΥΑ, σε αυτή την περίπτωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων προσκαλεί στην Επιτροπή ως μέλη και:

(α) έναν εκπρόσωπο από κάθε Κοινότητα, οι οποίες διεκδικούν τη διοικητική υπαγωγή της γεωγραφικής περιοχής εγκατάστασης των Σταθμών,

(β) έναν μηχανικό της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά προτίμηση με ειδικότητα Τοπογράφου Μηχανικού.

Η πρόσκληση προς τις Κοινότητες και την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση γίνεται εγγράφως και κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο μέσο είκοσι τουλάχιστον ημέρες πριν από τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων ορίζονται με Απόφαση του Συμβουλίου κάθε Κοινότητας.

Για Κοινότητες στις οποίες δεν προβλέπεται εκ του νόμου συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Αν δεν υποδειχθεί εκπρόσωπος από τις Κοινότητες ή την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή αν ο εκπρόσωπος τους δεν προσέλθει κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει έγκυρα.

Η Επιτροπή αξιολογεί τα στοιχεία για τα ψηφιοποιημένα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων, τις εκθέσεις των Επιτροπών Καθορισμού Ορίων ή τις τελεσίδικες Αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, ελλείψει αυτών τα απογραφικά όρια των Κοινοτήτων της ΕλΣτατ, καθώς και τις περί διοικητικής υπαγωγής αποφάσεις Aκυρωτικών Δικαστηρίων ή σχετικές Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ. Στις περιπτώσεις ενστάσεων για τις οποίες δεν προσκομίζονται τα ανωτέρω στοιχεία, η Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων εισηγείται την έκδοση σχετικών Αποφάσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σύμφωνα με την παρ.6 της ΚΥΑ, με τον προσδιορισμό και επιμερισμό των ποσών από τους Σταθμούς για τους οποίους είχαν υποβληθεί ενστάσεις.

Εάν κατά τη διαδικασία εξέτασης ενστάσεων διαπιστωθούν περιπτώσεις Σταθμών που λειτουργούν εντός ορίων Κοινοτήτων για τις οποίες εκκρεμεί διαδικασία νέου καθορισμού διοικητικών ορίων, με βάση τις κείμενες διατάξεις, η Επιτροπή δεν προχωρά στον προσδιορισμό και επιμερισμό του ειδικού τέλους γι’ αυτόν τον Σταθμό, έως την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Περαιτέρω, οι κ.κ. Θ.Λιβάνιος και Γ.Θωμάς μετέβαλαν λοιπά στοιχεία του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να προκύπτει με σαφήνεια για ποιες ενστάσεις και χρονικές περιόδους είναι αρμόδιες οι Επιτροπές που θα συγκροτηθούν εντός του 2020.

πηγή:airetos

ΕΛΛΑΔΑ

Έμπρακτη προσφορά αγάπης προς τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας

Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μακύνειας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα. Οι ωφελούμενοι συνοδεύονταν από την Διευθύντρια της δομής, κα Άντα Καυκιά και όλους τους εκπαιδευτές τους, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ιωάννα Αδάμη και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου,  κα Αλεξάνδρα Στασινού, κα Βασιλική Κουτσούμπα, κα Αριάδνη Μπαρτσακλή,  κα Βασιλική Κουτσογιάννη και κα Φωτεινή Αργυρούλη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε, πρωινή αναχώρηση από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στάση για πρωινό στη μέση της διαδρομής, επίσκεψη και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο και γεύμα στη νεοκλασική αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών, στην Πλατεία Ρηγίλλης. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκεί παρακολουθήσαμε την έκθεση του μεγάλου ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο, περιηγηθήκαμε στην τεράστια βιβλιοθήκη και στην εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση, όπου τα συντριβάνια «χόρευαν», υπό το άκουσμα των ήχων κλασικής μουσικής και πανδαισίας χρωμάτων. Τέλος είδαμε τους υπόλοιπους εξωτερικούς χώρους και απολαύσαμε ροφήματα και γλυκά εδέσματα στην καφετέρια του Ιδρύματος.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, από την υπέροχη εκδρομή, ενθουσιάστηκαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και τέλος εξέφρασαν την επιθυμία τους, να συνεχιστεί αυτή η όμορφη συνεργασία με το Σύνδεσμο Αγάπης.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ.

Τα παιδιά, το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, η Πρόεδρος  κ. Μαρία Ζιαμπάρα και τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΝ, ευχαριστούμε θερμά, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ιωάννα Αδάμη και τις κυρίες του Συνδέσμου, που  συνόδευσαν τα παιδιά  στην εκδρομή.    Η ευγένειά τους, η αγάπη τους, η στήριξή τους και η προσφορά τους είναι ανεκτίμητης αξίας για τη δομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρικές» συμβουλές και υποδείξεις στους νεοτέρους…

Published

on

By

Στο νεότερο δημοτικό σύμβουλο κ. Σκαρλάτο που άσκησε την κριτική του μέσω του facebook, του  πιο οικείου για τους νέους δικτύου επικοινωνίας , στη δημοτική αρχή για την κακή κατά τη γνώμη του κατάσταση στη Δ.Ε. Πλατάνου, ο δήμαρχος έδωσε συναδελφικές μεν αλλά με πατρικό ύφος  συμβουλές.

Τον συμβούλεψε δηλαδή, πριν φτάσει στο facebook να επικοινωνεί με τους αρμοδίους για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων.

Ωστόσο από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε πώς ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά και συγχωριανός του κ. Κούκουνας είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με τον κηδεμόνα του κ. Σκαρλάτου για…  να του δείξει τον σωστό τον δρόμο.

Με παιδαγωγικά λοιπόν κριτήρια η διαπαιδαγώγηση των νεότερων δημοτικών συμβούλων, με συμβουλές και υποδείξεις μέσω του κηδεμόνα του!

Nafsweek-εβδομαδιαία-ηλεκτρονική-συνδρομητική-εφημερίδα-Ναύπακτος

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο «Βοήθεια στο Σπίτι» – Έρχεται και το «Πρόληψη στο Σπίτι»

Published

on

By

Βοήθεια-στο-σπίτι-πρόγραμμα-συμβασιούχοι

Προσωπικό ΙΔΑΧ μεταφέρεται σε Δήμους για τη στελέχωση των θέσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το Άρθρο 27 του κατατεθειμένου στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ρυθμίζει θέματα των Ο.Τ.Α. και τους εργαζομένους σ’ αυτούς.

Μία σημαντική καινοτομία είναι και αυτή της πρόβλεψης ενός νέου Προγράμματος, του «Πρόληψη στο Σπίτι», το οποίο και αποτελεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής (Άρθρο 18).

Το «Πρόληψη στο Σπίτι» θα αποτελέσει τμήμα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα παρέχει υποστήριξη στους κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Συγκεκριμένα, θα είναι δυνατή η κατ’ οίκον διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων ευπαθών ομάδων πληθυσμού των ανωτέρω περιοχών και η αυτοματοποιημένη αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων σε συμβεβλημένους ιατρούς.

Για το «Πρόληψη στο Σπίτι» αναφέρεται:

Για το Βοήθεια στο Σπίτι αναφέρεται:

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ