Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΔΕΥΑΝ

Published

on

Πόρισμα εκατό σελίδων υπογράφουν οι επιθεωρητές δημοσίων έργων, σχετικά με την παραλαβή του έργου της αποχέτευσης. Στο πόρισμα, που συντάχθηκε προ μηνός, γίνεται λόγος – σύσταση για την παραλαβή του έργου με την σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου από την επιτροπή προσωρινής παραλαβής. Ακολουθεί «σύσταση» προς την προϊσταμένη αρχή (ΔΤΕ) ,να προβεί άμεσα στην έγκριση του πρωτοκόλλου αυτού ως πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, ώστε σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η έγκρισή τους να συντελεστεί αυτοδίκαια.

Η επόμενη «σύσταση» απευθύνεται προς την ΔΕΥΑ Ναυπακτίας,  η οποία οφείλει να τακτοποιήσει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις της, καθόσον θα φέρει ακέραιη την ευθύνη στην περίπτωση επιβάρυνσης της δαπάνης του έργου με τόκους υπερημερίας.

Ταυτόχρονα το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων προτείνει να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος στους επιβλέποντες το έργο μηχανικούς, σε μέλη της επιτροπής προσωρινής παραλαβής, καθώς  και σε εμπλεκόμενους υπαλλήλους της διευθύνουσας υπηρεσίας (ΤΔΠ/ΔΤΕ).

Τέλος προτείνεται, η έκθεσή τους να διαβιβαστεί προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας,, στον Δ/ντη των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, τον δήμαρχο Ναυπακτίας, καθώς και τον εισαγγελέα Μεσολογγίου, για διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, είναι προφανές ότι η  ΔΕΥΑΝ βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια οφειλή ύψους 1.100.000 ευρώ συν το ΦΠΑ, που καλείται να καταβάλλει στον εργολάβο του έργου της αποχέτευσης, σύμφωνα με την «σύσταση» του Σώματος  Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Είναι βέβαιο  ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει ένα τέτοιο ποσό, που στην καλύτερη περίπτωση να μπορεί να ρυθμιστεί σε δόσεις.

Όμως υπάρχουν και τα χειρότερα, αφού στην περίπτωση που από την πλευρά του εργολάβου γίνει απαιτητό όλο το ποσό, ευρισκόμενη σε οικονομικό αδιέξοδο η ΔΕΥΑΝ το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί  σε λουκέτο και εκκαθάριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΥΑΝ θα κινηθεί νομικά για το θέμα, μια και θεωρεί άδικο των επιμερισμό των βαρών.

Σημαντικό επιχείρημα κατά της απόφασης, η ΔΕΥΑΝ θεωρεί πως είναι η έλλειψη «προσυμβατικού ελέγχου» από μέρους  της Περιφέρειας, σε ένα τέτοιου μεγέθους έργο, αλλά και το υπερβολικά μεγάλο ποσό που αφορά τα μέτρα ασφαλείας και τις αντιστηρίξεις στο έργο, ύψους 600.000 ευρώ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπακτίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Published

on

By

Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη της έξαρσης της Ιλαράς, κλιμάκιο του τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2024, εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 14 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο εμβολιασμός υλοποιήθηκε με τη συμβολή των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στους καταυλισμούς Σκα, Πούντου, Αντιρρίου (Αμπελόκηποι) τηρώντας όλα τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.  Αναλυτικότερα, το κλιμάκιο του Τμήματος Μετακινούμενων Πληθυσμών, η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ.Αγγελική Σταματίου και ο Διαμεσολαβητής κ.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος προκειμένου να προβούν στον εμβολιασμό των παιδιών κατέγραψαν τις εμβολιαστικές ανάγκες τους ελέγχοντας τα ατομικά βιβλιάρια υγείας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εμβολιασμών παρούσα ήταν και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπεύθυνη των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπακτίας, κ. Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου, η οποία με δήλωσή της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στο σύνολο του προσωπικού του ΕΟΔΥ, στον Προϊστάμενο Μετακινούμενων Πληθυσμών κ. Κωνσταντίνο Μήτρου, τις συνεργάτιδές του κ .Ελένη Πουλακίδα,  κ. Πολύμνια Βελκίδου και κ. Αικατερίνη Τσέκου, και στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας για τον επαγγελματισμό και την άψογη οργάνωση της διαδικασίας.

Όπως σημείωσε η κ.Ρισβά-Πατακοπούλου «το σύνολο του προσωπικού επέδειξε επαγγελματισμό και εξαιρετικό συντονισμό, στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης εμβολιασμού.  Αντιμετώπισαν τη διαδικασία με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αγάπη αναδεικνύοντας ανάγκη του εμβολιασμού σε ύψιστο αγαθό για την υγεία».

 *Ο Δήμος Ναυπακτίας λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ