Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροή αποτελεσμάτων – 103 από 106 Εκλογικά τμήματα

Published

on

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται μπλακ – αουτ – Κατεβάζει τον γενικό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Published

on

By

ΔΕΗ-διακοπές-ρευμα-μπλακ-αουτ-απεργίες

«Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάμε απεργιακές κινητοποιήσεις με διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά, την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος Εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι «το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας διαλύει την ΔΕΗ και ο υπουργός με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων. Όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση σίγουρα θα έχουμε διακοπές ρεύματος αλλά θα προειδοποιούμε τις ώρες και που θα κατεβαίνει ο διακόπτης».

Από το Σάββατο το πρωί (9 -11- 19) είχε γίνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι

«Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων και με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης το νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, συνεδρίασε, σε έκτακτη σύγκλιση, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας Παναγιώτη Κουντουσιάδη (εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, το φυσικό αέριο)».

Όπως συνεχίζουν: «μετά τη διεξοδική ενημέρωση του σώματος για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ειδικά σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και στις εργασιακές σχέσεις, αναπτύχθηκε έντονος διάλογος για τη θέση που διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή.

Ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της».

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή θέσης – Αλλαγή οπτικής γωνίας

Published

on

By

Παπαβασιλείου-δημοτικό-συμβούλιο-ναυπακτίας-πεζοδρόμια

Εύστοχη η παρατήρηση του αντιδημάρχου Σωκράτη Παπαβασιλείου προς τον Αντρέα Κοτσανά ότι αν ήταν στη θέση της διοίκησης θα υπερασπιζόταν με πάθος την αλλαγή χρηματοδότησης για την κατασκευή των πεζοδρομίων.

Και λέμε εύστοχη, γιατί αναδεικνύει μια πάγια τακτική που χαρακτηρίζει την πλειονότητα αυτών που εμπλέκονται με τα κοινά, να αλλάζουν οπτική γωνία αναλόγως της θέσης που κατέχουν.

Αλλιώς αντιμετωπίζουν τα πράγματα όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν αναλαμβάνουν θέσεις στη διοίκηση.

Και το φαινόμενο κορυφώνεται στις προεκλογικές περιόδους που κατηγορούν με σφοδρό τρόπο τον αντίπαλο για ενέργειες και παραλείψεις κι όταν κερδίζουν τις εκλογές συνεχίζουν ακριβώς στην ίδια ρότα.

Κι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Και κάπως έτσι οι πολιτικοί χάνουν την εκτίμηση και το κύρος τους αλλά και η κοινωνία εθίζεται σε τέτοιες συμπεριφορές και όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά επιβραβεύει και με την ψήφο τους τις λεγόμενες «κωλοτούμπες».

Η συνέπεια είναι δύσκολο πράγμα και συνήθως κοστίζει.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πρώτη» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με πρόστιμα…

Published

on

By

δημοτικό-λιμενικο-ταμειο-ναυπάκτου

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019  το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤ) με οκτώ θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη:

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό που αφορούσε την αφαίρεση της πλωτής εξέδρας  που βρίσκεται εκτός του λιμανιού της Ναυπάκτου και την αποθήκευσή της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σπύρος Τσέλιος, ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ,  καθώς η ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί η πλωτή εξέδρα έχει παρέλθει, αφού η άδεια  τοποθέτησής της ήταν εξάμηνης διάρκειας, έχει έρθει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ για την μη συμμόρφωση, ενώ αναμένονται και άλλα.

Να θυμίσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την αφαίρεση της πλωτής εξέδρας ήταν η 27η  Αυγούστου.  Στο νομικό μέρος του θέματος, πέραν των προστίμων, σήμερα όλη η κατασκευή είναι παράνομη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόδοση ευθυνών στην περίπτωση που θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Στο συμβούλιο του Ταμείου συζητήθηκε και το θέμα της μερικής ανακατασκευής του ξύλινου ντέκ του Γριμπόβου, καθώς έντονα είναι τα παράπονα δημοτών και επαγγελματιών για την επικίνδυνοτητά του.

Με δεδομένα τα ισχνά οικονομικά του Ταμείου αποφασίστηκε να υπάρχουν παρεμβάσεις στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα κάθε φορά, μια και το κόστος της αποκατάστασης του ξύλινου πατώματος στο σύνολό του είναι τεράστιο.

δημοτικό-λιμενικο-ταμειο-ναυπάκτου

Διαβάστε εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ