Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε αναμονή της σύγκλησης του Δημοτικού συμβουλίου για τα πεζοδρόμια

Published

on

δήμος-Ναυπακτίας-πεζοδρόμια

Οι υψηλοί τόνοι, η στείρα και μόνο για τις εντυπώσεις αντιπαράθεση μεταξύ των πρώην και των νυν δημοτικών αρχών είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και διαιωνίζεται αλλά στην τελική ανάλυση φαίνεται ότι όχι μόνο κουράζει αλλά και προκαλεί δυσφορία στους δημότες.

Και επειδή έχουμε ζήσει σκηνές έντονης αντιπαράθεσης ακόμα και κατάληψης του δημοτικού συμβουλίου από μαθητές και από επαγγελματίες στην πρώτη θητεία του δήμου Ναυπακτίας, καλό είναι να μην επαναληφθούν αντίστοιχες σκηνές αλλά τόσο οι συνεργαζόμενες παρατάξεις όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με νηφαλιότητα και επιχειρήματα να αιτιολογήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

Και προκειμένου να αποφύγουν τον πειρασμό της πολιτικής αντιπαλότητας για λόγους εντυπώσεων και λαϊκισμού σε ένα θέμα που προσφέρεται, όπως είναι το έργο των πεζοδρομίων , είναι αναγκαία η παρουσία των υπηρεσιών στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ξεκαθαριστούν βασικά ερωτήματα και θέματα όπως:

Ποιες μελέτες απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο των πεζοδρομίων στην Αμφίσσης και στη Θέρμου;

Ποιες μελέτες είναι ήδη ώριμες και ποιες δεν έχουν εκπονηθεί ακόμα;

Ποιες διαδικασίες απαιτούνται για την εκπόνηση των μελετών και για την αδειοδότηση του έργου και πόσος  χρόνος απαιτείται;

Τι χρονικά περιθώρια και ποιες διαδικασίες προβλέπονται από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ;

Ποιό είναι το συνολικό ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου;

Και αφού οι υπηρεσίες απαντήσουν ξεκάθαρα σε αυτά τα θέματα, που είναι καθαρά τεχνικά ζητήματα,  ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο των πεζοδρομίων σε περίπτωση που δεν γίνει από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

Και για να είναι πειστική και αξιόπιστη η οποιαδήποτε δέσμευση σε περίπτωση που η χρηματοδότηση γίνει από ιδίους πόρους του δήμου θα πρέπει να δοθεί στην κοινωνία το ακριβές ποσό  που έχει ο δήμος  από ΣΑΤΑ για έργα το 2020 και  πως ιεραρχεί τα έργα που σκοπεύει να  υλοποιήσει.

Γιατί το σίγουρο είναι ότι τα έργα είναι πολλά και τα λεφτά δεν φτάνουν για όλα. Και η κοινωνία οφείλει να ξέρει τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ο λαϊκισμός αντιμετωπίζεται μόνο με αλήθειες και τεκμηριωμένα στοιχεία. Ο κόσμος έχει χορτάσει από δεσμεύσεις και υποσχέσεις και πλέον δεν μπορεί να πειστεί από αυτές.

Γι’ αυτό δικαίως αντιδρά και παρασύρεται ή ακόμα χειρότερα γυρίζει την πλάτη ή περιμένει και αρκείται στην ιδιωτική εξυπηρέτηση και στο ρουσφέτι.

Την ευθύνη για να σταματήσει αυτή η νοοτροπία της κοινωνίας την έχουν σχεδόν αποκλειστικά ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κέντρο της πόλης αλλάζει

Published

on

By

Ανοικτό-κεντρο-εμποριου-ναυπακτος
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οσό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις   και στις  οδούς  Καλαντζοπούλου,  Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη και  Κορυδαλλέως -από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ. Δωριέων
Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», με αρχικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ