Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ισχύ οι νέες διατάξεις των Δήμων, ως ν.4753/2020

Published

on

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως Νόμος 4753/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ 227/18.11.2020) το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 17.11.2020 και περιλαμβάνει μείζονος σημασίας διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο νέο Νόμο λοιπόν, ειδικά για τους ΟΤΑ περιλαμβάνονται:

– αρ.49: Το άρθρο “ανάσα” για δάνεια των Δήμων.  Με αυτό αναστέλλεται η παρακράτηση των οριζόμενων δόσεων για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και ΦΟΔΣΑ αποκλειστικά από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.  Η εξόφλησή αυτών των δόσεων θα γίνει άτοκα σε 11 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2022.

– αρ.50: Η δυνατότητα να ασκούν διοικητικοί Δημοτικοί Υπάλληλοι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.  Η Κυβέρνηση, λίγο πριν την ψηφοφορία, οπισθοχώρησε μερικώς  , τροποποιώντας ποιες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αφορά το άρθρο, διατηρώντας όμως την ουσία του προβλήματος.

– αρ.51: Η παράταση της προθεσμίας που έχουν οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων για να εκκαθαρίσουν τις Δηλώσεις των “κρυφών” τετραγωνικών.  Έληγε 30 Νοεμβρίου, παρατάθηκε έως 31 Ιανουαρίου 2021.

– αρ.52: Επανήλθαν σε ισχύ, αναδρομικά από την 9η Νοεμβρίου, διατάξεις που είχαν θεσπιστεί στο 1o lockdown και προβλέπουν εξαιρέσεις από την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και τους Υπαλλήλους Δημοτικών Υπηρεσιών σε Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις, Συνδέσμους Δήμων και Ιδρύματα.

– αρ.53: Αναδρομικά από την 9η Νοεμβρίου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο, για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών λόγω των μέτρων κορωνοϊού.

– αρ.55: Οι Δήμοι, όπως στο 1ο lockdown, έτσι και στο τρέχον σχολικό έτος 2020-2021, θα πληρώνουν την αποζημίωση στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους και κατά το διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 

ΕΛΛΑΔΑ

28 εκ. στους δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων – Τι παίρνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Δημοτικά-σχολεία-Ναύπακτος

Ποσό ύψους 28 εκ. ευρώ κατανέμεται  σε όλους τους δήμους προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 73.550 ευρώ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η δικιά μας Ζωή Δενδραμή στο OPEN

Published

on

By

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» του OPEN, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη η Ζωή Δενδραμή μας εύχεται καλό μήνα και μιλά από το Λονδίνο για την απόφασή της να εργαστεί στην βρετανική πρωτεύουσα όπου και βρίσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση φορολογούμενων για κακόβουλο λογισμικό

Published

on

By

Με ηλεκτρονικό μήνυμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων – ΑΑΔΕ ενημερώνει τους φορολογούμενους  για παραπλανητική αλληλογραφία που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και κάνει χρήση των λογότυπων της Ψηφιακής Πύλης  gov.gr
Η ενημέρωση αναφέρει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3 Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ