Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συζητήσεις για συνεργασία με την Airport Regions Council (ARC) ο Φωκίωνας Ζαΐμης

Published

on

Ένα γόνιμο και ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διάλογο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, μέσω τηλεδιάσκεψης,  με τον Γενικό Διευθυντή της ARC (Airport Regions Council), κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τρόποι αξιοποίησης των Περιφερειακών αερολιμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Airport Regions Council είναι ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με έναν διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του Αεροδρομίου Επιταλίου. Επίσης, ενδιαφέρεται για περαιτέρω ενδυνάμωση του Αεροδρομίου Ακτίου και του Αεροδρομίου Αράξου. Επιθυμούμε τα Περιφερειακά αεροδρόμια να αποκτήσουν τη θέση και τη δυναμική που τους αξίζουν διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών. Για το λόγο αυτό αναζητούμε προτάσεις για την ανάπτυξή τους. Με τον εκπρόσωπο της Airport Regions Council (ARC) κ. Σέργι εξετάζουμε θετικά το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας μας, καθώς μπορεί να είναι χρήσιμος σύμβουλος», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 Δεκεμβρίου:  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – VIDEO

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε της προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.  (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη ημέρα παρέχει μία ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στη διασφάλιση της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή και τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν. Έτσι, θα συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλογή προϊόντων από το σύλλογο “Σκέπη” για τη στηριξη οικογενειών στις γιορτές

Published

on

By

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει:  
“Η Γέννηση του Χριστού μας σε λίγες ημέρες, θα φέρει αισιοδοξία, ευτυχία, υγεία, αγάπη και ευημερία σε όλα τα σπιτικά.
Ο σύλλογος ΣΚΕΠΗ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα στηρίξει τις αδύναμες οικογένειες μοιράζοντας δέματα με τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, ώστε όλες οι οικογένειες, να νιώσουν τη Χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και αυτά τα Χριστούγεννα να είναι πραγματικά ευτυχισμένα για όλους.
Ήδη στα γραφεία μας ξεκίνησε η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας όπως γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη κλπ, και παρακαλούμε όποιους από τα μέλη, φίλους και συμπολίτες μας επιθυμούν και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί, να συστρατευθούν μαζί μας, συνεισφέροντας οτιδήποτε από τα αναφερόμενα είδη.
Η παραλαβή θα γίνεται κατά το ωράριο λειτουργίας των γραφείων στην οδό Τολμίδου 12 ώρες 9:00 έως 11:00 καθημερινά και 17:00 έως 19:00 κάθε Τρίτη.
Σε περίπτωση όπου κάποιος αδυνατεί να τα προσκομίσει ο ίδιος, μπορεί να επικοινωνήσει για να δρομολογηθεί η παραλαβή τους από εθελοντές του συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε θερμά.”

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

Η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας Βάσω Νταουσάνη εκλέχτηκε στην πρώτη θέση με 46 ψήφους.

Στις εκλογές του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Ψήφισαν 128 Έγκυρα 128                      

Ενότητα υπαλλήλων Δημοσίου –ΟΤΑ 57 ψήφοι και 4 έδρες 44,5 %

ΔΑΚΕ. 41 ψήφοι και 3 έδρες 32 %

ΔΑΣ  19 ψήφοι και 2 έδρες 14,8 %

ΕΑΜ 11 ψήφοι  8,7 %

Εκλέγονται

Νταουσάνη Βάσω  46

Τσούκας Βαγγέλης 38

Πανταζής Θάνος 38

Κιρκινέζος Μπάμπης 36

Πανάς Νώντας. 30

Τσιτσέλης  Σωκράτης 25

Μυλωνάς Παναγιώτης 21

Μαλάτου Σόφη 17

Φραγκούλης Δημήτρης 12

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ