Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σπ. Τσέλιος: «Επιχείρηση καθαρισμοί παραλιών» -Ετοιμάζεται  η Ναυπακτία για το καλοκαίρι

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες  καθαρισμού και συντήρησης στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ναυπακτίας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας  – ΔΛΤΝ,  από το Κρυονέρι μέχρι και το αλσύλλιο στο Γρίμποβο και ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

Ο πρόεδρος του  ΔΛΤΝ  Σπύρος Τσέλιος  δήλωσε στο Nafsweek:

«Έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες στη ζώνη ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση περιβάλλοντος, μια και τον Δήμο τον βλέπουμε σαν έναν ενιαίο φορέα, και υπάρχει αλληλοβοήθεια ώστε να  μπορέσουμε να κατεβάσουμε τα κοστολόγια στα διάφορα έργα.

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε στην Κάτω Βασιλική,  μία και είχε γυρίσματα μία τηλεοπτική εκπομπή και έπρεπε να ξεκινήσουμε από κει τους καθαρισμούς. Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε  τους καθαρισμούς και τη διευθέτηση της παραλίας στο Αντίρριο με τη συμβολή της τοπικής κοινότητας και του προέδρου της.

Βρισκόμαστε ήδη στην παραλία της Ψανής με τις εργασίες να προχωρούν και το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουμε και τον καθαρισμό στο Γρίμποβο, ώστε να είναι όλα έτοιμα.

Εκτός από τον καθαρισμό των παραλιών,  που θέλω να πω ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση,  και κάναμε μόνο διαμόρφωση,  θα τοποθετηθούν στην συνέχεια οι  ντουζιέρες και οι  ομπρέλες ώστε να μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει τη θάλασσα.

Επίσης θα παρέμβουμε και στο χώρο της πλαζ  ώστε να μην παρουσιάζει αυτή την εικόνα που έχει σήμερα.

Ταυτόχρονα  προχωράμε και σε αποκατάσταση ζημιών στο φωτισμό στο παραλιακό μέτωπο.

Βάζουμε δηλαδή και τις τελευταίες πινελιές ώστε να μπορεί ο πολίτης, ο λουόμενος να απολαύσει τις παραλίες της Ναυπακτίας».

Σχετικά με την αποκατάσταση σε διάφορα  σημεία του ξύλινου πατώματος στο Γρίμποβο, σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε;

«Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δουλειά. Κάνουμε παρεμβάσεις στο ξύλινο πάτωμα του Γριμπόβου ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε και τα επόμενα χρόνια. Είναι πραγματικά μία πολύ δύσκολη δουλειά που δεν την περιμέναμε.  Έχουμε καθυστερήσει, είμαστε έξω από τους χρόνους αλλά πιστεύω μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο».

Όσον αφορά τον χώρο του Αλσυλίου, που ακούγονται διάφορα περί εγκατάλειψης κ.α,  προχωρούν οι εργασίες;

«Να διευκρινίσουμε το αλσύλλιο είναι ακόμα εργοταξιακός χώρος. Όντως ακούμε πράγματα πολλά και διάφορα,  ξαναλέω είναι εργοταξιακός  χώρος. Είναι μέσα στο Αλσύλιο συνεργεία και εργάζονται. Ξεκίνησαν  οι εργασίες  εκεί  με άτομα από την κοινωφελή εργασία επί θητείας  του κ. Λουκοπούλου.

Εμείς συνεχίσαμε το κομμάτι που έχει να κάνει με τις πλακοστρώσεις στους πεζοδιαδρόμους, όμως έχει πολύ δουλειά ακόμα. Πρέπει να τοποθετηθεί  ο φωτισμός, να γίνει η φύτευση, όπως ακριβώς έχει οριστεί, έχουμε ακόμα να ολοκληρώσουμε αρκετό κομμάτι.  Επαναλαμβάνω, είναι εργοταξιακός χώρος.  Όταν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το Αλσύλλιο θα ενημερώσουμε την κοινωνία της Ναυπάκτου να το επισκεφτεί καθώς θα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος».

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξουμε χρώμα

Published

on

By

Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος μπαίνουν στη ζωή μας καθώς θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Αν και σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος «προάγουν τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση για τις τιμές των παρόχων, προς όφελος των καταναλωτών», στους περισσότερους πολίτες το ζήτημα δημιουργεί δυσκολία στην κατανόηση.

Ας δούμε τι σημαίνει το χρώμα του κάθε τιμολογίου και τη χρήση του.

Μπλε τιμολόγιο

Είναι μια κλειδωμένη τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση του καταναλωτή με τον πάροχο. Έχεις για παράδειγμα 12 μήνες μια σύμβαση με τον πάροχο, ξέρεις ότι η τιμή χρέωσης θα είναι και τους 12 μήνες σταθερή. O πάροχος έχει ενσωματώσει το ρίσκο του σε αυτή την τιμή από την αρχή.

Το μπλε τιμολόγιο συμφέρει αυτόν που έχει πολύ μικρή κατανάλωση.

Πράσινο τιμολόγιο

Η χρέωση της κιλοβατώρας διαμορφώνεται με βάση σταθερές και μεταβλητές τιμές. Δηλαδή, η χρέωση της τελικής τιμής στο πράσινο τιμολόγιο διαμορφώνεται από τρεις συνιστώσες. Από μία σταθερή τιμή βασικής εκκίνησης και από κει και πέρα δίνει κάποια όρια ο προμηθευτής. Ανώτατο και κατώτατο όριο τιμής όπου πάνω και κάτω από αυτά τα όρια ενεργοποιείται η ρήτρα αναπροσαρμογής, ο μηχανισμός διακύμανσης.

Πρέπει να πούμε ότι είναι ενσωματωμένη στο πράσινο τιμολόγιο και μία κυμαινόμενη τιμή η οποία έχει να κάνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής συν το πάγιο.

Κίτρινο τιμολόγιο

Το κίτρινο τιμολόγιο είναι εκτεθειμένο στο χρηματιστήριο ενέργειας στο 100%. Η τιμή διαμορφώνεται με βάση τους δείκτες της χονδρεμπορικής αγοράς.

Πορτοκαλί τιμολόγιο

Το τιμολόγιο αυτό θέλει έξυπνο μετρητή. Το πορτοκαλί όταν έχεις έξυπνο μετρητή, σε κατευθύνει ποιες ώρες της ημέρας να βάλεις σε λειτουργία ενεργοβόρες οικιακές συσκευές που έχεις χαμηλή χρέωση και σε ποιες να αποφύγεις. Είναι καλό για επαγγελματικούς καταναλωτές που έχουν πολλές συσκευές.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 296 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 296ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Η «σκοτεινή» πλευρά του διαδικτύου  :

Κρούσμα με ανήλικους εμφανίστηκε και σε  σχολείο της Ναυπάκτου – Οι εταιρείες τεχνολογίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διαδικτυακών εμπειριών των εφήβων.  Χρησιμοποιώντας…

#   «Τίτλοι τέλους» για Λουκόπουλο :

Με τις παραιτήσεις Τάκη Λουκόπουλου και Γεωργίας Λουκοπούλου – Ντανάση δρομολογούνται εξελίξεις στην δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία», τόσο για την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης όσο και για την…

# Αυξάνονται τα Διόδια κατά 7,6% το 2024 :

Οι παραχωρησιούχοι πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να ενημερώσουν και τυπικά το υπουργείο Υποδομών -όπως οφείλουν από τις συμβάσεις παραχώρησης- για το ύψος της αύξησης που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024…

#  Σπαζοκεφαλιά για καταναλωτές τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα :

Σε ότι αφορά το λεγόμενο «πράσινο» τιμολόγιο, στο  οποίο θα μπουν οι περισσότεροι καταναλωτές (εκτιμήσεις για πάνω από το 70% των πελατών) από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αυτό που παρατηρείται είναι…

#   Είμαστε ειλικρινείς;        ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Αυτή η χρονιά καθώς και οι επόμενες θα έχουν περισσότερες καταστροφικές πλημμύρες, ισχυρότερες καταιγίδες, πιο ακραία κλιματικά φαινόμενα, μεγαλύτερες…

#   Το 2023, αγοράζουμε 14,9% λιγότερα τρόφιμα με τον μισθό :

Ο πληθωρισμός περιορίζει την αγοραστική δύναμη των μισθών, αυτό που ονομάζεται πραγματικός μισθός. Ο πραγματικός μισθός δεν μετριέται σε χρηματικούς όρους αλλά σε όρους αγαθών και υπηρεσιών…

#   Χρήματα στους δήμους για τα σχολεία και λειτουργικές δαπάνες :

Με απόφαση του, το ΥΠΕΣ κατανέμει στους Δήμους της χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό…

#  Ο Ν. Φαρμάκης στη COP28:  «Να αναδείξουμε τις καλλιέργειες ως «εργοστάσια παραγωγής οξυγόνου»!» : 

Την αξιοποίηση της γεωργίας – και ιδιαίτερα των  δενδρωδών καλλιεργειών – για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την αγροτική οικονομία…

#   Ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας :

Η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασιλείου Γκίζα και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ