Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αρμοδιότητα του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου η πίστα Κανόε Καγιάκ του Ευήνου

Published

on

Γ. Μίχος: «Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Ναυπακτία»

Στην αρμοδιότητα του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου εκχωρείται η πίστα σλάλομ-καγιάκ του Ευήνου, κατόπιν σειράς επαφών που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μεταξύ της Επιτροπής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2021:

«Παραχωρείται κατά χρήση στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου Παπαχαραλάμπειο» για αόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς αντάλλαγμα, η ΕΚΤΑΣΗ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (προπονητήριο πίστας σλάλομ-καγιάκ) του Β.Κ. 90 Δημοσίου Ακινήτου, εκτάσεως εμβαδού ενενήντα (90) στρεμμάτων, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στην υπό στοιχεία υπό στοιχεία 25/05-09-2002/Δ.12 απόφαση της Κ.Ε.Δ. και από 10/09/2002 παραχωρητήριο προς την Γ.Γ.Α. και ορίζεται από τα σημεία Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Α στο από Ιουλίου 2001 τοπογραφικό διάγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας».

Η παραχώρηση έχει σκοπό τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και τη χρήση τους για αθλητικές δραστηριότητες μέσω των οποίων θα βγει πολλαπλά ωφελημένη και η  περιοχή της Ναυπακτίας. Η Επιτροπή Διοίκησης, κατόπιν οδηγιών του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Ναυπακτίας και Θέρμου, προκειμένου να δρομολογηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για την επανέναρξη λειτουργίας της πίστας, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική φυσική στη χώρα ολυμπιακών διαστάσεων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, κ. Γεώργιος Μίχος, σε δήλωσή του για την εξέλιξη σημείωσε τα εξής: «Η εμπιστοσύνη της πολιτείας και του ίδιου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, να παραχωρήσει στην αρμοδιότητα του Σταδίου την πίστα του Ευήνου, αποτελεί τιμή και συνάμα αναγνώριση του έργου που παράγεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, το Υπουργείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύντομα θα έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο παρεμβάσεων, μέσω του οποίου ο χώρος θα αποδοθεί και πάλι προς χρήση, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή καθώς αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβαλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ το Σάββατο στην Ψανή

Published

on

By

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στις 20:30 στην πλαζ Ψανής, θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία  με το συγκρότημα Replica

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για τους Συμβασιούχους COVID των ΟΤΑ

Published

on

By

Το άρθρο 6 της αριθμ. 1028/14 Τροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης 27ης Ιουλίου, αφορά την παράταση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H παράταση είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου / Περιφέρειας να δώσει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου  ή όχι.

H ανάγκη των Δήμων, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. , είναι «να ξανανοίξουν θέσεις covid», καθώς πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BABY BALANCE BIKE: Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ενας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”, στις 07 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη παραλία Ψανή, στη πόλη της Ναυπάκτου.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πεντάλ, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

Ποδήλατα ισορροπίας, κράνη και προστατευτικά αγκώνων, παρέχονται από τη διοργάνωση ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια και αναμνηστικό t shirt.

Το νερό ΖΑΓΟΡΑΚΙ διαθέτει δωρεάν τα νερά φροντίζοντας την ενυδάτωση των μικρών “αθλητών”,  ενώ οι μπανάνες Dole διανέμονται δωρεάν δίνοντας ενέργεια στα παιδιά για τον “αγώνα”.

Ο Παιδότοπος – Λουνα Παρκ  PLAYLAND στη παραλία Ψανή στη Ναύπακτο, προσφέρει δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, μια βόλτα στο Καρουσέλ ή στο τραινάκι, ενώ το κατάστημα Παπαδόπουλος Bikes Ναυπάκτου, θα κληρώσει ένα παιδικό ποδήλατο fast junior 18” μαζί με ένα παιδικό κράνος.

Οι “αγώνες” διεξάγονται ανά μια ώρα χρόνου εκκίνησης, ξεκινώντας  από τις 09.00 το πρωί, για λόγους ασφαλείας, καθώς και για να αποφεύγεται η αναμονή και η κούραση των παιδιών.

Τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω πανδημίας του ΕΟΔΥ, για την είσοδο στο χώρο απαιτείται από όλους τους συνοδούς κηδεμόνες των παιδιών και τους θεατές, αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test για covid  48 ωρών, ή αποδεικτικό νόσησης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.prasinomple.gr  διαβάζοντας αναλυτικά και συμφωνώντας με τη προκήρυξη αγώνα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δηλώσεις κλείνουν στις 03/08 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη ώρα προσέλευσης των παιδιών στους “αγώνες”.

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052888 / 26340 25016 / info@prasinomple.gr

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ