Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Γέφυρα Μόρνου ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης

Published

on

Μετά την χθεσινή συνάντηση – ενημέρωση με τους καλλιεργητές και τον ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου στα Μαλάματα Δωρίδας, ( Δείτε δηλώσεις και video) η επόμενη μέρα για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη περιλάμβανε επισκέψεις σε έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας, αποτελούμενο από αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους και τεχνικούς συμβούλους, επισκέφτηκε τον ο Κόμβος στη Γλυφάδα ο οποίος και παραδόθηκε προς χρήση.

Ένα σημαντικό έργο το οποίο λύνει πάρα πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Ακολούθησε επίσκεψη στην παραλία Τολοφώνα, με το έργο για την προστασία της διάβρωσης  των ακτών της περιοχής να υλοποιείται άμεσα.

Σειρά είχε η επίσκεψη στον κόμβο Μαλαμάτων,  έργο δημοπρατημένο που δίνει λύσεις σε  χρόνια προβλήματα στην περιοχή της Δωρίδας και όχι μόνο, με ασφαλή πρόσβαση στο Εθνικό δίκτυο.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε την γέφυρα του Μόρνου συνοδευόμενος από αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και μελετητές του έργου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Ευπαλίου η σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την περιφέρεια, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα έργα που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και στον Δήμο Δωρίδας, σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ