Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ΔΕΥΑΝ η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου

Published

on

Την ΔΕΥΑ Ναυπακτίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 16/3/2018 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας κ. Μαρία Τριανταφύλλου.   Στη συνάντηση που είχε η βουλευτής, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ενημερώθηκε εκτενώς από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο της  επιχείρησης κ. Αγγελική Σμπούκη για το  μείζον ζήτημα του έργου της  επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου της Ναυπάκτου,    το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της επιχείρησης.  Το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού μας.

Όπως  ανέφερε ο Δήμαρχος, το έργο χρηματοδοτήθηκε απο την Ε.Ε. και έπρεπε να ολοκληρωθεί στο ύψος της προβλεπόμενης χρηματοδότησης. Η τότε Νομαρχία που εκτελούσε το έργο, έκρινε ότι χρήζει συμπληρωματικής σύμβασης για την ολοκλήρωσή του και έστειλε το λογαριασμό στη ΔΕΥΑΝ. Όπως  επισήμανε  ο Δήμαρχος  δεν θα γίνει δεκτό να φορτωθεί  ο Ναυπακτιακός λαός ένα επί πλέον κόστος, για το οποίο είναι  υπεύθυνη η Νομαρχία και νυν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και ζήτησε να αναλάβουν τις  ευθύνες τους.

Για το ίδιο ζήτημα η Πρόεδρος  ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΝ έχει επιλύσει τα βασικά προβλήματά  της, δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, για κάτι που δεν είχε την ευθύνη η επιχείρηση. Επίσης ανέφερε ότι, υπάρχουν σοβαρά θέματα νομικής και τεχνικής φύσεως για το έργο  και έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να τεθούν ενώπιον της  Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στη συζήτηση η κ. Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στη δυσκολία του ζητήματος  και ότι η ίδια θα αναλάβει πρωτοβουλία προς κάθε κατεύθυνση,  για την ανάδειξη και την επίλυση του προβλήματος.

Τέλος η ΔΕΥΑΝ, εκφράζει τις ευχαριστίες  στην κ. Τριανταφύλλου για την στήριξη και το συμβολισμό της επίσκεψής της στα γραφεία της επιχείρησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ