Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην κορυφή της ατζέντας του Δήμου Ναυπακτίας η ολοκλήρωση των επεκτάσεων του Σχεδίου Πόλης

Published

on

Για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στις περιοχές Ξηροπήγαδο-Λυγιά και Λεπτοκαρυτικα καθώς και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στις έξι Δημοτικές Ενότητες (Αντίρριο, Αποδοτία, Ναύπακτο, Πλάτανο, Πυλλήνη, Χάλκεια) ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβουλίου Ναυπακτίας, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Β. Γκίζας: «Περιοχές που έχουν ζωτική σημασία για την Ναύπακτο θα τακτοποιηθούν»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε το θέμα στενά από την έναρξη της θητείας μας και εργαζόμαστε προκειμένου να επιλύσουμε χρόνια και σοβαρά προβλήματα.  Θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς σύντομα θα δούμε τις περιοχές που έχουν ζωτική σημασία για την Ναύπακτο να τακτοποιούνται και να ολοκληρώνονται».

Ο κ.Γκίζας ενημέρωσε το σώμα ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2023 με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.  Μέχρι τότε, σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη, θα ολοκληρωθεί η Β1 φάση.  Το Υπουργείο στη συνέχεια θα χρηματοδοτήσει τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, καθώς ο δήμος είχε έγκαιρα υποβάλλει τη σχετική αίτηση, η οποία και έγινε αποδεκτή.  Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι, ο Δήμος Ναυπακτίας ήταν από τους πρώτους δήμους της χώρας που προχώρησε άμεσα και με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» για το σύνολο των Δημοτικών του Ενοτήτων.

Όπως τόνισε ο κ.Γκίζας, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων θα διατεθούν από το Υπουργείο για την επέκταση των Σχεδίων της Ναυπάκτου ανατολικά μέχρι το Ξηροπήγαδο και δυτικά μέχρι τον χείμαρρο Βαριάς.  Ενώ, μετά την οριοθέτηση των ρεμάτων που έλαβε χώρα τους προηγούμενους μήνες, θα ξεκινήσει η προσαρμογή της πολεοδομικής μελέτης για την επανένταξη των περιοχών επεκτάσεων του 2005 και συγκεκριμένα των περιοχών Ξηροπηγάδου-Βαριάς, αλλά και της περιοχής των Λεπτοκαρύτικων.

Τα στάδια για την επανέγκριση του σχεδίου

Η επανέγκριση του σχεδίου για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και την Πράξη Εφαρμογής περιλαμβάνει τα εξής στάδια: τον έλεγχο της διαμορφωμένης κατάστασης ως προς τα κοινόχρηστα και τα κοινωφελή, την επικαιροποίηση των σχεδίων με βάση την οριοθέτηση των ρεμάτων, την επανασύνταξη σχεδίων με τις ισχύουσες προδιαγραφές και συντεταγμένες των κορυφών των οικοδομικών τετραγώνων, τη διαδικασία ανάρτησης και τον έλεγχο από το ΣΥΠΟΘΑ, καθώς και τον έλεγχο της πορείας της γεωλογικής μελέτης.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ