Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ναύπακτο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας

Published

on

Την Ναύπακτο επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γκίζα, με αφορμή την επιχορήγηση του Δήμου Ναυπακτίας με το ποσό των 2,2 εκ. ευρώ από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τη σύνταξη του συνόλου των μελετών κατασκευής του έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Κάστρου) ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (τούνελ).  Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν κοινές δηλώσεις για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της Ναυπάκτου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας σημείωσε:

«Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε αυτό που έχει περισσότερη σημασία για την Ναύπακτο, το να αναδειχθεί ο πολιτιστικός της πλούτος και να ξεμπλοκάρει το κυκλοφοριακό που τόσο ταλανίζει την πόλη. Τη φυσική ομορφιά της Καστροπολιτείας της Ναυπάκτου πρέπει να την αποδώσουμε εκεί που ανήκει, στον κάθε πολίτη είτε είναι κάτοικος είτε είναι επισκέπτης αυτού του μοναδικού τόπου. 

Ευχαριστώ Δήμαρχε που υποβάλλατε τη μελέτη, την οποία εξέτασαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και πλέον χρηματοδοτούμε.  Να είστε σίγουροι ότι όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών έρχεται η Κυβέρνηση και τα χρηματοδοτεί με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της».

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας σχολίασε: 

«Η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού σήμερα στην Ναύπακτο έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς λίγες ημέρες πριν ο ίδιος προσυπέγραψε ένα πάρα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο για εμάς, αυτό της εκπόνησης των μελετών για τη δημιουργία του εναλλακτικού δρόμου της πόλης μας.  Η Ναύπακτος αποτελεί Καστροπολιτεία και με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί ακριβώς αυτό το σπουδαίο πλεονέκτημά της.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί προϊόν της εργασίας που ξεκινήσαμε ως Δήμος Ναυπακτίας με τις υπηρεσίες μας και την Αιτωλική Αναπτυξιακή με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κοτρώνη και τα στελέχη της. 

Σημειώνω εδώ ότι, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός έδωσε το πράσινο φως όχι μόνο για αυτή τη μελέτη, αλλά και για την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου αφού εξετάστηκε η σκοπιμότητά του.  Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στο αποτέλεσμα.  Κυρίως όμως ευχαριστώ τον κ. Πέτσα, που κατανόησε από την πρώτη στιγμή τη σπουδαιότητα του έργου και έδωσε τη δική του συναίνεση και προσυπογραφή».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ