Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Πάτρα η Πανελλήνια Συνάντηση των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης

Published

on

Στον ρόλο των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27 επικεντρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι εδώ στη Δυτική Ελλάδα, όχι μόνο γιατί το Περιφερειακό μας Ταμείο πετυχαίνει διαρκή άλματα στις πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και γιατί υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και άλλες δράσεις που αφορούν στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσορίζοντας στην Πάτρα τα στελέχη των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης της χώρας.

Ο κ. Φαρμάκης παρέθεσε στοιχεία γιο 2022, και όπως επεσήμανε οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εκτέλεσε το ΠΤΑ/ΠΔΕ ως υπόλογος διαχειριστής, ανήλθαν σε 106.526.782,29 ευρώ, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, καθώς όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, οι πληρωμές αυξήθηκαν κατά 132% σε σχέση με το 2019 (45.868.354 ευρώ), παρουσιάζοντας διαρκή και σημαντική βελτίωση κάθε χρόνο.

«Είμαστε ευτυχείς λοιπόν που το Περιφερειακό Ταμείο Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης του τόπου μας και ακολουθεί τους αντίστοιχους ρυθμούς των υπολοίπων Περιφερειακών Ταμείων που εξ όσων γνωρίζω, μέσα στο προηγούμενο έτος προχώρησαν σε πληρωμές συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.  Οφείλω να συγχαρώ δημόσια για άλλη μία φορά, τον Διευθυντή και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλους εσάς που συνδράμετε καταλυτικά τις προσπάθειες των Περιφερειών για ταχεία αξιοποίηση των πόρων. Εξάλλου, όπως πολλές φορές έχω πει, τα χρήματα αυτά, είναι χρήματα που πέφτουν στις τοπικές αγορές και στις τοπικές κοινωνίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ Χρήστος Τζομάκας αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα και το έργο που έχει παραχθεί από τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κατά τα είκοσι χρόνια λειτουργίας τους. Όπως τόνισε εξελίχθηκε σε χρήσιμο πολυεργαλείο για την εφαρμογή της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής. Αναφερόμενος σε στοιχεία, επεσήμανε ότι τα ΠΤΑ έχουν αναλάβει ένα σημαντικό μέρος εκκαθάρισης και πληρωμής δαπανών Π.Δ.Ε. που βαίνει διαρκώς αυξανόμενο και πρόσθεσε: «Για το 2022 οι πληρωμές έργων του Π.Δ.Ε. που διενεργήθηκαν μέσω των ΠΤΑ πανελλαδικά ανήλθαν σε άνω του 1,4 δις ευρώ, ενώ για την περίοδο 2014-2022 τα ΠΤΑ διαχειρίστηκαν πιστώσεις και προέβησαν σε πληρωμές άνω των 7,6 δις ευρώ».

  • ­Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/JEgl_wpdOC4

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΝΔ συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη Γενική Απεργία της  Τετάρτης 17ης Απριλίου,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει: 

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε μείωση των διοδίων της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ   έχει λάβει απόφαση και συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ   17   ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 9:30″

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Black Out» από την θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου

Published

on

By

Η αστυνομική κωμωδία «Black Out» του Jack Sharkey, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου ξεκινά με την προετοιμασία ενός δείπνου στην έπαυλη των Γουίκενχαμ στις Βερμούδες. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής και η βοηθός του φτάνουν στο αρχοντικό πριν από τους καλεσμένους καθώς έχουν λάβει ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει έναν φόνο που πρόκειται να γίνει στην έπαυλη εκείνο το βράδυ. Κι εκεί που έχουν μαζευτεί όλοι οι καλεσμένοι, ξεσπά μια καταιγίδα. Ξαφνικά σβήνουν τα φώτα και τότε…

Ένας πυροβολισμός.
Ένα ματωμένο στιλέτο.
Ένα σημείωμα γραμμένο με αίμα.
Ένα δηλητηριασμένο ποτό.
Φόνος στις Βερμούδες.
Ποιός έγραψε το μυστηριώδες σημείωμα που έχει ο επιθεωρητής;
Τι γυρεύει μια άγνωστη στο σπίτι των Γουίκενχαμ;
Τι μυστικά κρύβουν οι οικοδεσπότες αλλά και οι καλεσμένοι τους;

Η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι και να ανακαλύψει τον ή τους ένοχους. Μια κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, ευτράπελες σκηνές, κωμικές ανατροπές,  που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Ταυτόχρονα, προβάλλει ένα κοινωνικό μήνυμα κατά της ανθρώπινης απληστίας και της υποκρισίας που καταλύει τις ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας …

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για την Ανακύκλωση και το Νερό, στο ΔΣ Γαλατά Ναυπακτίας

Published

on

By

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα  των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά Ναυπακτίας και του Συλλόγου Γυναικών Γαλατά η «Αρμονία» και σε συνεργασία μαζί τους, η Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε»  πρόκειται να υλοποιήσει περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης για την Ανακύκλωση και το Νερό, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά και τους γονείς τους.

Η δράση θα υλοποιηθεί στον περίβολο χώρο του ΔΣ Γαλατά το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 13.00 και θα περιέχει δύο διαδραστικά παιχνίδια, υπενθυμίζοντας στους μικρούς μαθητές και γονείς τις αξίες της ανακύκλωσης καθώς και τη σημασία της εξοικονόμησης του νερού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ