Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στηρίζει Γκίζα η παράταξη του Ντ. Τσουκαλά

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο Ντίνος Τσουκαλάς και η δημοτική παράταξη «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» δίνουν την στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα. Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο συνδυασμός μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» και ο επικεφαλής του Ντίνος Τσουκαλάς, από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για το αύριο του Δήμου Ναυπακτίας υπήρξαμε ξεκάθαροι απέναντι σε όλες και σε όλους. Μιλήσαμε για τις αρχές που επιθυμούμε να διέπουν τη διοίκηση του Δήμου μας, καθώς και για το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει και επιθυμούμε να εφαρμοστεί στην επόμενη θητεία, δίνοντας στη Ναυπακτία την ώθηση που της αξίζει.

Η πρωτοβουλία μας αυτή αποτέλεσε συνέπεια της διαπίστωσης των βασικών ελλείψεων που έχει σήμερα ο Δήμος, σε επίπεδο οργάνωσης, σε επίπεδο σταθερής διοίκησης και κυρίως σε επίπεδο οράματος.

Από αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι δυνατόν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να επιλέξουμε ως καλύτερη λύση για τον τόπο μας τη δημοτική αρχή του κ. Τάκη Λουκόπουλου, που δυστυχώς δεν μπόρεσε επί πέντε χρόνια να δώσει λύσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας.

Που οδηγούμαστε λοιπόν; Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, αποτελεί την άλλη επιλογή, την οποία και αποφασίσαμε να στηρίξουμε, ξεκαθαρίζοντας όμως και εδώ πως η συγκεκριμένη μας κατεύθυνση δεν είναι άκριτη.

Αναγνωρίζοντας καταρχήν την καθαρότητα του ίδιου, έτσι όπως κατά κοινή ομολογία έχει αποτυπωθεί στη Ναυπακτία από την προσωπική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια των συναντήσεων και συζητήσεων που έγιναν αυτές τις ήμερες καταλήξαμε στην απόφαση στήριξης προς το πρόσωπό του.

Συμφωνώντας σε θέματα αρχών και στη φιλοσοφία της διοίκησης που πρέπει να διέπει το Δήμο Ναυπακτίας, βρήκαμε κοινή γραμμή στα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τη Ναυπακτία, το σήμερα του τόπου μας και κυρίως την επόμενη μέρα του.

Βασικές από τις προτάσεις της παράταξής μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» είναι κοινές με εκείνες της «Συνεργασίας Πολιτών», πράγμα που σημαίνει πως οι πολλοί μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις εφαρμόσουν.

Στα πλαίσια αυτά και αφού γίνει ξεκάθαρο σε όλους και σε κάθε τόνο πως η στήριξή μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν καμίας συναλλαγής θέσεων στην επόμενη ημέρα του Δήμου, δηλώνουμε συμπαραστάτες του κ. Βασίλη Γκίζα στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, για ένα καλύτερο αύριο για τη Ναυπακτία, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά, εκφραστής της οποίας κατά κοινή ομολογία είναι η παράταξή μας, αλλά και ο συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος.

Η παράταξή μας «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος», εύχεται στον κ. Βασίλη Γκίζα καλή επιτυχία, και δηλώνει παρούσα και δυνατή στη νέα θητεία, συνδιοικώντας με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, έχοντας έναν και μόνο στόχο, το καλύτερο μέλλον για τη Ναυπακτία μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ