Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ναύπακτο ο υφυπουργός και ο Γ.Γ. Αθλητισμού

Published

on

Την Ναύπακτο επισκέφτηκαν, σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Στις 5.30 το απόγευμα έφτασαν στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, όπου και τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, η Επιτροπή Διοίκησης του Σταδίου με τον πρόεδρο της Γιώργο Αλεξόπουλο, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν έργα που εκτελούνται στο Εθνικό Στάδιο, ενώ περιηγήθηκαν τους χώρους του. Στην συνέχεια υφυπουργός, Γεν. Γραμματέας και δήμαρχος κατευθύνθηκαν στο γήπεδο Λυγιά, όπου προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα. Η επόμενη στάση ήταν το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, που ολοκληρώνονται τα έργα για τις αθλητικές υποδομές. Ακολούθως, υφυπουργός και Γ.Γ. Αθλητισμού έφτασαν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου και τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος  και ο Γ.Γ του Δήμου Κώστας Κονίδας.

Ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με τις αθλητικές υποδομές την Ναυπάκτου. Στην συνέχεια, στην αίθουσα «Ναυπακτία» στο λιμάνι, αφού  έγινε απολογισμός του έργου της Διοίκησης του Σταδίου για την περίοδο 2015-2018. Ακολούθησε συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές της Ναυπάκτου, με τον κ. Βασιλειάδη να ανακοινώνει την τοποθέτηση ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο, έργο  προϋπολογισμού ύψους 600.000 ευρώ, με εξασφαλισμένη την πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση για τα έργα υποδομής και αναβάθμισης του Σταδίου τα οποία έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και βρίσκονται σε εξέλιξη, που αφορούν την ενεργειακή αυτονομία του Σταδίου με την τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων, αλλά και την  επισκευή του μαντρότοιχου στην βορινή πλευρά της περίφραξής του. Ανάμεσα στα έργα που θα προγραμματιστούν για να υλοποιηθούν εντός του 2019,  είναι η δημιουργία μικρού κλειστού γυμναστηρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες γηπέδου μπάσκετ/ βόλεϊ, μια και με την τοποθέτηση του ταρτάν το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ θα μεταφερθεί στην βορειοδυτική πλευρά του Σταδίου. Υπήρξε επίσης και συζήτηση για την επέκταση των κερκίδων στο κλειστό του μπάσκετ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ