Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Ναύπακτο το 24ο Εθνικό Συνέδριο AHEPA Hellas ( 9-10 Ιουνίου 2023)

Published

on

Στη Ναύπακτο θα χτυπάει η καρδιά της AHEPA Hellas το διήμερο 9-10 Ιουνίου, καθώς έχει προγραμματιστεί το 24ο πανελλαδικό συνέδριο της οργάνωσης. Το τμήμα της Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto 1571» ως  οικοδεσπότης θα υποδεχτεί τους συνέδρους/μέλη AHEPA από όλη την Ελλαδική επικράτεια, φιλοδοξώντας να προβάλλει την πόλη αλλά και την σημαντική  ιστορία της.

Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023, στα πλαίσια της έναρξης του συνεδρίου διοργανώνεται πολιτιστική βραδιά στον Πύργο του Μπότσαρη στο λιμάνι της πόλης. Καθώς η Ναυπακτία  έχει δώσει γενιές μεταναστών ειδικά στην Αμερική, η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες μετανάστες που προόδευσαν στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ. Θα εκφωνηθεί επίκαιρη σχετική ομιλία από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Κο Θεοδωρόπουλο Σωτήρη. 

Το παρόν θα δώσει ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA (Washington D.C) κ Jimmy Kokotas, οι αρχές του τόπου, καθώς και μέλη της οργάνωσης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την τιμητική βράβευση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ George Tsunis, στο πρόσωπο του οποίου τιμώνται όλοι εκείνοι οι Έλληνες μετανάστες που δεν ξέχασαν τη Μητέρα Πατρίδα και που κρατούν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο προς αυτήν.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της πόλης, θα γίνουν οι εργασίες του συνεδρίου που θα κορυφωθούν με τις ετήσιες αρχαιρεσίες για την εκλογή  του νέου διοικητικού συμβουλίου της Χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το φετινό εθνικό συνέδριο της οργάνωσης έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών από μέλη από την Ελλάδα και την Αμερική. 

Το συνέδριο είναι συνδιοργάνωση και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου «AHEPA Hellas», Άγγελος Σταυρόπουλος, με αφορμή την οργάνωση του συνεδρίου στην Ναύπακτο επισημαίνει: «Είναι μεγάλη η τιμή η παρουσία του πλήθους συνέδρων στο συνέδριο της Ναυπάκτου αλλά και στην εκδήλωση της Παρασκευής. Η Ναύπακτος δείχνει το καλύτερό της πρόσωπο προς τα έξω και εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στους ομογενείς που διέπρεψαν στο εξωτερικό και με τη σειρά τους βοήθησαν τους τόπους καταγωγής τους στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, που είναι δωρεά του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ελληνοαμερικανού Δημητρίου Παπαχαραλάμπους. Θα χαρούμε να υποδεχθούμε τους φιλοξενούμενούς μας και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην ανοικτή τελετή έναρξης  στον κήπο του Μπότσαρη την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19:30μμ»

 

296034907_10160259561508011_611050071593873545_n.jpeg

Χορηγοί της εκδήλωσης της Παρασκευής είναι οι εταιρείες:

CSE– ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ, ROCAREFRACTORIESΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, PRINTSYST– ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΕΛΑΔΑ– ΟΥΖΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ANGELAKISFRUITS,EVLOGIA– ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TERRAMEDI– ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ, ΓΡΑΤΣΑΝΗΣ– ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ,ΑΦΟΙ Ε. ΜΗΛΑ ΕΕ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,STILIARASHONEY– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕΛΙ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGRINO – ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ζωγράφος Γ. Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο πίνακες αφιερωμένους στην ιστορία της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο εξαιρετικούς πίνακες που φιλοτέχνησε με αφορμή την ατομική του Έκθεση «Ναυς + Πήγνυμι», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

Τους πίνακες παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, παρουσία της αρχαιολόγου και εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Βίβιαν Στάικου και του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη κ. Γιώργου Κοτρώνη που είναι συνδιοργανωτές της Έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης για τις ανάγκες της Έκθεσής του, την οποία είχε εγκαινιάσει προσωπικά η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, βυθίστηκε στη μακραίωνη ιστορία της Ναυπάκτου και φιλοτέχνησε δυο νέα έργα για την καστροπολιτεία του Κορινθιακού Κόλπου: την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) και την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829).

Η Έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο “8ο Corinth Rift Laboratory School” στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Corinth Rift Laboratory School (CRL School 2023) στην πόλη της Ναυπάκτου από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το Corinth Rift Laboratory είναι ένας κοινός τόπος ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής υποδομής παρατήρησης της Ευρασιατικής Τεκτονικής Πλάκας  ως παρατηρητήριο κοντινών ρηγμάτων (πρόγραμμα EPOS).

Πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα κατανόησης των γεωφυσικών φαινομένων και του γεωτεκτονικού υποβάθρου των περιοχών πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Μέρος των εργασιών του CRL School πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που πρόσφερε την υλικοτεχνική του υποδομή (εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) για την επιμόρφωση μαθητών και καθηγητών και για την παραγωγή νέου επιστημονικού κεφαλαίου.

Η φιλοξενία υποστηρίχθηκε από τον Διευθυντή κ. Χρήστο Ιωάννου, την υποδιευθύντρια Γεωργία Τσιάρα και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Πλατανιώτη και Κώστα Κραββαρίτη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

452η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων να είναι και φέτος η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η Τελετή της Αναπαράστασης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ, η Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων στο Ενετικό Λιμάνι την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Η σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκη «Ναυς + Πήγνυμι» παραμένει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

 Αναλυτικό Πρόγραμμα της 452ης Επετείου:

(30 Σεπτεμβρίου –  8 Οκτωβρίου 2023)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

 •  16:00, Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto»
  Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».
  Παραλία Ψανής
  • 21:00, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
  Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Τετάρτη, 4  Οκτωβρίου 2023

 •  21:00, Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή μεσαιωνικής και ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Κατσαρού με θέμα «Τα σχολεία στο Βυζάντιο. Οργάνωση της κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης κατά την περίοδο της μεσοβυζαντινής “αναγέννησης” (11ος -12ος αι.) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας». Παρουσίαση: κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος».
  Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη

Κυριακή, 8  Οκτωβρίου 2023

 • 07:30 – 10:30, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.
  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου
  • 11:00, Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Οκτώβριος  2023 (έως 7.10.23)

«Ναυς + Πήγνυμι», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)
Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, Δήμος Ναυπακτίας, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ