Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις εργασίες της νέας προσωρινής γέφυρας στον Εύηνο ποταμό ο Ν. Φαρμάκης και ο Β. Γκίζας

Published

on

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου

Τις εργασίες που εκτελούνται στον Εύηνο ποταμό, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών, για την κατασκευή της νέας προσωρινής γέφυρας, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, που συνοδευόταν από  την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Θανάση Μαυρομμάτη, ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και στόχο, την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Για την πορεία εξέλιξης του έργου κατασκευής της νέας προσωρινής γέφυρας ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Ναυπακτίας Ντίνο Τσουκαλά, ΘωμάΚοτρωνιά και Σπύρο Τραχύλη και τους Προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλατά Λευτέρη Μπαλωμένο  και Περιθωρίου Γιώργο Δαδάνη.

«Είμαστε εδώ για να δούμε από κοντά τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου και βέβαια, για να τονίσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υπηρεσίες της, είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων και σε ό,τι της ζητηθεί. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, που θα αποκαταστήσει την προσπελασιμότητα, αλλά είναι και ένα έργο αρκετά σύνθετο, αφού εκτός από οδικό, είναι και ένα έργο διευθέτησης των αγωγών ύδρευσης του Μεσολογγίου καθώς και του δικτύου τηλεπικοινωνιών» ανέφερε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Υπουργείο, πρόκειται για μία ενδιάμεση λύση, καθώς μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας, στη θέση εκείνης που καταστράφηκε από τις κακοκαιρίες του περασμένου χειμώνα.

«Η αγωνία μας για τα καιρικά φαινόμενα είναι διαρκής. Και τώρα έχουμε ενημέρωση για το νέο μέτωπο κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας τα επόμενα 24ωρα και βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας. Είμαστε παρόντες, δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και γνωρίζουμε πως τόσο αυτή εδώ η περιοχή όσο και πολλές άλλες στη Δυτική Ελλάδα, έχουν ανάγκη από σύγχρονες και πιο ανθεκτικές υποδομές. Αυτή την προσπάθεια δεν θα τη σταματήσουμε ποτέ…» συμπλήρωσε ο κ. Φαρμάκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ