Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Στοίχημα» η νέα πενταετία – Συνέντευξη του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά στο Nafsweek.gr

Published

on

Σε ένα απολογισμό της τετραετίας που πέρασε, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και στα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, προχωρά μέσα από συνέντευξη που δίνει  στο Nafsweek.gr, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς.  Απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε, ερωτήματα  που αφορούν  θέματα πολιτισμού , τουρισμού,  παιδείας και πρόνοιας, βάζοντας θετικό πρόσημο στην  τετραετία αυτή.  Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ως «στοίχημα» της δημοτικής αρχής την  πενταετία  που ξεκινά  από τη νέα χρονιά με στόχο  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  των συμπολιτών μας και του τόπο μας.

Κοιτάζοντας πίσω την τετραετία που πέρασε, ως αντιδήμαρχος αλλά και ως δημοτική αρχή, ποιος είναι ο απολογισμός σας;

«Η τετραετία την οποίαν διανύσαμε ως δημοτική    αρχή θεωρώ ότι είχε μία θετική πορεία και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη τον Οκτώβριο.

Θα πρέπει ωστόσο να εστιάσουμε στην πρώτη διετία της τετραετίας μας που είχε προβλήματα, όπως όλη χώρα, όλη η παγκόσμια κοινότητα, αυτά του  κορωνοϊού.

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία δεν μας άφησε να  λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε και όχι μόνο εμάς αλλά και την περιφέρεια και σε κεντρικό επίπεδο.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε πίσω σε κάποια θέματα τα οποία είχαμε σχεδιάσει.

Όσον αφορά τη δικιά μου θητεία, που είχα αναλάβει τα κομμάτια του πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας, και πρόνοιας, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, πιστεύω ότι έγινε μία εξαιρετική δουλειά.

Αυτό βέβαια δεν εξαρτήθηκε μόνο από μένα αλλά από το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου και       βέβαια από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος στήριξε οτιδήποτε χρειάστηκε για να μπουν σε μία βάση όλα αυτά τα πράγματα».

Η Ναύπακτος έχει κάποιες συγκεκριμένες εκδηλώσεις γνώστες χρόνια, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της πόλης  και του Δήμου. Τι πρόσθετο κάνατε στον τομέα του πολιτισμού;

«Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι αλληλένδετα έτσι οι αναβαθμισμένες εκδηλώσεις είναι αυτές που φέρνουν και κόσμο την πόλη.

Κάθε φορά στις αντίστοιχες εκδηλώσεις βλέποντας ξένο κόσμο ρωτάω από πού ήρθαν και αν έχουν έρθει για πρώτη φορά στη Ναύπακτο, μια και  όλοι αυτοί είναι οι αυριανοί πρεσβευτές της πόλης.

Για παράδειγμα στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας  και της Μεγάλης Παρασκευής ήταν  πάρα πολύς  κόσμος που είδε τις προβολές που έγιναν μέσω του δήμου και στο YouTube,  και είχαν θετικό αντίκτυπο γιατί ήρθε και καινούργιος κόσμος τη συγκεκριμένη περίοδο στην πόλη.

Τόσο οι εκδηλώσεις της Ναυμαχίας όσο και της    Μεγάλης Παρασκευής θεωρώ  ότι αναβαθμίστηκαν επί θητείας μας, ήρθαν μεγάλα ονόματα στη Ναύπακτο, που είναι μία έμμεση διαφήμιση.

Μην ξεχνάμε ότι πέρασαν από δω ο πρώην         πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι νυν    πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επίσης επισκέφθηκαν την Ναύπακτο μεγάλα ονόματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία της Ναυμαχίας.  Όλο αυτό είναι μία έμμεση διαφήμιση για την πόλη και για την περιοχή».

Στο κομμάτι του τουρισμού που αφορά και τα πεδινά και τα ορεινά τι θεωρείται ότι  προσθέσατε;

«Να πάρουμε σαν δεδομένο ότι μετά την πανδημία σε πανελλαδικό επίπεδο ο τουρισμός εμφανίζει μία αύξηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ναύπακτος θα είχε περισσότερο κόσμο αν δεν γινόταν κάποιες    στοχευμένες κινήσεις.

Βέβαια δεν κάναμε κάτι μαγικό, απλά στοχευμένα προβάλαμε τις ομορφιές της περιοχής μας, τα       συγκριτικά  πλεονεκτήματα που δελεάζουν έναν     επισκέπτη να μας επισκεφτεί.

Στο ορεινό κομμάτι, αν εξαιρέσει κάποιος την πρόσβαση, το οδικό δίκτυο το οποίο είναι αλήθεια πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, με το θέμα να αφορά την περιφέρεια, για κάτι που συνεχώς   πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα     χωριά μας στην Ορεινή Ναυπακτία είναι πανέμορφα και έχουν γίνει και επενδύσεις σε καταλύματα και   υποδομές.

Όσον αφορά το πεδινό μέτωπο, που ξεκινά από τα Κρυονέρια και καταλήγει στη Φωκίδα, εδώ έχουμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Αφορά το κομμάτι στην Βαριά (νεροτσουλήθρες)  όπου  για χρόνια αποτελούσε μία εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας ταυτόχρονα.

Εκεί δημιουργήθηκαν παιδική χαρά, χώροι ανα-ψυχής και περιπάτου για τους συμπολίτεςς μας,  τα γήπεδα Beach Volley που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντίστοιχα έχει αναπλαστεί και το κομμάτι του  Γριμπόβου, με τη δημιουργία παιδικής χαράς την  διαμόρφωση του αλσυλλίου αλλά και την κατασκευή πίστας BMX, όπου  εκεί μπορούν να  φιλοξενηθούν διεθνείς αγώνες.

Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν και τα νέα Seatrac. Όλα αυτά αναβαθμίζουν σε ποιότητα το παραλιακό μέτωπο, με την Ναύπακτο να είναι από τις ελάχιστες πόλεις στη χώρα μας που μπορείς να κάνεις μπάνιο μέσα στον αστικό ιστό.

Σημαντικό κομμάτι είναι και αυτό του αθλητικού    τουρισμού, όπου φιλοξενήσαμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite surf στην παραλία του Γριμπόβου με αθλητές από όλο τον κόσμο να βρίσκονται στη Ναύπακτο για ένα δεκαήμερο.

Μάλιστα, μπορούμε να ανακοινώσουμε,  εκτός    σοβαρού απροόπτου, ότι το καλοκαίρι του 2024  από τις  3 έως και  9 Ιουνίου, η Ναύπακτος θα  φιλοξενήσει διεθνή αγώνα jet ski με συμμετοχές    αθλητών από όλο τον κόσμο».

Για την αρμοδιότητά σας που αφορά τα σχολεία και τις υποδομές ποια είναι η εικόνα;

«Για ένα κομμάτι που μπορώ σαν αντιδήμαρχος να αισθάνομαι υπερήφανος είναι για τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί με τις σχολικές επιτροπές για την αναβάθμιση των κτιρίων καθώς και των αύλειων  χώρων των σχολείων.  Καταργήσαμε τις λυόμενες αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο της Δάφνης.

Σε χώρους σχολείων έχουν τοποθετηθεί πλαστικοί χλοοτάπητες, έχουν δημιουργηθεί  χώροι αθλο-παιδιών, που έχουν γίνει πόλος έλξης για τα παιδιά που συγκεντρώνονται χειμώνα και καλοκαίρι εκεί».

Στο κομμάτι της πρόνοιας, και σε δύσκολους καιρούς που περνάει η κοινωνία μας, τι βήματα έχουν γίνει;

«Παραλάβαμε το Κοινωνικό παντοπωλείο με 120   συμπολίτες μας να σιτίζονται καθημερινά και αυτή τη στιγμή έχουν αυξηθεί 278.

Οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας κάθε μέρα παραλαμβάνουν από το Κοινωνικό παντοπωλείο και το μαγειρείο μερίδες φαγητού, καθώς και ρούχα μία και έχουμε τμήμα ένδυσης αλλά και σχολικά είδη που έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Μία φορά το μήνα οι ωφελούμενοι  παραλαμβάνουν τρόφιμα τα οποία χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.  Να σημειώσω ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση ενός κτιρίου το οποίο θα λειτουργεί ως εστιατόριο.

Όσον αφορά το κομμάτι του Επιδόματος Αλληλεγγύης -ΚΕΑ διεκπεραιώνουμε όλα τα έγγραφα τα   οποία απαιτούνται για να πάρει κάποιος το επίδομα απορίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί το Παράρτημα Ρομά όπου γίνονται όλες οι ενημερώσεις που       αφορούν την κοινότητα αλλά και τα παιδιά τους που θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, να κάνουν τα εμβόλια, κλπ.

Μια υπηρεσία φροντίδας σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες για χρόνια. Επίσης λειτουργούμε μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης στελεχωμένη με επιστήμονες.

Θεωρώ ότι όλο αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα μας από δω και πέρα παρέχοντας αυτές τις  υπηρεσίες στου συμπολίτες μας γιατί τα πράγματα δείχνουν δυστυχώς πως δεν βαδίζουν προς το καλύτερο».

Κλείνοντας, και με δεδομένο ότι είστε ανάμεσα στους τρεις πρώτους δημοτικούς συμβούλους σε αριθμό ψήφων, αυτό σημαίνει και πάλι θέση αντιδημάρχου στην νέα πενταετία της δημοτικής αρχής;

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι δική μου απόφαση. Εάν ο δήμαρχος θεωρεί ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος σε οποιονδήποτε τομέα, έχω την εντύπωση ότι θα κάνει την επιλογή του.

Πιστεύω ότι είναι το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, και από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται ο καθένας, η επόμενη πενταετία για τους συμπολίτες μας και για τον τόπο μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mystery Event ιστορικών αυτοκινήτων στην Ναύπακτο!

Published

on

By

Σαράντα εντυπωσιακά ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν στο φετινό Mystery Event που είχε ως τερματισμό την Ναύπακτο, μετά από περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή.

Στον ξεχωριστό αυτό αγώνα, η διαδρομή παραμένει άγνωστη έως και την τελευταία στιγμή, καθώς οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για το σημείο εκκίνησης από τους διοργανωτές μέσω sms τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.  Εκεί, παραλαμβάνουν έναν κλειστό φάκελο με οδηγίες για τη διαδρομή.

Η αφετηρία για το φετινό Mystery Event ορίστηκε στο Αντίρριο, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει το Αιτωλικό, το Θέρμο, τη Γέφυρα Μπανιά και τον τερματισμό να είναι στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση, την εξαιρετική διαδρομή και το φυσικό τοπίο της περιοχής.  Σημειώνεται ότι, το παλαιότερο αυτοκίνητο που συμμετείχε ήταν ένα προπολεμικό MG και το νεότερο ένα μοντέλο του 1981.

Β. Γκίζας: «Ένας αγώνας προπομπός για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις»

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας σημείωσε:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί προπομπό επόμενων αντίστοιχων και ακόμη μεγαλύτερων διοργανώσεων αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο Δήμος μας παραμένει ανοικτός σε σημαντικά και ποιοτικά γεγονότα που αναδεικνύουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».   Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους διοργανωτές κ Γιάννη Καράμπελα και κ. Νίκο Τζελέπη, τους συνεργάτες τους και το σύνολο των συμμετεχόντων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

L’ Étape Greece by Tour de France: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός (VIDEO)

Published

on

By

Με αφορμή τη διεξαγωγή του εμβληματικού ποδηλατικού αγώνα  L‘ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA, ο οποίος διοργανώνεται τον Απρίλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, εκδήλωση και ανοιχτή συζήτηση για την αστική και τουριστική ποδηλασία και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν στη χώρα μας. 

Ο δημοφιλέστερος και πιο απαιτητικός αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, στις 6 Απριλίου 2024, με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο διαδρομών και σταδίων. Οι φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν 3 απολαυστικές διαδρομές στα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού αγώνα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει   στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»!

Την εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece, Βάσια Μπιρλιράκηο Βλαδίμηρος Πέτσας, Race Director του L‘ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA και η Βίκυ Καραδήμου, Corporate Affairs and Communication Professional της Kosmocar– Skoda, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Το L‘Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA αναμένεται να προσελκύσει στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από 3.000 αθλητές, θεατές και επισκέπτες από 20 χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα και θέλει και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες διοργανώσεις παγκοσμίως με επιτυχία.

Οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 23 Μαρτίου 2024: https://greece.letapebytourdefrance.com/registration

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 304 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 304ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Ένα χρόνο σε αναμονή!  :

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, από τον Απρίλιο 2023,  κλειστή παραμένει η τοξωτή  Γέφυρα του Μόρνου ποταμού για λόγους ασφάλειας με την απαγόρευση διέλευσης…

#   «Μπλόκο» στη Γέφυρα- Συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις :

Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην διαμαρτυρία συμμετέχουν οι μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών…

#   Τι παίρνει η Ναυπακτία από τα αιολικά   :

Συνολικά  από τις 36 κοινότητες οι κάτοικοι των οποίων θα λάβουν έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας,  οι  19 από αυτές τις κοινότητες βρίσκονται στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, όπου έχουν εγκατασταθεί αρκετά αιολικά πάρκα…

#   Μια Ελλάδα που αργοπεθαίνει    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                              

Πολλά χωριά της Ελλάδας, παράδειγμα η ορεινή Ναυπακτία, βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται ολοένα περισσότερο ή και να εξαφανίζεται.  Η περιφέρεια συρρικνώνεται…

#  Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου, πλέον πραγματικότητα :

Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα καθώς  εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου. Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια προσπαθειών…

#  «Αγκάθι»  η Διαχείριση απορριμμάτων   : 

Στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων επιδιώκεται η μετάβαση από τις μεγάλες    εγκαταστάσεις μηχανικής διαλογής (όπου καταλήγουν σύμμικτα τα απόβλητα) σε μικρότερες εγκαταστάσεις…

#   Τράπεζες, πόσο μας χρεώνουν :

Οι τράπεζες χρεώνουν κάθε ενέργεια που κάνουμε,    καθώς έχουν επιλέξει την λύση των «προμηθειών».  Την στιγμή που εδώ και μήνες…

……………………………………………………………………………………………………….

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ