Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στον Δήμο Ναυπακτίας η νέα “ANTI-COVID” πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI

Published

on

Ο Σύλλογος ΑμΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» διαχειρίστηκε με επιτυχία τη δεύτερη «ANTI–COVID» πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, ο οποίος ενεθάρρυνε και διευκόλυνε το εγχείρημα.

Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας με το ανθρωπιστικό ίδρυμα του Ομίλου VINCI (που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.), η «ΑΛΚΥΟΝΗ» πρότεινε στον χρηματοδότη Σύνδεσμο VINCI τη δωρεά –αφενός- ενός μηχανήματος αναπνευστικής επαναφοράς τύπου « CPAP » και τη διάθεσή του υπέρ των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και -αφετέρου- 50 tablets σε σχολεία της περιοχής (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό & Γυμνάσιο Αντιρρίου), στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ατόμων με Αναπηρία Ναυπάκτου, ενώ μέρος αυτών κάλυψε ανάγκες των ωφελουμένων των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης του ίδιου του Συλλόγου.

Σε συνάντηση που είχαν στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» κ. Βασιλική Παναγοπούλου δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας μας με τον Σύνδεσμο VINCI φτάσαμε σε μία ακόμη πολύ σημαντική χορηγία. Παραλάβαμε και θέσαμε στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου ένα μηχάνημα απαραίτητο για τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης μας, αλλά και για αυτές των ΑμΕΑ όπως είναι οι ωφελούμενοι των στεγών μας. Εκτός όμως από το μηχάνημα, η δωρεά που λάβαμε περιλαμβάνει και 50 tablets, που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και την επικοινωνία μαθητών τοπικών σχολείων, αλλά και ΑμΕΑ συμπολιτών μας».

Ακολούθως, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου Βασιλική Μουσγά δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Σύνδεσμο VINCI, όσο και την ΑΛΚΥΟΝΗ, γιατί μέσα στην υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα μας βρίσκονται στο πλευρό μας, συνεισφέροντας με ένα μηχάνημα που βρισκόταν εδώ και χρόνια μεταξύ των μεγάλων αναγκών μας, αλλά κυρίως τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ο κ. Νίκος Δούρος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. και ανάδοχος προγραμμάτων του Συνδέσμου VINCI με τον Σύλλογο «ΑΛΚΥΟΝΗ» ανέφερε τα εξής:

«Προσφέραμε στην Αλκυόνη και ταυτόχρονα στο Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ Ναυπάκτου ένα μηχάνημα απαραίτητο για τη διασφάλιση της αναπνευστικής επάρκειας πασχόντων μέσα στη συγκυρία της πανδημίας. Αντίστοιχη δωρεά είχαμε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στο ΕΚΑΒ της Πάτρας. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η συνεργασία και η προσφορά στους ανθρώπους της περιοχής, όπως αυτή προς την Αλκυόνη, θα συνεχιστεί».

Ο Συντονιστής του Συνδέσμου VINCI κ. Γιάννης Φρέρης υπογράμμισε τα εξής:

«Για εμάς τους εργαζομένους σε εταιρείες της VINCI, η προσφυγή στις βοήθειες που μπορεί να δώσει το ανθρωπιστικό ίδρυμα του Ομίλου μας είναι μία δυνατότητα που αξιοποιούμε, θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι στις κοινωνίες μέσα στις οποίες αναπτύσσεται η εταιρική μας δράση. Ανταποκριθήκαμε σε ένα ακόμη κάλεσμα της Αλκυόνης, που ενδιαφέρθηκε όχι μόνο για τις δικές της ανάγκες, αλλά και γι’ αυτές των τοπικών υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Μέσα από τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, προσπαθούμε να είμαστε επιτυχώς κοινωνικά χρήσιμοι».

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται το όριο για τις απευθείας αναθέσεις

Published

on

By

Το σχέδιο νόμου που επιφέρει αλλαγές στο νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, προβλέπει πως πριν την κατακύρωση – ανάθεση της σύμβασης, αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί για διάστημα πέντε ημερών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να λάβει γνώση ποιος θα την αναλάβει και με το ύψος του τιμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων για σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Με σημερινό αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, ένδεκα δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συγκληθεί το Σώμα εντός 6 ημερών (όπως ορίζεται από τον νόμο) και να συζητηθεί το θέμα “Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με σκοπό την  ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Ναυπακτίας

Τι είναι μία ενεργειακή κοινότητα

Η Ενεργειακή Κοινότητα είναι μία σύμπραξη από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου Ο.Τ.Α,   ιδιωτών κ.α για την παραγωγή ενέργειας (σε χώρους και εκτός της έδρας των επιχειρήσεων ή των οικιών). Συνεπώς, είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού. Φορολογικά αυτό σημαίνει ότι χειρίζεται ως μια αστική εταιρία.

Ποιο στόχο πετυχαίνουν

Μέσω του Συμψηφισμού των καταναλώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή του φωτοβολταϊκου συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία, επιτυγχάνεται μείωση έως και μηδενισμός του κόστους της ενέργειας που καταναλώνεται.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση Ομοσπονδίας προς Τσιχριτζή

Published

on

By

Σκληρή απάντηση δίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας και τους χαρακτηρισμούς του, σχετικά με την «Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».   Αναφέρει η ανακοίνωση:

«  Την 9-2-2021 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με επιστολή μας, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και προς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος της Διαχειριστικής Ευρωπαικών Προγραμμάτων η οποία ανέλαβε την προκήρυξη και υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ,  εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας  για τον άδικο τρόπο υλοποίησης του προγράμματος με την ενίσχυση λίγων επιχειρήσεων με μεγάλα ποσά και όχι με την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων με μικρότερα ποσά.

Επανερχόμαστε στο θέμα ,επειδή προκληθήκαμε με επιστολή που λάβαμε από τον πρόεδρο κ. Τσιχριτζή και όχι ύστερα από απόφαση του ΔΣ του επιμελητηρίου και πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα που μας θέσατε:

  1. Κύριε Πρόεδρε, επικαλείστε ότι έγινε διαβούλευση από 18-9-2020 έως 2-10-2020 με ανάρτηση στο portal της περιφέρειας και του επιμελητηρίου, μπορείτε να μας πείτε αν γνωρίζετε έστω και έναν επαγγελματία που γνωρίζει το portal  ή και αν υπάρχει η ευχέρεια παρακολούθησης και ενημέρωσης μας με αυτόν τον τρόπο;
  2. Κύριε Πρόεδρε, πράγματι διοργανώσατε ενημερωτική εκδήλωση όχι μόνο στο Αγρίνιο την 7-10-2020 αλλά και στην Ναύπακτο (που ξεχάσατε) την 14-10-2020, στην οποία είμαστε παρόντες με τον Πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας μας. Η εκδήλωση όμως αυτή όπως σωστά λέτε είχε μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Είχαμε την δυνατότητα υποβολής προτάσεων;
  3. Κύριε Πρόεδρε, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπάρχουν περίπου πενήντα χιλιάδες (50000) επιχειρήσεις και επιδοτηθήκανε περίπου χίλιες (1000) , αυτό έγινε γιατί ενημερωθήκανε από τα δεκάδες site και τηλεοπτικούς σταθμούς ή γιατί όλες οι υπόλοιπες είναι υγιείς ή γιατί ήταν λάθος η διαδικασία που επιλέξατε;
  4. Κύριε Πρόεδρε, την διαμαρτυρία τους εξέφρασαν και πολλοί άλλοι τόσον απλοί επαγγελματίες όσον και φορείς ,όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, γιατί όμως εσείς επιλέξατε να απαντήσετε μόνο στην Ομοσπονδία μας και στον Εμπορικό Σύλλογο Αμφιλοχίας;

Κύριε Πρόεδρε, τέλος επιτρέψτε όμως και σε εμάς αφενός μεν να αναγνωρίσουμε τα 35 χρόνια εμπειρίας σας ,αλλά αφετέρου θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να ζητάμε συγνώμη ώστε να προχωράμε ενωμένοι μπροστά και μην μας κατηγορείτε για λαικισμούς και  «κατσίκες» γιατί εμείς τουλάχιστον έχουμε αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι υπηρετούμε, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος , όλους τους επαγγελματίες και είμαστε πάντα στο πλευρό τους .»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                           Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ