Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης η Δυτική Ελλάδα

Published

on

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Μεσολογγίου και σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων έως το Αιτωλικό και επιστροφή για τερματισμό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  4 Μαΐου το πρωί ποδηλατοβόλτα.

Στην δράση συμμετείχαν τα μέλη της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας Ηλίας Τσορτουκτσίδης και Νίκος Μαραγκός, καθώς και ο έφορος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργικόπουλος που οδήγησαν την κούρσα σε ολόκληρη την διαδρομή. Την όλη δράση κατέγραψαν και ξένοι δημοσιογράφοι.

Η ποδηλατοβόλτα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». Το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και Νίκος Μπαλαμπάνης, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Φράγκος, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης, Κώστας Κωταντούλας και Μαρία Πολυγένη. Πολύτιμη ήταν η συμβολή στην ασφάλεια των ποδηλατών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας Διασωστών Μεσολογγίου.

Η δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη των δύο ολοκληρωμένων ποδηλατικών διαδρομών από το πρόγραμμα, Μεσολόγγι – Αιτωλικό και  Πάλαιρος – Μύτικας.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, συμμετέχοντας ως ένας από τους 11 εταίρους στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο.

Αύριο Κυριακή, 5 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα ποδηλατοβόλτα με διαδρομή 19 χιλιομέτρων και σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία – λιμάνι – στην Πάλαιρο έως το λιμάνι του Μύτικα και επιστροφή – τερματισμός, στο λιμάνι στην Πάλαιρο.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ