Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον πόλεμο της επικοινωνίας για έναν σταυρό!!!

Published

on

Αυτή η προεκλογική περίοδος έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από όλες τις προηγούμενες.

Δεν είναι μόνο ο Κλεισθένης και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ανατρέπουν τα πάντα και διαμορφώνουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Είναι και η κυριαρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργεί νέες συνθήκες στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Σωστός πόλεμος! Βομβαρδιζόμαστε από φωτογραφίες και κάρτες υποψηφίων! Και αυτή τη φορά είναι και πολλοί. Υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειάρχες, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Περνάνε από μπροστά μας φωτογραφίες και βίντεο των επικεφαλής με τους υποψηφίους. Συνθήματα και λογότυπα το ένα πίσω από το άλλο.

«Εικονική μάχη» με ριπές από παντού. Και στον πόλεμο υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν στόχοι, εμπλέκεται όμως και ο άμαχος πληθυσμός.

Στον προεκλογικό πόλεμο οι αντίπαλοι είναι ξεκάθαροι. Είναι οι υποψήφιες  παρατάξεις και οι υποψήφιοι που ζητούν ψήφο. Η αντιπαλότητα λόγω του ανταγωνισμού είναι δεδομένη και ο  πόλεμος είναι αναμενόμενος.

Αυτή τη φορά όμως όλοι ξέρουν ότι λόγω του Κλεισθένη η Συνεργασία είναι η λέξη κλειδί, γι’ αυτό και όλα τα επιτελεία είναι πολύ προσεκτικά, όταν       αναφέρονται δημόσια στους αντίπαλους συνδυασμούς.

Τώρα τι γίνεται κατ’ ιδίαν, πλαγίως και υπογείως  αυτό είναι άλλο θέμα.  Βασικός στόχος όλων είναι η εκλογή. Για την εκλογή επιστρατεύονται όλες οι δυνάμεις και τα μέσα. Η έμφαση δίνεται στα πρόσωπα.

Ποιος συνδυασμός έχεις τους καλύτερους παίκτες. Και όταν λέμε καλύτερος εννοούμε αυτόν που έχει τη μεγαλύτερη εκλογική πελατεία.

Βέβαια στις φετινές εκλογές ο ανταγωνισμός αυξάνεται γιατί οι θέσεις είναι για πολύ λίγους από κάθε συνδυασμό.  Και αυτό δημιουργεί αντιπαλότητες και καραμπόλες. Για να δούμε τελικά με τι ψηφοδέλτια και με ποια ονόματα θα  φτάσουν οι παρατάξεις στις κάλπες.

Επίσης βασικός στόχος όλων είναι ο άμαχος πληθυσμός. Γι’ αυτό και όλοι τον βομβαρδίζουν με κάθε τρόπο και μέσο.

Ανελέητο κυνήγι εντυπώσεων. Ποιος θα προλάβει να κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Με ή χωρίς σακάκι, με ή χωρίς γραβάτα, με ταγέρ ή με τζινάκι καλοφτιαγμένοι όλοι και όλες φωτογραφίζονται σχεδόν με την ίδια πόζα.

Ούτε καλλιστεία να είχαμε.  Πολλές φωτογραφίες, πολλά βίντεο και ελάχιστα λόγια.

Με αυτά τα κριτήρια ο άμαχος πληθυσμός καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε συγγενείς, κολλητούς , φίλους και γνωστούς για το καλό του τόπου…

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τάκης Λουκόπουλος και η Ενωτική Πρωτοβουλία σε Αποδοτία, Πυλλήνη και Πλάτανο

Published

on

By

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και φίλους της παράταξης επισκέφθηκαν περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Πυλλήνης, Πλατάνου και Αποδοτίας.

Με σειρά επισκέφθηκαν τις εξής κοινότητες: Περιβόλια, Παλαιόπυργο, Σίμου, Ποκίστα, Πλάτανο, Αχλαδόκαστρο, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά, Περδικόβρυση, Κρυονέρια, Κάτω Χώρα, Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα και Λιμνίτσα.

Συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών για ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης των υποδομών που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού και της αναμενόμενης αυξημένης παραθεριστικής περιόδου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Δευτέρα στο λιμάνι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γούλα

Published

on

By

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Λυγιά η Α.Δ.Κ.Ν. και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές

Published

on

By

Συνεχίζει τι περιοδείες της στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση Ναυπακτίας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές.

Ο επικεφαλής, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κατοίκους του Τοπικού Διαμερίσματος Λυγιά Ναυπάκτου που βρέθηκαν σε κατάστημα της περιοχής, να ακούσουν και να καταγράψουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα –  προβλήτα που τους απασχολούν.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ