Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «βαθύ κόκκινο» Αιτωλοακαρνανία – Ναυπακτία – Κλείνουν Σχολεία & λιανική – Αλλαγές στο 13033

Published

on

Νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα περιλαμβάνονται:

Κλείνουν Σχολεία και λιανική

Από αύριο το πρωί (4/4/21) στις 6πμ έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) που βρίσκονται και η Ναυπακτία  υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Επίσης  μπαίνει σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων. Σημειώνεται ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων.

Κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων

Διαφοροποιήσεις στους κωδικούς 2 και 6

Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έργα για φωτογράφηση !!!

Published

on

By

Συνηθίζουν οι αιρετοί του Δήμου και της Περιφέρειας  να φωτογραφίζονται με τα έργα τους για να υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους τους πόσο χρήσιμοι είναι για τον τόπο .

Στον κάμπο Στράνωμας κατασκευάσθηκε πριν έξι  μήνες ένα αντιπλημμυρικό (Σαρζανέτ) με σκοπό να προστατεύει τις ιδιοκτησίες που κατά καιρούς κατακλύζει ο Εύηνος. Δεν πέρασε ο πρώτος χειμώνας και το έργο κατέρρευσε στο σύνολό του όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που μας έστειλαν κάτοικοι της περιοχής.

Μάταια διαμαρτύρονταν οι μόνιμοι κάτοικοι  όταν έβλεπαν ότι το έργο γινόταν χωρίς καμία θεμελίωση.

Ο κατασκευαστής τους παρέπεμπε στον εργολάβο και αυτός στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

Το αποτέλεσμα το καταγράφει  η φωτογραφία που μας έστειλαν δημότες της περιοχής .

Ερωτήματα προς την Περιφέρεια

  1. Το έργο παρελήφθη από την αρμόδια υπηρεσία ;
  2. Ποιος είχε την επίβλεψη του έργου;
  3. Θα αποκατασταθεί το έργο και πότε;
  4. Ποιος θα πληρώσει την αποκατάσταση ;

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή Ναυπακτίας

  1. Γνωρίζει η δημοτική αρχή Ναυπακτίας το θέμα και αν ναι , τι ενέργειες έκανε;
  2. Θα αναλάβει ο δήμαρχος πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά από τους υπεύθυνους ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας κοτσανάς: «Ανικανότητα ή πολιτική σκοπιμότητα το “πάγωμα” των εργασιών της ανάπλασης;»

Published

on

By

Με ανάρτησή  στον προσωπικό του λογαριασμό του f/b, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάμε μπροστά” Ανδρέας Κοτσανάς κατηγορεί την δημοτική αρχή για σκόπιμες μεθοδεύσεις, ώστε τελικά να μην κατασκευαστούν τα άκρως αναγκαία δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο έργο.   Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
“Γεννά πολλά ερωτηματικά η προς τα έξω επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής ότι “δήθεν” το έργο της ανάπλασης που εκτελείται στην οδό Μεσολογγίου “σκόνταψε” πάνω στα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ-ΟΤΕ) που εμφανίστηκαν από το “πουθενά” με το ξεκίνημα των εργασιών.
Αν αυτό πραγματικά συνέβη αποτελεί τεράστιο “μνημείο” προχειρότητας και ανικανότητας των υπηρεσιών του Δήμου που κατά την σύνταξη και την επικαιροποίηση των μελετών δεν έλαβαν όπως όφειλαν υπόψιν τους και δεν αποτύπωσαν τα δίκτυα ΔΕΗ και ΟΤΕ, που άπαντες γνώριζαν ότι διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης (ακριβώς δίπλα υπάρχουν υπέργειοι υποσταθμοί) ώστε πριν την έναρξη των εκσκαφών να έχει προβλεφθεί η παράκαμψη ή μετατόπισή τους .
Σε ότι αφορά το άλλο “αφήγημα” του Δήμου ότι η παύση των εργασιών οφείλεται σε αρχαιολογικά ευρήματα, αυτό καταρρίπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς η αρχαιολογία εντός δύο ημερών από τις πρώτες εκσκαφές έδωσε εγγράφως το “πράσινο φως” για την συνέχιση των εργασιών.
Αυτό όμως που φτάνει στα αυτιά μας και μάς προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι οι “κακές γλώσσες” στην πόλη ψιθυρίζουν και λένε ότι το “πάγωμα” των εργασιών αποτελεί μια “μεθοδευμένη” και “σκόπιμη” ενέργεια από μεριάς Δημοτικής Αρχής, ώστε να δημιουργήσει “νέο αφήγημα” “ανυπέρβλητων” εμποδίων, έχοντας ως απώτερο στόχο την μη κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης που διέρχονται της πόλης, αλλά μόνο την κατασκευή των υπερκείμενων εργασιών της Ανάπλασης.
✔️Κύριε Δήμαρχε ό,τι και αν ισχύει από τα παραπάνω οφείλετε άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μας ενημερώσετε πάραυτα για το τι “μέλλει γενεσθαι” με το έργο της Ανάπλασης.
ΥΓ. Κύριε Δήμαρχε με τους “χειρισμούς” και τις “παλινωδίες” σας μέχρι σήμερα, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης, με αποτέλεσμα αυτού να έχουν εξαντληθεί η υπομονή και οι αντοχές των συνδημοτών μας.”

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: Στους 2.168 έφθασαν οι εμβολιασμοί

Published

on

By

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, μέσα από προκαθορισμένα ραντεβού και με το σύνολο του προσωπικού, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό, απόλυτα οργανωμένο και σε ελεγχόμενους χώρους,  να πραγματοποιούν με ασφάλεια σε καθημερινή βάση – σε πρωινή και απογευματινή βάρδια εμβολιασμούς.

Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου ξεκίνησε να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο στις 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι χθες, 13 Απριλίου 2021 – σε διάστημα δυο μηνών – έχουν πραγματοποιηθεί  2.168 εμβολιασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί  παρενέργειες από τους εμβολιαζόμενους, ενώ είναι άκρως θετική η εικόνα για την όλη οργάνωση και την ασφάλεια, που αποκομίζουν όλοι όσοι φθάνουν στο Κέντρο Υγείας για να εμβολιαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ