Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κρυονέρι και Κ. Βασιλική

Published

on

Και τυπικά πλέον το Κρυονέρι και η Κ. Βασιλική ανήκουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου. Σε ανακοίνωση του το Ταμείο αναφέρει:

«Σύμφωνα με το υπ΄ αρίθ.  87/17-05-2018 (ΦΕΚ τευχος Ά) δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα κατάργησης του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας  και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο υφιστάμενο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου.

Πλέον στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου περιήλθαν  το Κρυονέρι και η  Κάτω Βασιλική.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου εντός των επόμενων ημερών θα συγκαλέσει έκτακτα Διοικητικά συμβούλια  τόσο στο Κρυονέρι όσο και στην Κάτω Βασιλική προκειμένου να ενημερωθεί από Φορείς –κατοίκους-επαγγελματίεςς για τα προβλήματα που υπάρχουν .

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου  πλέον θα είναι παρόν να παρέμβει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτάθλημα τζετ σκι, 23-24 Ιουνίου στη Ναύπακτο

Published

on

By

Αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018. Αγώνας που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Ναύπακτο, το Σαββατοκύριακο, 23-24 Ιουνίου. Μια διοργάνωση στην οποία θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι οδηγοί, κυνηγώντας την διάκριση, το βάθρο και τους πολύτιμους βαθμούς, στην διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή, στις 5 αγωνιστικές κατηγορίες.

«Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στην περιοχή μια διοργάνωση τζετ σκι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Δήμος έχει δημιουργήσει παράδοση στον εναλλακτικό τουρισμό και επιλέγουμε και στον χώρο του αθλητισμού να φιλοξενούμε και διοργανώσεις  αθλημάτων που δεν περιλαμβάνονται στα λεγόμενα “μεγάλα”. Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας που συμπλήρωσε: «Από την πλευρά μας κι αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να γίνει μια όμορφη διοργάνωση και οι φιλοξενούμενοί μας να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό μιας και θα δώσουν τα παρών οι κορυφαίοι οδηγοί τζετ σκι της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας (ΕΛΤ) Παύλος Χριστόπουλος είπε: «Η Ναύπακτος είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, πολύ κοντά πλέον στην Αθήνα και μ’ αυτό το σκεπτικό και επιλέξαμε να διοργανώσουμε εκεί τον 2ο αγώνα της χρονιάς και του Πρωταθλήματος. Υπάρχουν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, έχοντας την βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και του Λιμεναρχείου».

Το Σάββατο (23/06) οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 και την Κυριακή (24/06) στις 10:00.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

250.000 ευρώ για πεζοδρόμια στο Σκα

Published

on

By

Ψηφίστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η έγκριση ποσού 250.000 ευρώ για την κατασκευή πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές, στο τμήμα της οδού από τον χείμαρρο Σκα μέχρι και την Renault, ένα επικίνδυνο κομμάτι στο οποίο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και με την κίνηση να έχει αυξηθεί γεωμετρικά όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε θρηνήσει θύματα. Πρόκειται για τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού (ΠΕΟ 48η), στο οποίο μετά την απόφαση αυτή του Δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά σε Ηλεκτρονικό διαγωνισμό  για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων στην ΠΕΟ 48Η» και με προϋπολογισμό, όπως προαναφέραμε, στις 250.000 ευρώ. Είναι βέβαιο ότι από το συνολικό ποσό, λόγω των εκπτώσεων κατά την διαδικασία του διαγωνισμού θα «περισσέψουν» χρήματα και για την συνέχιση του έργου και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού, επιτακτική ανάγκη ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα και σε αυτό.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών για μαθητές Δημοτικού στη Ναύπακτο

Published

on

By

Με την συμμετοχή 12 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ναυπακτίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου το 1ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών για μαθητές Δημοτικού στη Ναύπακτο. Περισσότεροι από 270 μαθητές Δημοτικών σχολείων, με τους εκπαιδευτικούς τους γέμισαν το κλειστό γήπεδο του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου. Εκεί είχαν δημιουργηθεί πάγκοι εργασίας όπου γίνονταν παρουσιάσεις από καθηγητές και συνεργάτες τους πειραμάτων που αφορούσαν εργαστήρια Βιολογίας, Φυσικής,  Χημείας αλλά και Ρομποτικής. Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την  Σχολική Σύμβουλο της 7ης Περιφέρειας Αιτωλ/νίας Κατερίνα Νικολακοπούλου, η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το ΕΚΦΕ Αγρινίου, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας.

Από τις 8:30 το πρωί έως τις 13:15 το μεσημέρι οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα διάφορα πειράματα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους,  σε μια βιωματική διδασκαλία που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη. Παρόντες στην πρωτοπόρο αυτή εκδήλωση – δράση ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και εκπαιδευτικοί.   Αξίζει να σημειωθεί ότι ημέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ