Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Μιλάνο το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ k122-sch

Published

on

Κατά το διάστημα 24/04/2023 έως 03/04/2023, 20 μαθητές και 2 συνοδοί  εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου βρέθηκαν στο Μιλάνο της Ιταλίας  στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ k122-sch με θέμα την “προώθηση των  τεχνολογικών – επιστημονικών ικανοτήτων των μαθητών του 2ου Λυκείου  Ναυπάκτου”.

Το πρόγραμμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές  ανταποκρίθηκαν πλήρως τόσο στις απαιτήσεις των μαθημάτων τους όσο και  στις απαιτήσεις διαβίωσης για 10 μέρες στο εξωτερικό. Θερμές  ευχαριστίες, καλή πρόοδο και σε ανώτερα!
Επίσης, αξίζει να τονιστεί η συμβολή των συνοδών εκπαιδευτικών, κυρίων  Παπαδημητρίου Γεώργιου και Χολέβα Νικόλαου, για τις άοκνες προσπάθειες  που κατέβαλαν, τόσο για την οργάνωση του προγράμματος όσο και για την  ασφαλή παραμονή των μαθητών στην Ιταλία.
Τέλος, πολύτιμος αρωγός σε όλη την πορεία προετοιμασίας αλλά και  υλοποίησης του προγράμματος στάθηκε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας  κ. Πιτσιάκκας Πέτρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας

Published

on

By

Την Πέμπτη 18 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχει στον εορτασμό του ICOM για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με την υλοποίηση των εξής δράσεων:

  1. Στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ: θεραπευτής ή ήρωας;», απευθυνόμενο σε μαθητές Δ΄ έως Στ΄ τάξης Δημοτικού, διάρκειας 50΄, ανά 25 μαθητές. Δηλώσεις συμμετοχής στο 26310 26068. (Δ. Γαβρίνα)
  2. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου θα υλοποιηθούν οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Δηλώσεις συμμετοχής στο 26310 55654. (Β. Τσαντήλα)
  3. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου θα γίνουν ξεναγήσεις για την μαθητική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο 26310 55654. (Φ. Γεώρμα)
  4. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδος θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζώα και φυτά. Χθες και σήμερα». Δηλώσεις συμμετοχής στο 26310 55654. (Β. Στάικου)

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Παναγιώτης Λουκόπουλος για το ΞΕΝΙΑ: “Πρέπει να ενημερωθεί κάθε πολίτης!”

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον πολυχώρο του ΞΕΝΙΑ, ο επικεφαλής της “Ενωτικής πρωτοβουλίας”  Παναγιώτης Λουκόπουλος αναφέρει:
“Παρακολουθήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας , μια προεκλογική παρωδία απο μέρους της δημοτικής αρχής κ.Γκίζα για ενα ζήτημα που έχει λήξει προ 6ετιας και εχει δρομολογηθεί με σαφήνεια.
 Απογοητευόμαστε και θυμώνουμε μαζί, βλέποντας έναν δήμαρχο με αυταρχικό τόνο ακόμα και στη φωνή του, να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αλλαγής, της τότε ομόφωνης απόφασης, που μετά από 15 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, του να δοθεί σε ιδιώτη ως ξενοδοχείο, η τότε ομόφωνη απόφαση αυτή, την προηγούμενη δημοτικη θητεία, έδωσε το πράσινο φως, για την δημιουργία του πολυχώρου πολιτισμού “Ξενία”!
Το Ξενία ,επί δημαρχίας Τάκη Λουκόπουλου, τηρώντας την επιθυμία του ευεργέτη Γ.Α Νόβα ,για τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου και προβολή της Ναυπάκτου, (του οικοπέδου- άλλωτε περιβολιού του Νόβα) πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις και εν συνεχεία τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του εγκαταλελειμμένου τότε Ξενία, την ενεργειακή αναβάθμισή του και την ανακαίνιση του, αλλα και τη δημιουργία χώρου εντός του, για ψηφιακό μουσείο αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (σύνολο περίπου 1,6 εκ.€).
Σήμερα βρίσκεται κατά 95% περίπου έτοιμο σαν κτίριο, να υποδεχθεί ντόπιους και επισκέπτες, σαν πολυχωρος πολιτισμού , με:
1️⃣ Αίθουσα ψηφιακής αναπαράστασης Ναυμαχίας Ναυπάκτου και προβολών
2️⃣ Χώρο πινακοθήκης/μουσείο Ναυμαχίας
3️⃣ Συνεδριακό χώρο 250 θέσεων
4️⃣ Πολυχώρο δράσεων/εκθέσεων καλλιτεχνών
5️⃣ 6+1 σουίτες φιλοξενίας προσκεκλειμένων του Δήμου
6️⃣ Χώρο καφετέριας/αναψυκτηρίου
❗️Ακούμε πως θέλει χρήματα η συντήρηση,ο επιπλέον εξοπλισμός,η πυλωτή και η διαμόρφωσή της, τα καθίσματα, τα τραπέζια, τα κρεβάτια.
❗️Ναι , οντως θέλει, και επειδή η σημερινή διοίκηση ήταν ανίκανη (ή δεν ηθελε) να βρει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο και όλα αυτά να έχουν διευθετηθεί ήδη, θα πρέπει να γίνει κι αυτό από τους επόμενους,που θα κληθούν να διοικήσουν την επόμενη των δημοτικών εκλογών!
Το Ξενία…ένας πολυχώρος ο οποίος θα απολαμβάνουμε ολοι οι πολίτες και οι επισκέπτες σύντομα και που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Ναυπάκτου.Θα γίνει πόλος έλξης μαθητικού/οικογενειακού/συνεδριακού/πολιτιστικού τουρισμού και θα ξαναδώσει ζωή στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας αλλά φυσικά και στη Ναύπακτο, που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, αυτό το κύτταρο πολιτισμού και εξωστρέφειας!
Θα αποτελέσει πλέον εναν ακόμη σημαντικο λόγο, να ερθει ένας επισκέπτης στη Ναύπακτο και επίσης, θα ειναι η αιτία για να παρατείνει, για ακόμη μια ημέρα τη διαμονή του στον τοπο μας. Ενας χώρος με πραγματικά μεγάλη προστιθέμενη αξία για όλους!
Δε θα επιτρέψουμε την οποιαδήποτε αλλαγή και την επιθυμία κάποιων λίγο πολύ γνωστών , να το δώσουν σε καποιο φίλο τους ιδιώτη,
για τη δημιουργία ξενοδοχείου.
Ευτυχώς η περιοχή έχει πλήθος από σοβαρούς επαγγελματίες ξενοδόχους αλλά και δεκάδες πλέον ιδιώτες με ακόμη και πολυτελή ενοικιαζόμενα δωμάτια τύπου bnb, που ικανοποιούν στο ακέραιο τις επιθυμίες και ανάγκες διαμονής, και ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον , γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη!
Το παλιό αυτό πλάνο που κάποιοι επαναφέρουν εδω και καιρό, επί σειρα 15 ετών δεν εδωσε καρπούς και έληξε προ πολλού.
Ενημερωθείτε και μην αφήνετε να σας γεμίζουν κενές υποσχέσεις και να σας χτυπούν την πλάτη φιλικά.
Αυτή είναι η σημερινή διοίκηση του κ.Γκίζα και αυτά σχεδιάζει , χωρίς να έχει ενημερώσει τους πολίτες πως το Ξενία παίρνει σάρκα και οστά ως πολυχώρος πολιτισμού, ανοικτό σε όλους και όχι σε μια κλειστή ελίτ!!!”
Παναγιώτης Λουκόπουλος – Ενωτική Πρωτοβουλία

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπές ρεύματος το Σάββατο 13/5

Published

on

By

Προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τo Σάββατο 13-5-2023 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκροδότησης στο Δήμο Δωρίδας από ώρα 09:30 ως 11:00  στις περιοχές: ΚΑΣΤΡΑΚΙ, ΕΥΠΑΛΙΟ, ΓΡΗΓΟΡΙΤΙΚΑ, ΚΛΗΜΑ, ΠΗΓΗ, ΚΟΥΚΟΥΡΑ, ΔΡΟΣΑΤΟ.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους σαφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.deddie.gr.

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σκαρμούτσος Γεώργιος

Αναπληρωτής Προϊστάμενος                                                                                      Πρακτορείου Ναυπάκτου

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ