Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των αγροτών ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Published

on

Με αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντιέται αυτές τις ημέρες ο υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος λόγω των πολλαπλών παρεμβάσεων που έκανε στη Βουλή για τον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «H ‘Ενωση» όπου ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και δη την Αιτωλοακαρνανία. Από συναντήσεις του με αγρότες της περιοχής έχει ενημερωθεί και για τα ζητήματα που δημιουργεί το σύστημα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στα ψυχανθή.

Κατόπιν ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα social media :

«Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, οχτώ χρόνια στη Βουλή, στέκομαι αρωγός στο πλευρό των αγροτών, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, προτάσσοντας τα επίκαιρα θέματα και προτείνοντας λύσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω αγρότες και κτηνοτρόφους για τη συνεργασία που είχαμε, για τα θέματα που αναδείξαμε και τις λύσεις που επετεύχθησαν.

Αυτές τις μέρες, γυρίζοντας την ύπαιθρο της Αιτωλοακαρνανίας είχα την ευκαιρία και τη χαρά να βρεθώ με αγρότες και κτηνοτρόφους, ακούγοντας για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γνωρίζοντας και αναλύοντάς τους το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα. Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Αιτωλοακαρνανίας είναι άλλωστε στοίχημα όλων μας. Μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε αναδείχθηκε και μια χρήσιμη πρόταση.

Η κλιματική αλλαγή μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Έτσι και ο ΕΛΓΑ χρειάζεται να τροποποιήσει τις διαδικασίες του ώστε να αποζημιώνει τις καλλιέργειες με ψυχανθή ήδη από αρχές Απριλίου και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, δηλαδή μόνο από μέσα Μαΐου έως μέσα Νοεμβρίου. Διότι ήδη σήμερα αρχές Μαΐου, βλέπουμε στρέμματα στον κάμπο Οινιάδων να έχουν πληγεί και να οδεύουν προς την καταστροφή, χωρίς αποζημιώσεις.

Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών».

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ξεχνώ …. (της Χριστίνας Καρρά)

Published

on

By

 

“Στέκομαι όρθια για ώρες στην ανοιχτή πόρτα του σπιτιού μας με ένα βλέμμα που  του έχει τραβήξει την προσοχή μια κόκκινη φανέλα από την απέναντι μπουγάδα της γειτόνισσας. Μένω ασάλευτη κι ας έχουν μουδιάσει οι γάμπες μου .Σκουπίζω  βιαστικά δυό δάκρυα ,άτιμοι κόκκοι στεναχώριας, αιώνια  κατάλοιπα της  απέραντης θλίψης μου.

Μια τέτοια φανέλα φορούσες τότε που πριν από πολλά χρόνια γύρισες ολόβρεχτος από τα μπουγέλα την τελευταία μέρα των μαθημάτων . Ακόμη θυμάμαι το ευτυχισμένο πρόσωπό σου όταν μου έλεγες πόσο πολύ έβρεξες το  κορίτσι που σου άρεσε.

Μια τέτοια φανέλα φορούσες μέσα από το πουλόβερ σου το απόγευμα που μου  απήγγειλες εκείνο το δύσκολο ποίημα για την σχολική γιορτή. Μαρτύριο το χαρακτήρισες , είναι τιμή σου είπα.

Μια τέτοια φορούσες όταν μου έδωσες ένα σκαστό φιλί ,ύστερα από πολύ καιρό  μπροστά στους   φίλους σου λέγοντάς μου : “Γεια σου ρε μάνα με τα ωραία γεμιστά σου !”

Μια τέτοια φορούσες όταν ο χρόνος τελείωσε ,όταν οι δείκτες κόλλησαν μια για πάντα στο ίδιο           σημείο. Το αίμα σου είχε απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του υφάσματος ενώνοντας την βαθιά δική του απόχρωση με την ελαφρώς θαμπή του ρούχου .

Δεν ξέρω σε ποιο βαγόνι ήσουν ,δεν ξέρω σε ποια ψυχολογική κατάσταση  βρισκόσουν πριν συμβεί το μοιραίο ,δεν ξέρω αν έσφιγγες το μαξιλάρι που συνήθιζες να παίρνεις μαζί όταν ταξίδευες με το        τρένο. Άλλωστε τι σημασία έχει ;

Νιώθω να μην ανήκω πια σε τούτον τον κόσμο και στο δικό σου που σε πήγαν με τόσο βίαιο τρόπο οι εφιάλτες με καλούν να εισβάλλω. Ανίκανος στάθηκε για μένα  ο Θεός εκείνη την μέρα να σε              προστατέψει, βλάσφημη εγώ που το ξεστομίζω.

Μου λείπεις γιε μου …κατάρτι δίχως πανιά είμαι πλέον …σε αγαπώ …

Για κάθε μαμά που θρήνησε το βλαστάρι της …

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ #tempi”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Άθληση για Όλους»: Ξεκινούν στις 4 Μαρτίου τα Προγράμματα σε Ναύπακτο και Αντίρριο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι ξεκινούν στις 4 Μαρτίου 2024, σε Ναύπακτο και Αντίρριο, τα Προγράμματα «Άθληση για Όλους», που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στόχος των Προγραμμάτων είναι η  βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η δημιουργία αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η ανάπτυξη αθλημάτων, η αναψυχή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα:

Μεντζά Κονδύλω: 6937015079

Μελίστα Δήμητρα: 6946710466

Βέλκοβα Νίνα: 6999430569

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλα τα μέλη σε συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική  Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, που κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Απεργούμε και απαιτούμε να μπει φραγμός στη πολιτική  που:

πετσοκόβει  τους μισθούς μας,

τσαλαπατά τα δικαιώματά μας,

 ιδιωτικοποιεί  τις υπηρεσίες ,

 ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% και όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                                                       ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ